11 Eylül 2013 Çarşamba

Farklı Marka Yıkanabilen Bebek Bezlerinin Kullanım Karşılaştırması


Fuzzibunz ile babyneo çocuk bezlerinin ikisini de kullanıyorum. Babyneo nun 3 tipini var elimde. Bambu, yeni nesil ve sızdırmaz kilot bebek bezi. Avantaj ve dezavantajları neler, kullanırken nelerle karşılaşıyorum, kullanım kolaylığı, sızdırmazlık, yıkanması, kuruması gibi kısaca deneyim karşılaştırması.

Bunlar benim şahsi deneyimlerim. Fiyat karşılaştırma ve genel değerlendirme için buraya tık tık



Fuzzibunz'un içinden iki adet ped çıkıyor. Kenarlarının ayarlarının yapıldığı lastik eğer bozulursa diye bir adet yedek lastik hediyesi var. Ambalaj normal, oyuncak falan çıkmıyor.


Babyneonun içinden bir adet ped çıkıyor. Gelen ambalaj çok güzel. Maske olarak çocuğunuz oynuyor. Ayrıca maket oyuncak hayvan da yapılabilen içinde ek bir kızım var. Yada kızımın yaptığı gibi onları altı bağlanacak oyuncak bebek olarak çocuklar kullanabilir.



İçinden çıkan pedlerin kalınlık farkı var. Babyneo çok daha kalın. Bazen fuzzibunz ı tek ped değil iki ped koyarak kullanıyorum. Özellikle dışarı çıkarken.


Pedlerin konulduğu yıkanabilir bebek bezinin iç yüzeyinde,  babyneo'nun çıtçıtı var bu da pedin bulunduğu bölgeden  kaymasını engelliyor. Pedi oraya sabitliyor.


Pedin arka kızımlarını karşılaştırınca babyneo nun arkasında sızdırmaz bir yüzey var. Fuzzibunz düz. Ön arka ayrımı yok. Standart yapılmış.İkisi de antiallerjik üretilmiş.


Babyneo sızdırmaz kilot ile ebebkten aldığım üzrinde yeni nesil kilot yazan arasında bir fark yok. Yalnızca isimleri farklı. Ben ikisini de bambu yıkanabilir bebek bezlerinin üzerine takıyorum, yada çok sıkışırsam fuzzibunz pedlerinden birini koup, üzerine de bambularla birlikte aldığım mikrofiber ara yüzey pedini koyuyorum. O şekilde kullanıyorum.


Gerçekten de sızdırmıyorlar. İleride alıştırma kilodu olarak çok rahat kullanılabilir.Görüntüleri de çok şık. Ben kızımda alıştırma kilodu kullanmadım. Oğlişte napacaz bakalım.


Kuruma karşılaştırmasını dış yüzey olarak  yaparsak en hızlı yukarıdaki resimdeki babyneo sızdırmaz kilotlar, sonra fuzzibunzla babayneo eş zamanlı. Babyneo bambu yıkanabilir bebek bezi ise en son ve en zor kuruyanı. İç ped olarak kuruma karşılaştırması yaparsak, Babyneo mikrofiber ara bez en önce, sonra fuzzibunzın pedi kuruyor, sonra babyneo normal ped(çok kalın olunca ancak : ), en son organik bambu ped.


Yukarıda dördü var, fuzzibunz, babyneon'un 3 çeşidi. Organik bambu çocuk bezi aşağıdaki resim. Kesinlikle daha sağlıklı ve bebişiniz daha rahat ediyor. Ama sızdırıyor (eğer sızdırmaz kilot üzerine  takmazsanız) zor kuruyor ve lekeler mikrofiber olanlara göre çok daha zor çıkıyor. Yoksa kullanırken çok daha iç rahatlığı yaşıyorsunuz.


