20 Mart 2014 Perşembe

18 Mart Şehitler Günü Etkinliği




18 mart şehitler günü etkinliğimizi bizim çelenk oldu. Çocuklarla birlikte çelenk hazırladık. Üzerine de sizi unutmadık yazacağız. 




Oğlumda kızımda bu etkinliğe katıldı. Özgür boyama yaptılar.Akrilik boyayı palete koydum, fırça baskısı, serbest boyama, el baskısı. Keyişfle bir sürü boyama yaptılar. Bir taraftanda çanakkele savaşını anlattım kızıma küçük bir çocuğun anlayabileceği kadar. Henüz eerken olduğu için şehidlikten, ölümden bahsetmedim. Onları anlatmaya biraz daha zaman var.


Boyalar kuruyunca kağıdı ters çevirip üzerine kurabiye kalıbı ile lale şekli çizdik. Kızım başlarda kesmeye bayağı yardım etti sonra sıkıldı. Kesme işi bana kaldı.



Kesme işi bitince tabağı kalıp alarak çelengi .çizdik ve kestik ortasına da kalemle çelenk yazısı yeri bıraktık . Bir büyük bir küçük tabak kullandık kalıp için.


Sonra sıra geldi yapıştırmaya. Bu işi kızım yaptı. Oğlum uyuyordu. Oğlişin el baskısını da kestik. Sizinle birlikteyiz demek için yapıştırdık. Üzerine baba gelince sizi unutmadık yazacağız. Böylece 18 mart şehitler günü aktivitemizi de yapmış olduk. Ruhları şad olsun. Mutlu kalın...



6 yorum: