20 Haziran 2014 Cuma

Yıkanabilir Bebek Bezi


(İlk yayınladığım yayında bir sorun var. Bir iki yerini güncelledim yazı kayboldu. O nedenle bu yazıyı tekrar yayınlıyorum affınıza sığınarak)
13 aylık bebeğim günlük ortalama 8-10 bezden yıllık ortalama 3500 adet kullan at bebek bezi kullanıyor. Hazır bezlerde kullanılan ağartıcılar ve zararlı maddeler de insanı düşündürüyor. Hazır bezlerde maliyetyıllık1800-2000 TLyi buluyor.(Yaklaşık 3 yıl kullanacaksınız yani x3  toplam maliyeten az 5400) Yıkanabilir bebek bezlerinde maliyet ise 10 adet için bir defaya mahsus 220-440  TL. Yıkanabilir bebek bezlerinin sağlıklı olması da cabası.  
   Yıkanabilen bebek bezlerinin maliyetine baktığımızda
  • Babyneo-yerli üretim-5 li set 89 TL(bambu)
  • Babyneo-yerli üretim-1 adet     22 TL(sızdırmaz olan) (Mayıs 2013 te benim aldığım rakam)
  • Babynap yerli üeretim-5 li set- 59 TL (bambu)
  • Kushies kanada da üretim 5 li set: 139 TL
  • Alvababy çin'de üretim-10 lu set 160 TL
  • Fuzzibunz çin'de üretim 5 li set 140 TL (kampanya ile 75 TL ye aldım temmuz 2013'te)
  • Bambino mio menşei ingiltere üretim (bilmiyorum) fiyatı 39.90
  • Mothercare akıllı bez sistemi sipariş ettim  bulamadılar



(Babyneo yu denedim. Yıkaması çok kolay ve leke tutmuyor.)
Aslında beş marka bulabiliyorsunuz: BabyNeo, BabyNap, Fuzzibunz, Bambinomio ve Kushies. Diğerlerini E-bay den bulabiliyorsunuz. Bunlarla ilgili hem olumlu, hem olumsuz yorumlar okudum.Avantaj ve dezavantajlarını üst üste koyunca , sağlıklı olanı yıkanabilir çocuk bezi. Babyneo ve babynap daha ucuz. Bence beşini de az az alıp denemek lazım. Sonra beğendiğini kullanmak. 


Mioliner Koruyucu Doku-Bambino Mio
Mioliner Koruyucu Doku-Bambino Mio
Mioliner Koruyucu Doku-Bambino Mio
Mioliner Koruyucu Doku-Bambino Mio
Sonuç olarak, ben bir kampanya bulup bir miktar Kushies ve Babynap siparişi verdim. Kushies stokta kalmamış 2 numara.  Bu marka yıkanabilir bebek bezini deneyip göreceğiz. Diğer yıkanabilir bebek bezlerini denediğimde deneyimlerini sizlerle paylaşacağım. 
                                     

Yıkanabilir bebek bezini tercih etmemin nedeni yıkanabilir ve çevreci olması. Bebek de daha rahat ediyor.Bir kovada biriktiriyorsunuz. Sonra 40-60 derecede yıkıyorsunuz. Hiç leke tutmuyor. %100 bambu olanlar bazen bir miktar sızdırıyor. Onu daha çok uyurken kullanıyorum. Yıkanabilen bebek bezinde, bebek çok daha huzurlu bunu çok iyi gözlemleyebiliyorsunuz. Hem çevre için zararları,hem maliyeti  hemde atılan bezlerin bir kısım muhtemel yan etkileri ve kişisel bebiş memnuniyetim nedeni ile yıkanabilir bebek bezini tercih ettim....




Ekonomik, kızım için aldığım 1 numara yıkanabilen bebek bezlerini şu anda oğlumda da kullanıyorum. O nedenle daha unisex renkleri tercih etmenizi öneririm. Belki farklı cinsiyette bir bebeğiniz daha olur. Eskiden üçgen bağlama bez yapılırdı muşambadan. Onun gibi kullanması meşakkattli de değil. Mutlu kalın
Konuyla ilgili diğer yazıları:

11 yorum:

  1. ilginç ama güzel :) bebek bezleri çok pahalı ve günlük tüketime vurunca çok masraflı bunları sevdim :)
    ilerleyen zamanlarda daha detaylı inceleyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hazelciğim sen de bebiş düşünüyordun umarım istediğim zamanda sağlıkla olur

      Sil
  2. Nihalciğim maşallah arı gibi çalışkan ve bilgi saçan bir kadınsın. Ben bu bezleri merak ediyordum. küçük çocuğum olmadığı için de bilmiyordum. Okudum merakımı giderdim, her şeyi o kadar net ve ayrıntılı anlatıyorsun.

    YanıtlaSil
  3. Bezden kurtulmamıza az kaldı... 2. yi yaparsam aklımda olsun..teşekkürleeerr deneyimlerini yazdığın için

    YanıtlaSil
  4. Günlük bezleri kullanıyorum ama sağlıklı olduklarına bir türlü inandıramıyorum kendimi. Şu sıralar tuvalet eğitimine başladım işim çok zor Nihalciğim, oturaktan kaçıyor ufaklık.

    YanıtlaSil
  5. merhabalar nihal hanım
    benimde 4,5 yaşında bir oğlum 8 aylıkta bir kızım var. oğluma daha hamileyken öğrenmiş ve çok büyük bir hevesle almıştım babyneo bambu bezlerimi. lakin oğlumda sürekli bir sızdırma problemi yaşayınca bezlerde küçülünce yenilerini alamamıştım bir türlü.
    kızım doğunca yeniden denemeye karar verdim bu sefer sızdırma olmayınca güzel kullandık şimdiye kadar
    şimdi kızım 8 kilo civarı ve sanırım bezler artık küçük geliyor hem sızdırmaya başladı hemde lastik yerlerinde pişik olmaya başladı.
    yine babyneonun bezlerini almayı düşünüyorum ama kaç tane almalıyım bilemedim şu anda elinde 20 tane var malum bambuların kuruması uzun sürüyor.yeni nesillerin kuruma durumu nedir akşam yıkanınca sabaha kurumuş oluyor mu
    birde ara bezi sızdırma yapıyor mu her değişimde bezide değişmek gerekiyor mu yoksa ara bezi değiştirmek yeterli oluyor mu
    çok uzun yazmışım kusura bakmayın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yeni nesiller cok hızlı kuruyor. cok rahar edersiniz.ara bezi yalnız değiştirmek yeterli olmuyor. tum set seklınde degistirmek gerekiyor

      Sil
  6. Merhabalar,

    Babynap ürününü önceki senelerde denemiş olmanız bizi çok mutlu etti. Yeniden ürünü piyasaya çıkartmak istiyoruz. Bu konudaki görüşleriniz bizim için çok değerli. Nasıl iletişime geçebiliriz acaba?

    YanıtlaSil