1 Haziran 2014 Pazar

Eğitici Drama Semineri Notları -Prof.Dr. Alev Önder

 Prof. Dr. Alev Önder in Eğitimde Yaratıcı drama semineri Adana da düzenlendi. Bende katıldım. Harika bir seminerdi. Play-doh sponsorluğunda yapılan bu seminer , eğitmenler için düzenlendi. O kadar akıcı, o kadar eğitici bir seminerdi ki anlatamam.Vakit nasıl geçti anlamadım. Pek çok  şey anlatıldı. İyi ki katılmışım denilecek bir seminerdi. Hocamız her zaman ki gibi harika idi.



Müzik eşliğinde duvar boyama harika bir çalışma. Hayalinizde bir duvar var. Kova ve boya. Rengarenk parçası çalındı ve burnumuzla, elimizle, kolumuzla, ayağımızla, başımızla kısaca çocukla birlikte tüm vücudunun parçalarını kullanarak duvarı boyuyorsunuz. Kızımla oynadım ve kızım bayıldı. Hem vücudun farklı kısımlarının ismi pekişiyor hem de çoook eğleniliyor. Ailece yapılabilecek bir etkinlik.

Önce sessiz sonra sesli çığlık çalışması var, Çığlık atma fırsatını kaçırmadım tabi... Kocaman bir çığlık attım. Engellemelerin bize ve çocuğa hissettirdikleri üzerine bir çalışma idi. Aynı şeyi alkışlarda da yaptık. Sessiz alkış ve sesli alkış. Mutlaka deneyin. Ya ben çocuğuma ne hissettiriyormuşum dedirtecek. Hocamız çok güzel bir şey söyledi:

                            
Aslında benim de eğitim felsefem olan. Eğlenmeyen çocuk öğrenemez. Öğrenmenin ve eğitimin aslında eğlenceli olduğu ve eğlenceli olabileceğini çocuklarınıza öğretin dedi. Daha pek çok şey anlattı. Fırsat buldukça kızıma uygulamak istiyorum.Bu etkinlik ilinize gelirse kaçırmayın derim. Mutlu kalın...

16 yorum:

  1. heey çekilişle kitabımı vermek. ne güzel fikir ki. bak bunu ilk düşünen sen oldun. tabii yapabilirsin ki. sen duyurunca ben de duyururum. çok hoş bir davranış bu. teşekkür ederim amaağğğğ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek. Arkadaşlarıma senin kitabından hediye götüreceğim artık :)

      Sil
    2. ciddi misin aaa sevmişsin kiii :)

      Sil
    3. tabiki ne güzel bir kitap yazmışsın... eline sağlık canım

      Sil
    4. inşallah bir gün imza gününe katılmak nasip olur :)) bir sürü kitapların basılır canım arkadaşım

      Sil
  2. dramayı derste de çok kullanıyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel baharcığım .)) senin öğrenciler çok şanslı

      Sil
  3. Bayılırım böyle değişik etkinliklelere..
    twitterda paylaştım çünkü felsefeye kesinlikle katılıyorum..
    eğlenmeyen çocuk öğrenemez..
    https://twitter.com/pembelego/status/473336048693428224
    :)
    mutlu bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
  4. Salı Günleri okulda benim de yaratıcı drama kursum var. Hatta sonuna geldik.sertifika alacağız.bizim hocamız da çok şeker biri.iyiki de katılmışım dediğim işlerden oldu

    YanıtlaSil
  5. Merhaba oncelıkle bızımle paylastınız bu guzel bılgıler ıcın tesekkur ederım :) sızden bır konuda yardım almak ıstıyorum ben unıversıte ogrencıyım ve drama uygulanırken ogretmenın karılastıgı zorluklar,fırsatlar ve cozum onerılerı hakkında bır kıtap hazırlayacagım eger burda kı ogretmenlerımız bana deneyımlerını ve yorumlarını aktarırsa cok sevınırım sımıden tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  6. merhaba oncelıkle burda paylastıgınız bılgıler cok guzel bunun ıcın tesekkur ederım :) bır konuda sızden yardım almak ıstıyorum ben unıversıte ogrencısıyım ve drama uygulanırken ogretmenlerın karsılasabılecegı zorluklar ,fırsatlar ve cozum onerılerı hakkında bır kıtap hazırlıyorum burda kı ogretmenlerımız bana denyımlerını fıkırlerını ve yorumlarını benımle paylasırsa cok sevınırım sımdıden tesekkurler :)

    YanıtlaSil