7 Kasım 2013 Perşembe

En Baba Hindi Filmi

En Baba Hindi Çizgi Filmi
Kızımla Meraklı Minik Kasım 2013 Sayısını Okuduktan sonra filme gitmeye karar verdik. Oğlişi Ebru yengesine bıraktık. Sağolsun o baktı. Yoksa gitmemiz hayal idi. Oğliş sinemada durmuyor, sıkılıyor. Filmin yarısında çıkıyoruz.
Gittiğimiz film, En Baba Hindi isimli film idi. Bize en yakın sinemadaki vizyondaki tek film o idi. Film Murat Bozun seslendirmesinde, 1621 yılına dönüp, şükran gününden üç gün önce noel yemeğinde hindi kullanılan güne dönen hindilerle ilgili. Hindiler noelde hindi kullanılan ilk günde, hindi kullanımını engelleyecek, böylece noel de kesilecek hindi  kavramını yok ederek, hindileri özgürleştirmeyi amaçlıyor. Güzel bir filmdi. Sloganı ' önüne hangi engel çıkarsa çıksın asla vazgeçme'


Filmden sonra izin isteyip projeksiyon odasını görmek istedik. İki çeşit makine vardı. İlk gösterdikleri fotoğraftakine  benziyordu ama çok daha büyüğü idi. Cep telefonumla çektim ama net çıkmadı, netleştirebilir isem bu fotoğrafın yerine gerçeğini koyacağım. Bizim seyrettiğimiz elektronik film makinesi idi. 2015 ten sonra eskiler tamamen kalkacakmış. Nedenini bulamadım ama tamamen kaldırılacakmış. Ona da üzüldüm. Yenileri ise büyükçe bir bilgisayar gibi. 2D ve 3D ler bu yeni makineden gösteriliyormuş. 
Cihazlar kızımın da bayağı ilgisini çekti, ilgilendi. Sağolsun makinistte anlattı kızıma dergideki olayların bir kısmının canlı halini görmek bilgileri pekiştirdi. Şimdilik mutlu kalın

8 yorum:

  1. Filmin konusu hoşuma gitti en kısa zamanda izlemeliyimmm :)

    YanıtlaSil
  2. Iyı seyırler. bız henuz cocuklarla sınemaya gıtmedık. bıraz da kucugu bırakacak yerım olmamasının buyuk etkısı var tabı. Fılmın konusu guzelmıs tam Holoywood macera dedektıf fılmlerının cocuk versyonu gıbı olmus gorevımız: kurtulus ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buralara yakın bir yere tayininiz çıkarsa bana birakabilirsin canım : ))

      Sil
  3. bizde dergimizi dün okuduk.. dila babasına baba beni götürürsün simenaya dedi.. ama daha küçük değil mi ya 34 aylık.. sıkılır gibi geliyor bana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim kızım 30 ay civarı gidiyordu sıkılmıyor du. Bence sıkılmayabilir. deneyin

      Sil
  4. dergiyi bu ay daha almadım ama alıp ,bizde gitsek mi diye düşündüm ilk film maceramız olacak ama;)

    YanıtlaSil