20 Ekim 2013 Pazar

Diş Macunu Seçimi



Benim oğlumda ve kızımda kullandığım diş macunun markası nenedent. Neden mi yazıyorum bunu. Çocuk diş macunlarına kadar carregen maddesinin girdiğini görünce dayanamadım da ondan. Birde birkaç arkadaşımın florürlü yada
6 yaşından sonra (gerçi çocuklar için yazıp, 6 yaştan sonra  uyarısını küçücük ve arka kısma  yazmışlar) ibaresi olan diş macunu 3 yaşındaki çocuklarına kullandıklarını görünce...
Daha önce bir tür deniz yosunundan elde edilen 'carrageenan (karagenen) isimli yazımda   buraya tık tık  doğal katkı maddesi olamsına rağmen zararlarını yazmıştım. Hatta deney hayvanlarında bağırsakta iltahap oluşturmakta kullanılmakta. Ne yazıkki bu pek çok diş macunun da var. özellikle büyükler içim olanda. Bu nedenle çok tehlikeli. 
Florür de çocuklarla temasta zeka gelişimini etkilediği araştırmalarda tespit edilmiş. O nedenle kesinlikle azıcık bile olsa büyük diş macunu hele hele florürülü diş macunu çocuklarda kullanmamak gerekiyor. 
 Ben küçük oğlumda nenedent in 6 ay -24 ay arasında kullanılan nenedent baby kullanıyorum. Florür, mentol, sakkarin, sodyum lauryl sülfat, PEG (polietilen glikol) türevleri ihtiva etmiyor. Hiçbir sentetik renklendirici, koku verici veya koruyucu madde ihtiva etmiyor. Parmağa takılan, yumuşak silikondan yapılmış nenedent-baby diş fırçasını çok küçükken kullandım, şimdi normal diş fırçasının üstüne kullanıyorum. Yutulabilir özellikte. Kızım için de nenedentin 2 yaş üstü olanını kullanıyorum. Tavsiye ederim. Mutlu kalın...

14 yorum:

  1. bilgilendirici bir yazı teşekkürler bende r.o.c.s kullanııyorum ama bu ayrıntıları bilmiyordum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. r.o.c.s güzel bir marka : ) Doğal içeriği var. Açıldıktan bir ay sonra atılması gerekiyor . (doğal içeriği nedeniyle) Bizimkiler nenedentin tadını beğendikleri için ben de bunu tercih etmek zorunda kaldım. Birde yaş gruplaması nedeni ile. Kzızım bu artık bebekler için üzerinde bebek resmi var : ) diye istemedi. Artık büyüdü abla oldu ya.: )

      Sil
  2. Bende Splat diye bir Rus firmasının parmak diş fırçasını ve macununu kullanıyorum, içeriğinde sadece süt ve vanilya kullanılmıştır yazıyor, çok faydalı bir paylaşım olmuş Teşekkür ederiz canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. splatı sizin yazınızla ilk kez duydum. Büyükler için eczanede siyah diş macunu olarak varmış. Çocuklar için http://www.eczaistanbul.com/SPLAT-JUNIOR-0-4-YAS-ICIN-TERAPOTIK-VE-PROFILAKTIK-DIS-MACUNU-PARMAK-DIS-FIRCASI-ILE-BIRLIKTE,PR-6265.html adresinde rastladım. Eczanede soracağım. 0-4 yaş arası içinmiş. Fiyatı 19.31 lira bu adreste. Çok teşekkürler. Ben nenedenti kampanya bulursam bu fiyatlardan (10 ml) yoksa 27 liraya alıyorum . Oğlişimin kini. Kızımın ki daha uygun. fiyata idi. Teşkkürler mutlaka deneyeceğim. Buradan da paylaşımımı yapacağım

      Sil
  3. Allah razi olsun bilgi icin. Ben de florur zararlj olduguni biliyuordum da neden zararli oldugu konusunda yetersiz bilgiye sahiptim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah. Ben de yetersiz bilgiye sahip idim. Sağ olsun bir diş ekimi arkadaşımızın eşi olan Sevgili Ahu 8 ki o bu konuda çok titiz) ve sevgili eşim bu konuda beni bilgilendirdi.

      Sil
  4. http://scholar.google.com.tr/scholar?hl=tr&q=flor%C3%BCr+%C3%A7ocuk+&btnG=&lr= bu linkte çocukta florür kullanmasının yarar ve zararının değerlendirilmesi makalesi var.
    Orada Florun insan sağlığı üzerine olumsuz etkileri başığı altında şöyle bir ifade var
    ''Günlük 2 mg ve üzerinde flor tüketimi, hafif dereceli florozis gelişimine neden olmaktadır. Bu durum, bazı vakalarda 1 mg flor alımında da ortaya çıkmıştır (20). Li ve ark. (21), endemik florozis görülen bölgelerde yaşayan çocuklarda zekâ düzeyinin düşük olduğunu belirtmişlerdir; bunu, bebeğin embriyo veya sütçocukluğu evresinde yüksek düzeyde florla karşılaşmasına bağlamışlardır. '' ifadesi var. Fşorürün bir kısmını yiyecekler , sudan aldığımızı düşünürsek, kritik düzeye çıkmamamsı için dikkat etmek gerekiyor.Bencebu makale çok bilgi verici mutlaka her annenein okuması lazım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Sorumun cevabını şimdi gördüm okuduğum halde unutmuşum ;) gerçi o zaman nenedente bakıp bizim eczanede bulamamıştım jokerde gördüm galiba oraya bakayım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nenedent te carregen, florür yok. splatı etka önerdi deneyeceğim, eczacı arkadaşlar türkiyede bulmaya çalışıyorlar bakalım

      Sil
    2. Merhaba Nihal Hm. SPLAT çocuk ve yetişkinler için İstanbul Levent Yeni Eczane ‘de var. Tel: 0212 2641468

      Sil
    3. teşekkürler ulaşacağım

      Sil
  6. Ben sadece SPLAT kullanıyorum, eskiden Rusya’dan arkadaşlarım getiriyordu, şimdi ise SPLAT Türkiye’de şubesini açmış ve çok yakında tüm market ve eczanelerde satışa çıkacakmış. Geçen gün Levent çarşıda Levent Yeni Eczaneye gittiğimde bunu bana eczacım Elif Hm. söyledi, SPLAT görünce çok şaşırdım ve mutlu oldum tabiki. Çünkü tüm ürünleri çok kaliteli, çevre dostu ve insan sağlığına zarar vermiyor. Çocuklar için diş macunları tamamıyla zararsızdır.

    YanıtlaSil
  7. Ben sadece SPLAT kullanıyorum, eskiden Rusya’dan arkadaşlarım getiriyordu, şimdi ise SPLAT Türkiye’de şubesini açmış ve çok yakında tüm market ve eczanelerde satışa çıkacakmış. Geçen gün Levent çarşıda Levent Yeni Eczaneye gittiğimde bunu bana eczacım Elif Hm. söyledi, SPLAT görünce çok şaşırdım ve mutlu oldum tabiki. Çünkü tüm ürünleri çok kaliteli, çevre dostu ve insan sağlığına zarar vermiyor. Çocuklar için diş macunları tamamıyla zararsızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. leventte oturan bir arkadaşım var ona söyleyeceğim olmaz sa bir şekilde ulaşırım çooook teşekkürler.

      Sil