Aşağıdaki resimde babyneo organik bambu bez ile fuzzibunz bezi yan yana görüyorsunuz.  Organik olanda yeni nesil olanda ne kadar sevimli görünüyor değil mi ?  Sevimlilik tamam ama en ama en sağlıklısı bambu olanı bence. : )



Fuzzibunz'ı aldığınızda bir kez alıyorsunuz ve bir daha çocuğunuz yaklaşık 2.5 yaşına gelene kadar bir daha almanız gerekmiyor. Bu nedenle fiyat avantajı var. Hele kampanya yakalarsanız alırken de bayağı ucuza alabiliyorsunuz. Yoksa internette fuzzibunz elite yıkanabilir bebek bezi 20.39 TL ye şu an benim görebildiğim en indirimli fiyat, babyneo yeni nesil  yıkanabilir bebek bezi 21.10 TL (Eylül 2013 fiyatı) Babyneo yu 2 kez almız gerekiyor. Bir 3.5 10 kg arası, bir 10-20 kg arası.


Fuzzibunz'ın yandaki lastikleri delikli kilosuna göre numaraları var, ona göre ayarlıyorsunuz. Zamanla deformasyon ihtimaline karşı yenisi verilmiş. O da deforme olursa diye insanın aklına geliyor ama o zamana kadar oğliş tuvalete alışır diye umuyorum.


Üretim yeri karşılaştırması; ben unnado dan aldım kampanya vardı fuzzibunz ile ilgili. Made in Turkey idi. Babyneo da Made in Turkey. Yurt dışı alışveriş sitelerinde üretim yeri Çin görünüyor. Benim üretim yeri Türiye olunca içim daha rahat etti. Nede olsa tekstil sanayide gerçekten çok iyiyiz.


Babayneonun cırtlarını kullanmak fuzzibunz ın çıtçıtlarını kullanmaktan biraz daha kolay geldi bana. Oğlan bezini değiştirirken topaç gibi dönüyor : ) Çıtçıtların bir kısmını o koştururken takmak zorunda kalıyorum. Bebeklerde 18. ay tam keşif ayı.


Üstte 4 çeşit babyneo var. Aşağıda ise babyneo ve fuzzibunz'ın önden ve arkadan görüntüleri var. Yıkanabilir bebek bezlerim o kadar şekerler ki bazen yazın oğlana şort giydirmeden onunla evin içinde gezmesine izin veriyorum. Ferah ferah rahat ediyor. Kızımda kullanırken eteğinin altına süslü kilot gibi bazen kullanırdım.


Bir kuruma sonrası çamaşır selesine topladığım bezler var aşağıdaki resimde. Kullanım karşılaştırmalarım daha öncede belirttiğim gibi yalnızca şahsi deneyimlerim. Mutlu kalın...


42 yorum:

  1. Aklımda iken bunu da paylaşayım. Şimdi tekrar baktım, fuzzibunz 18 kg 2.5 yaşa kadar, babyneo 2 numara ise 20 kg ve 3 yaşa kadar. Yani babyneo hacmi biraz daha büyük

    YanıtlaSil
  2. Aklımda iken bunu da paylaşayım. Şimdi tekrar baktım, fuzzibunz 18 kg 2.5 yaşa kadar, babyneo 2 numara ise 20 kg ve 3 yaşa kadar. Yani babyneo hacmi biraz daha büyük

    YanıtlaSil
  3. bu paylaşım harika olmuş... vakit ayırıp yazmışsınız tanıdığınız tanımadığınız herkese... emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Çok istifade ettim. Ben bir adet 1 beden babyneo yeni nesil bez aldım deneme amaçlı. Bezi bağlarken bantlar var onları kullandım.Fakat bezin çıt çıtlı kısımlarını hiç kullanmadım. Ne işe yaradığını da anlamadım. Onları nasıl kullanmamız gerekir biliyor musunuz?

      Sil
    2. Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Çok istifade etim. Ben de deneme amaçlı babyneo yeni nesil bez aldım bir adet. Bezi bağlarken bantlarını kullandım. Ama bezdeki çıt çıtlı kısımları hiç kullanamadım. Onlar ne işe yarıyor nasıl kullanmalıyım?

