27 Haziran 2014 Cuma

Güney Binicilikte Çocuklarla Maceramız


Adana da böyle yerler olduğunu bilmiyorum. Adana Atlı Spor Kulübünden sonra Adana nın Güney Binicilik isimli böyle bir yer kazandığını görmek beni çok mutlu etti. Geniş rahat, çocuklarla gidilesi bir yer. Bizim kuzular ata bindiler, koştular eğlendiler.



Tesis 2013 te kurulmuş. Poniler, İngiliz atları, Arap atları, midilliler var. Bizim kuzular poniye bindiler. Ata binmek için eğitim de verilen bir tesisimiş. Biz hafta sonu değil hafta içi gittiğimiz için tesis bayağı sakindi. Hafta sonu değil hafta içi gelmek bize göre. İş çıkışı çocukları alıp biraz hava alsınlar diye götürülesi , huzurlu, keyifli bir alan. Dondurmada var  tesiste,bizim kuzular dondurma yiyerek çimde keyifle koşturdular.


bizim kızın favorisi olan şimşek isimli poni 
 Tesisteki bu sakinliğin avantaj ve dezavantajlarını yaşadık. Sakin olduğu için ortamdaki huzuru yaşadık. Yemekler çok güzel ve fiyat çok uygundu.Özellikle hamburgerin köftesi çok lezzetli. 150-200 gramlık koca bir köfte. Galiba hafta içi olduğu için garsonumuz bu işte  tecrübesiz bir çocuktu. Yemekte kaşık, su içmek için bardak falan istemek zorunda kaldık ama çocuk koşturdu :))  Keyfimizi kaçırmadı bu durum. İsteyince koşup bulmaya çalışıyordu.

 Çocukları ata iki tur bindirmek on lira. Bence fiyat makul. Yalnız atı uzunca bir süre beklemek zorunda kaldık. Bir türlü hazırlayamadılar.Yaklaşık 1-1 ,5 saat bekledik atın hazırlanmasını.  En son eğitmene oranın sorumlusuna söyleyince hazırlandı. Bu tesiste karşılaştığımız bir aksaklıktı.


 Hamağın tadını çıkardık. Arka tarafta ördekler, kazlar vardı onlarla oynadık, sevdik. Yavru köpekleri bizimkiler kucaklarına aldılar. Çocukların ayakkabılarını çıkardık çimde oturduk, oynadık. Yalnız benim ayağım henüz iyileşmediği için ben etkinliklere oturarak katıldım ama iyileşir iyileşmez ben de koşturacağım o çimlerde.



 Sevimli siyah tavşanı da unutmamak lazım. Kızım isimleri Boncuk ve Şimşek olan poni atlarını çok sevdi. Şimşek çok olgun bir atmış. Boncuk çok güzel ve güvenilecek bir atmış. Kızım öyle diyor.



 Giderken yeni numune hastanesinin önündeki su kanalın önünden, hiçbiryere sapmadan araba ile doğru gidiliyor. Tarlalar falan çıkıyor önünüze hala hiçbiryere sapmadan doğru gidiyorsunuz. Önünüze çıkıyor. Yeni Numune hastanesinden sonra 10-15 dakikada oradasınız. Tekrar güney biniciliğe  gitmeyi planlıyoruz. Öneririm çocuklarla eğlenilebilecek bir yer. Mutlu kalın...


Güney biniciliğin yerini merak eden arkadaşlar için http://guneybinicilik.com/  

Adres : Ali Hocalı Mahallesi Kanal 3. Cad. No:94/a
Yüreğir / Adana

TESİS PAZARTESİ GÜNLERİ KAPALI....

Danışma ve Rezervasyon : 0533 470 0327
Tesis : 0535 206 11 34 / 0322 381 21 31
Faks:0322 2265230


E Posta : info@guneybinicilik.com

Web Adresi : www.guneybinicilik.com

22 yorum:

  1. Harika bir keşif olmuş, sık sık gidersiniz artık:-)

    YanıtlaSil
  2. ne güzel olmuş..doğayla bütünleşme..

    YanıtlaSil
  3. cok guzel yermis bayildim sanslisiniz canim bol bol eylenin keremle benim yerimede :)))

    YanıtlaSil
  4. ayy bakarken bile huzur buldum,çocuklar için büyük şans ne güzel canım.biz henüz bir at çiftliği ziyareti yapmadık denemeli en kısa zamanda ;)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir yermiş.
    Önemli olan çocukların güzel bir ortamda hayvanlarla iç içe olması :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de çocuk olmak istiyoruuuum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içindeki çocukla gel şeker bekleriz :)

      Sil
    2. Etrafım çocuklarla sarılınca bu mümkün. Teşekkür ederim bi gün ben de anne olursam çocuklarimla böyle eğlenebilirim belkii. :)

      Sil
  7. doğayla iç içe olan yerlere bayılıyorum ne iyi yapmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de canım ben de en kısa sürede tekrar gideceğiz

      Sil
  8. Harika bir yermiş, çocuklar doğal güzellikleri yaşamışlar ne güzel, inşallah bir dahaki sefere ayağın iyice iyleşir, daha güzel tadını çıkarırsın.sevgilerimi gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. semacığım ben de çok istiyorum bir dahaki sefere eğlenmeyi

      Sil