8 Kasım 2013 Cuma

Sütlü Balkabağı Pudingi Tatlısı


Kızımın ve oğlumun çok sevdiği tatlılardan biri. Tam bir son bahar tatlısı ve vitamin deposu. Gerekli malzemeler, 1 kg bal kabağı, 1 su bardağı süt, 50 gr tereyağı, damak zevkinize göre şeker yada pekmez. Şeker miktarını özellikle yazmıyorum. Bir kez yaptığım bir bal kabağı şeker bile ilave etmememe rağmen tatlı çıktı. Bu nedenle yaptığınız şeyin tadına bakın ona göre ilave edin.



Bal kabaklarını çocuğunuzla birlikte dikkatlice doğruyorsunuz. Tereyağı hariç hepsini tencere koyuyoruz. Kaynatıyoruz. Kabak biraz pişince blendırdan geçiriyoruz. Tadına bakıp şeker ilave ediyoruz. Sonra tereyağını da ilave edip 5  dk daha pişiriyoruz. Sonra hazır. Soğuyunca çocuğunuz kaselere koyacak ama. Püf noktası bu. Asıl lezzeti o veriyor. : )) Çocuklara enfes bir tatlı. Şeker  yerine pekmez ilavesi de yapabilirsiniz. O da çok güzel oluyor. Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Bunu deneyeceğim ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık bende listeye ekliyorum yapılacaklar listesi oluşturdumda:)

    YanıtlaSil
  3. hımm hazırda kabağım varken denemek lazım,belki bunu yer oğluş:(ellerine sağlık canım güzel gürünüyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Sawako Kuronuma