      Sil
    3. Bir sorum daha olacak nihal hanım. Babyneo nun sitesinde günlük set olarak satılan bezler var. İçinde beş adet içteki pamuklu bezi ve bir adet dışındaki külot var. Bunun fiyatı 90 tl. Başka ucuzluk sitelerinde de babyneo yeni nesil bezin komple bir adeti 20 tl. Beş tane birden bu siteden almak daha mantıklı geldi bana. Siz nasıl aldınız. Günlük set mi yoksa her iç bezin dış korumalı kısmını da aldınız mı?

      Sil
    4. Meryem hanım çıtçıtlı kısımları çocuk ilk etapta bez büyük geliyor, 9 -10 kilo arası , o zaman bezi küçültmek için kullandım. Alttan çok sallanmasın yada sızıntı olmasın diye.

      Sil
    5. ben her ikisini de aldım. Ben bambu setten almıştım. Onlar daha sağlıklı ama kuruması, yıkaması ve kullanımı daha zor bence. Dışına sızdırmaz kilot giydirmeyince bambu olanlar ben kullanırken sızıntı yaptı.O da çok zor oluyor. Tüm atlet pantolon, hepsini değiştir, zor iş bence. Bence 5 tane yeni nesil olanı alırsanız kullanmanız daha kolay olur. Hele kot desenli olan bezi babyneo nun o kadar şık duruyor ki. Yazın başka birşey üstüne giymesine gerek yok. Öyle gezebilir : )

      Sil
  5. merhaba nihal hanım. sitenize gösterdiğiniz özene hayran kaldım. bu sayfaları resimlerle birlikte uzun yazılarla hazırlamak zaman alacak işler ve siz bütün bu işlerin yanında bunları yapıyorsunuz tebrik ederim. benim de bir bebeğim var. prematüe. 27 haftalık doğdu. şu an düzeltilmiş dört aylık. ben de yıkanabilir bebek bezi kullanmak istiyorum ve 5 tane fuzzibunz siarişi verdim. baştan beri istiyordum ama bebeğin kontrolleri, telaşlar arasında kaynadı malesef. benim merak ettiğim bezleri hangi deterjanla yıkadığınız bütün yazılarınıza baktım fakat deterjan hakkında bilgi göremedim. ecover kullanılabilir diye bişey okumuştum ama onu burada mı okudum diye baktım bulamadım sorayım dedim. bir de eskiden kullandığımız pamuk bezleri kaynatır sonra ütülerdik. bunlarda tahmin ediyorum malzemesi itibariyle de ütü yapılamaz szin içiniz rahat mı kullanan biri olarak öğrenmek isterim

