17 Mart 2014 Pazartesi

İçli köfte Yapımı


Kızımla birlikte içli köfte yaptık. Nasıl yapıyor bir görseniz küçük küçük elleriyle. En fazla 3-4 tane yaptı. Ben yoruldum dedi bıraktı. Gerisi bana kaldı. Ben de çok beceremem ama annemden gözle öğrendiğim kadarıyla. Ne yaptım yapabildiğim kadar yaptım. Görüyorsunuz biraz şekilsiz ve ufak oldu ama ne yapayım, ancal elimden bu geldi : ) 

Dışına neler koyduk, kısımın canın istediği miktarlarda malzemeler. köftelik bulgur, yumurta, irmik, tel şehriye, yarma, tuz salça. Hepsi bu kadar. Islattım, bir saat beklettim. Sonra yoğurduk.

Sonra soğanı doğradım küçük küçük. Önce eti kavurdum üzerine soğan ilave ettik. Biraz da tereyağ ile biber salçası. İyice pişirdik, soğumaya koyduk.


İçli köfteyi açtık, açarken elimizi su ile ıslattık, içine koyup kapattık.  Bu aşamada kapatamasaydık tepsi içli köftesi yapacaktım çamura yatıp. Yani tepsiyi yağla  dışı ikiye ayır. Sonra pepsiye yay üzerine içi koy. Sonra üzerine geri kalan dış ile kapla. Üzerine tereyağ sür. Fırına koy.
Allah tan çamura yatmama gerek kalmadan içli köfteler oldu da yapabildik. Kızımın eli değdi. ya çok güzel oldu. Mutlu kalın...


19 yorum:

  1. çok severim elllerinize sağlık...tel şehriye ve yarma ilk kez duydum denemek lazım..

    YanıtlaSil
  2. Bir Gaziantepli olarak hayal kırıklığı yaşadım :) Buna tek içli desek :P

    YanıtlaSil
  3. Ooo zor iş gibi duruyor,eminim güzel olmuştur,ellerinize sağlık:)Kızının ellerini öperim:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık Nihalcim.Kızının da elleri değmiş ya lezzet ikiye katlanmıştır.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. hiç bilmediğim bişi. not aldım. deneyim ki değişiklik olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi canım bir dene bir bak ne güzel ama benim elimden ancak bu kadar : )

      Sil
  6. Harika görünüyor belki bir gün denerim :)Ellerine sağlık...Bu konularda pek becerikli sayılmam.Ev arkadaşım yapardı bir de kavın validem çok güzel içli köfte yapar...Çokkk severim.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kayın validen yapıyorsa süper. kızın büyüsün benimki gibi 4 yaşına gelsin o da yapmak ister belki beraber yaparsınız canım

      Sil
  7. epey maharet gerektiriyor bence :)
    elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Canım, öyle güzel anlatmışsın ki normalde çok zor yapılan bir tarif sayende gözüme kolay göründü. Deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  9. merhaba. Levazım Gıda olarak tarifinizi uyguladık ve çok beğendik. içli köfte sektöründe faaliyet gösteren firmamız da tarifinizi kullanmak isteriz...


    YanıtlaSil