28 Ekim 2013 Pazartesi

Montessori ve Çocuğunuz Anababanın Elkitabı


'Montessori ve Çocuğunuz Ana Babanın El Kitabı' isimli kitabı Terry Mallory yazmış. Hatipoğlu yayınlarından Kitap okuması zevkli ve kolay bir kitap . Bilgiler o kadar güzel verilmiş ki, 2 kez okudum. Mutfağımda duruyor, ara ara açıp bakıyorum. Yemek yaparken bir sayfa aç bak, spot bilgi oku şeklinde.



Ufak sorular sormuş ve bu sorulara güzel yanıtlar var. Mesela tenis oynamayı tenisle ilgili kitap okuyarak, başkasını seyrederek yada birisi size oyun hakkında bilgi vermesi ile öğrenebilir misiniz? tabi ki hayır. İşte çocuklarda  her şeyi yaparak yaşayarak öğrenirler. Çocuk bedenini ve aklını kendisi geliştirmektedir. Yani yaparak yaşayarak öğrenir. Montessori nin ana ilkelerinden birini bu kadar basit ve güzel bir şekilde anlatıyor.


Çocukla ilgili açık bir kullanmanın önemini anlattığı kısmı da çok sevdim. Aslında en çok aklımda kalan kısmı, 'sizi çok sevdiğiniz birisi kızsa ne hissedersiniz?' sorusu. Canım çocuklarım bazen sizi kırıyor muyum, kalp kırıklıkları yaşıyor musunuz ? Yaşıyorsanız ne hissediyorsunuz? Sizi çok seviyorum. Mutlu kalın...


4 yorum:

  1. Alıcam bende kitaptan bayıldım,teşekkürler paylaşım için :) ama gerçekten çok sevdiğiniz biri sizi üzse çok can alıcı bir soru olmuş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence çok güzel bir kitap yalın ve basit anlatıtor. Ben gün içinde o soruyu aklımda tutmaya çalışıyorum, ö<ellikle yaramazlık yaptıklarında

      Sil
  2. Bunu okumadım çok ta merak ettim şimdi

    YanıtlaSil