    YanıtlaSil
  6. merhaba nihal hanım. sitenize gösterdiğiniz özene hayran kaldım. bu sayfaları resimlerle birlikte uzun yazılarla hazırlamak zaman alacak işler ve siz bütün bu işlerin yanında bunları yapıyorsunuz tebrik ederim. benim de bir bebeğim var. prematüe. 27 haftalık doğdu. şu an düzeltilmiş dört aylık. ben de yıkanabilir bebek bezi kullanmak istiyorum ve 5 tane fuzzibunz siarişi verdim. baştan beri istiyordum ama bebeğin kontrolleri, telaşlar arasında kaynadı malesef. benim merak ettiğim bezleri hangi deterjanla yıkadığınız bütün yazılarınıza baktım fakat deterjan hakkında bilgi göremedim. ecover kullanılabilir diye bişey okumuştum ama onu burada mı okudum diye baktım bulamadım sorayım dedim. bir de eskiden ütülenirdi yıkanan bezler bunlar malzeme itibariyle ütülenmiyor büyük ihtimalle siz bu konuda ne düşünüyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Zeynep hanım. Bebişiniz allah bağışlasın inşallah hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde büyür. Deterjan konusunda yazı yazmadığımı siz yazınca fark ettim. Bu konuda eksik bilgilendirme yapmışım, haklısınız.
      Ben sabun tozu kullanıyorum. Hacı şakirin sıvı olan sabun tozlarını şu sıralar.
      Bir ara ecover kullandım, orman kokusu gibi çok güzel bir kokusu var. Evim tadilatta iken başka bir evde misafir kaldığım dönemde sıvı deterjanlardan kullandım yarım doz, sonra tekrar özüme döndüm ve hacı şakirin sıvı (bazen de toz) sabun tozuna geri döndüm, tavsiye ederim. Ben çok memnunum.
      Bunlar ütülenmiyor, ihtiyaç kalmıyor diye biliyorum.antialerjik, antibacteriyel özel bir yapısı var. Bambu olanlardan tercih ederseniz ütüleme yapabilirsiniz. Ama %100 bambu olanı kullanması biraz zor. Yeni nesil bebek bezlerini önce, kakalı olanları en kısa proğramda yıkıyorum. Sonra hepsini uzun proğramda yıkıyorum, daha çok içime siniyor.
      Umarım memnun kalırsınız fuzzibunzlardan kullandıktan sonra deneyimlerinizi paylaşırsanız, yazarsanız çok mutlu olurum
      sevgiler

      Sil
  7. merhaba nihal hanım. fuzzibunz siparişini verdim hatta memnun kalıp beş tane daha sipariş ettim,toplam 10 tane fuzzibunz bezimiz oldu. onun yanında da babyneo nun 2 numara günlük setinden aldım.unnado da indirimli 58 lira idi. onu oğlum o kiloya yaklaşınca yazın kullanmayı düşünerek aldım. yazın rahat olsun diye. yalnız ben fuzzibunzları ilk kullanımda büyük bi mutlulukla kullandım çünkü hiç bir sorun yoktu fakat ikinci siparişten sonra hacı şakirin sabun tozunu aldım (sıvısını bulamadım) onunla yıkadım ama bezleri kullandıktan sonra bedenine göre bacak lastiklerini 4 ten 3 e aldım. galiba ondan sonra sızdırmaya başladı. ve nerdeyse her seferinde bütün kıyafeti değiştiriyoruz. acaba bu bezlerin biraz sıkması mı lazım, beyaz emici bölgenin kenarlardan hiç görünmemesi mi lazım, sabun tozuyla ya da miktarıyla ilgili (çok az kullanıyorum) bir problem mi olabilir. bi sorayım dedim :) kendim tecrübe ederek bulmak isterdim zamanla ama malum kış mevsimi ve çocuğun üstünü sürekli değiştirmek iyi olmuyor (oğlumda biraz hırıltı problemi var) oğlum 7 kilo şu an. çok ilgili olduğunuz ve samimiyetiniz yazılarınızdan açıkça okunduğu için rahatça sorabiliyorum bunları size tavsiyeniz varsa benimle paylaşırsanız çok memnun olurum :)

    YanıtlaSil
  8. oğlum 7 kilo şu an. ama ben bezlerden bazılarının dikişlerden sızdırdığını farkettim. ilk aldıklarımda böyle bişey olmamıştı. ikinci sipariş ettiklerimden sonra böyle bi durum oldu. sızdırma olduğunda dikişler ıslak. acaba böyle bişey olabilir mi dikişlerden sızdırabilir mi? şu an bu yıkanabilir bez kullanmayı bıraktım üzülerek.. ne yapacağımı bilemedim garanti kapsamında değiştirilmesini mi istesem yoksa biraz daha denesem mi ne olduğunu anlamak için bilemedim

