27 Mart 2014 Perşembe

Çalıkuşu Mimi

                            

Sevgili arkadaşlarım adı gibi derin  Deeptone ve şeker Sema beni mimlemişler Çalıkuşu mimi. Çocukluğumun ilk anısını anlatmak ile ilgili. Bu anıyı yazmak biraz zor geldi aslında.
Çocukluğumun ilk anısı: Babaannemle ilgili. Rahatsızlandığını söylediklerinde gidip öğretmen okulu doktoru olan rahmetli Yılmaz Sevinç e göstermek için gidip babannemi alıp gelmişti. Babaannemin boğazında iki tane yumru vardı. Çok zayıflamış görünüyordu ve halsizdi. Eskisi gibi beni sırtına alıp gezdirmesini, oynamasını istiyordum ama yapmıyordu.
Yılmaz amca onu Adana ya götürün, benlik değil deyince çok korkmuştum. Derlerdi ki eğer Yılmaz doktor tedavi edemiyor ve Adana ya gönderiyorsa hasta iyi değil. 
Dedikleri gibi çok hasta çıktı babaannem. Adana da tedaviye gitti. Sonra bir gün babam eve geldi. Hazırlandık, Adana ya gittik. Steyşın Anadolu olan arabanın bagaj kısmına, beni, abimi ve amcamı oturttular. Babaannem de arabaya arka koltuğa bindi.Mavi çiçekli soluk bir elbise giymişti.  Araba iyice doldu. Öne iki kişi annem ve halam, arkaya 3 kişi, en arkada biz.
             ++
Yola çıktık beni ve ağabeyimi yolda anneanneme bıraktılar. İnerken babanneme son kez baktım ve ona 'seni çok seviyorum biliyorsun değil mi' dedim. Oda halsizce başını çevirdi. Başörtüsünün altında saç olmadığını o zaman gördüm. 'Biliyorum ben de seni çok seviyorum' dedi. Bunu söylerken gözleri yaşlı idi. Arabanın arkasından el salladım  ve bağırdım ' babaanne gitmeeeee ' ... Bana dönüp el salladı. Ertesi gün çocuklarla anneannemin ön bahçesinde şeker portakalı ağacının altında oyun oynarken sela okundu.Babaannemin adını söylüyorlardı.  Yanımdaki çocuklar baannen ölmüş dediler. O an çok üzüldüğümü ve bahçenin arkasına kaçıp çok ağladığımı hatırlıyorum. Bu anı o kadar baskın bir  anı ki her halde bundan eskisini sildi. Hatırladığım en eski anım bu. 


24 yorum:

  1. Hehe ben bunu yaptım ki :)

    http://www.insanyavrusu.com/2014/03/ikilik-mim.html

    Burda :)

    Teşekür ederim.

    Ya ama babaannenden ayrılırkenki durumun Yeşilçamdaki gibi bişey olmuş :(

    Allah rahmet eylesin ama yaaa :(

    YanıtlaSil
  2. Allah rahmet eylesin sevgili babaanneciğine Nihalcim, bak bu sayede onu anmış olduk.

    YanıtlaSil
  3. Ama bloglar süper haaa... Rss listeme ekledim hepsini :)

    YanıtlaSil
  4. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın...

    YanıtlaSil
  5. :((( Ağlattın beni gece gece.Bende babaannem ve dedemle büyüdüm hala hayattalar Allah sağlıklı ömürler versin..aklıma geldiler..içim gitti bir an.Allah rahmet eylesin babaannene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım seninkilere Allah uzun ömür versin inşallah acılarını yaşatmasın

      Sil
  6. Allah rahmet eylesin. Öyle bir zamana denk geldi ki bu anıyı okumak, duygularım karmakarışık oldu şuan. Zira dün sabah babannemin vücudunda üç farklı yerde kanser tümörü taşıdığını öğrendim. Çok kısa zamanı kaldı demiş doktorları. İlaç tedavisi.. vs herşeyi kestiler. "Rabim herşeyin hayırlısını versin bize" demekten başka denecek bir cümle kuramıyorum artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeyin hayırlısı.İnşallah toparlar canım. Allah tan ümit kesilmez

      Sil
  7. üzücü bir anıymış seninki :(( Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  8. gözlerim yaşardı ama.

    filmi gibi anı gerçekten de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım iyi ki mimlemişsin bak onu anma fırsatı verdin teşekkürler

      Sil
  9. Allah rahmet eylesin, malesef bazı anılar insanın içine işleyip hafızasından silinmiyor.

    YanıtlaSil
  10. Allah rahmet eylesin. Vedalaşabilmişsiniz en azından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru canım vedalaşabilmek iyi ama vedalaşmak zorunda olmak zor

      Sil
  11. Canım basın sağolsun..
    Teşekkür ederim mimlediğin için de.
    Ancak ben bu mimi yapamayacağım, günlerdir bekliyorm belki yapabilirm diye, ama yok. Yazabileceğim bi anım yok bu mimde.. Pek anı biriktirmem de ben.. İyi ya da kötü. Ben de böyleyim işte.
    Tekrar teşekkür ederim. Başka mimlerde görüşmek üzere..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Allah rahmet eylesin..Canım teşekkürler mim için,inşallah başka mime :)

    YanıtlaSil