    YanıtlaSil
  9. oğlum 7 kilo şu an. ama ben bezlerden bazılarının dikişlerden sızdırdığını farkettim. ilk aldıklarımda böyle bişey olmamıştı. ikinci sipariş ettiklerimden sonra böyle bi durum oldu. sızdırma olduğunda dikişler ıslak. acaba böyle bişey olabilir mi dikişlerden sızdırabilir mi? şu an bu yıkanabilir bez kullanmayı bıraktım üzülerek.. ne yapacağımı bilemedim garanti kapsamında değiştirilmesini mi istesem yoksa biraz daha denesem mi ne olduğunu anlamak için bilemedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 kg için 4 biraz büyük, Oğliş 10.5 kg ve ben 4 numara yanlardan kullanıyorum. Yanlardan sızdırma olayı ile bir iki kez karşılaştım. Onda da iyi ki hiç sızdırmıyor diye büyük konuştuğum zamanda oldu.
      Çocukların bir dönem bol idrarlı zamanları oluyor. İki ped ve 4 numara bir de öyle denemek ister misiniz?
      Çok üzüldüm. Fuzzibunz ın sızdırma sıkıntısı çeken biri daha vardı(adsız olarak yazan), ona da çok üzülmüştüm, diğer postlarda yorum yazan, Ülçüleri ayarlayacaktı, ne oldu bilmiyorum sonra. Onunda bebişi sizin kilolarda idi. 4 numara yapıp 2 pedli deneyince deneyimlerinizi yazabilir misin zeynepciğim
      sevgiler

      Sil
    2. merhaba nihal hanım, bir kaç denemeden sonra yazayım dedim. malesef sızdırma sorunum devam ediyor. 4 numaraya geri döndüm ama iki pedli çok kullanmadım. tek pedli kullandıklarımdan da sızdıran oldu malesef sürekli yavrumun kıyafeti değişti. bir de kaka izi kaldı bezde 60 derecede ön yıkama yaptığım halde.acaba benim bebeğimin kakası çok mu etkili :D benim bebeğim prematüre ve biraz kaka konusunda sorunumuz var. haftada bir kere yapıyor kakasını. acaba çok yoğun olduğu için mi iz kaldı. iz kalan bezi ve pedi kullanmadım bu akşam diğer kullandıklarımla tekrar yıkayacağım. doğrusu daha taksitlerini ödemediğimiz bezler konusunda üzgünüm. hala ısrarlıyım ama :) geçen hafta evde değildim çok ilgilenemedim bu hafta sızdıranları bir kenara yazmayı planlıyorum en azından onları 2 pedle kullanırım. bu 2 pedle kullanmak normal mi yoksa uzun ped bebek büyüdüğünde diğeri küçükken tekli mi kullanılıyor? ilginiz için teşekkür ederim

      Sil
    3. haftada bir kaka için doktorunuzun önerisi oldu mu.? bebişiniz kaç aylık oldu?Prematüre olduğunda kaç kilo doğdu.
      Benim önerim kakalı olanları ilk önce ayrı yıkayıp sonra çişli olanlarla beraber ayrı yıkamak. Ben öyle yapıyorum. O zaman kakalı olanı ilk olarak sıvı deterjanla yıkıyorum. (şu sıralar ben kısa proğramda persıl sıvı kullanıyorum sonra uzun proğramda sıvı sabunla yıkamak)
      sızdıranların bacak boyunu ve bel boyunu tekrar kontrol edip sızdırmayanların bacak boyu ile karşılaştırabilirmisiniz.

      Sil
    4. ikili kullanmak çocuğun yoğun kaka yaptığı günlerde doğru gibi geliyor. babayneonun pedine bakınca ne kadar kalın değil mi ? ben dışarı çıkarken iki ped takıyorum artık genelde. Büyüdü ya çişi de büyüdü diye

      Sil
  10. oğlumun kaka durumu için çok şey denedik doktorun ve başkalarının söylediği ama düzelmedi uzun süre..yoğun bakımda kalırken enfeksiyon kaptı malesef aldığı antibiyotik bağırsaklardaki yararlı bakterileri de götürdü sanıyoruz. yeni yeni toparlanıyor bu aralar,ek gıdaya da başlıyoruz. yiyeceği yoğurttaki bakteriler inşallah işini daha kolaylaştıracak yavrumun.bebeğim düzeltilmiş 5. ayı bitiriyor. doğduğunda 1.100 gramdı. leke sorununu çözdüm. yeni ve eski bütün lekeler çıktı.zaten leke kalan bezleri evde olmadığım için başka bir makinede yıkamıştım,sanırım o da farketti.ikili pedde şu ana kadar sızdırma olmadı ama dediğiniz gibi babyneo nun pedleri çok kalın fuzzibunz ınkine göre.ya 2 saat i geçirmeyeceğim ya da iki pedle kullanacağım. bacak lastikleri 4 te. bel 2 de (belinde çok iz kalıyor diye orda bıraktım) çıtçıtları da üsttekileri 1 ve 3 e bağlıyorum alttakini 2 ye takıyorum.aslında bunları da değiştiriyorum bişey farkeder mi diye.. yardımlarınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah ne güzel kendini toplamış 1.100 gramdan. İnşallah daha da iyi olur. İnşallah sorun çözülür bir sürü emek veriyorsunuz. Bir düzene otursa bir an önce.

      Sil
    2. :) teşekkür ederim.biraz daha büyüsün biz de aktivitelere oyunlara başlayacağız inşallah.bu sayfadan da çokça yararlanırız.

      Sil
    3. inşallah sağlıklı bir şekilde büyür. İşe yaradımı ?

      Sil
    4. sağolun hepimizinki inşallah.. bezleri deniyorum ama malesef iyi gitmiyor. yani çift pedle denediğim halde ilk dört taneden 2 si sızdırdı.2,5 saat durdu iki pedle, bebeğim 5 aylık yani olabilir mi böyle bir şey :)) biraz önce üretici firmayı aradım baya bi konuştum ama bir şey çıkacağını zannetmiyorum. bacak lastiklerinin bol olabileceğinden bahsetti. bezin ortada toplanmasından sızdırma yapabileceğinden falan.. bir tanede sızdırma yapmaması gerekir bence ama iki pedde bile yapıyor. bacak lastikleri 4 te ve daha sıkamam zaten kırmızı kırmızı lastik izleri oluyor oğlumun bacaklarında. eşim artık vazgeçmiş durumda boşver diyor kullanma daha taksitlerini ödediği halde :))

      Sil
    5. Lastiği 4 de iken sızdırmaması lazımİlginçtir çocuğu 7-8 kilo civarında iken fuzzibunz da sızdırma olan 2. annesin. Benim oğlum 11 kilo civarı ve bacak lastiği 2 de, yürüdüğü için o etli bacaklar kayboldu. Babyneo Onun pedinin bir tanesini fuzibunza takip denermisiniz. Babyneonun altındaki iki çıt çıtı birbirine vurup küçültüp kullanmıştım o aylarda. Denemek istermisiniz babayneo setten bir tane bez. ?

      Sil
    6. Aklımdaki başka seçenekler-( Yıkanabilir bebek bezinde emiciliği azaltan etkenler )
      *Yumuşatıcı kullanıyormusunuz? Yumuşatıcı emiciliğini çok azaltıyor
      ,*popişe krem sürüyorsanız o da emiciliği azaltıyor.
      *Bazı sabun tozları da emiciliği azaltıyor. çok az sıvı deterjan kullanıp çişli bezleri bu sıvı normal deterjanla yıkayıp bir denermisiniz. Emicilik fark ediyor mu
      *Aklıma başka bir şey gelmiyor. Üzgünüm

      Sil
    7. Üzülme valla sormasan daha yazmazdım çünkü seni de bayağı bir uğraştırdım bu konuyla.. artık yazmaya da utanıyorum bu konu hakkında. dediklerini de göz önünde bulundurarak bi kaç kere daha deneyeyim. krem yumuşatıcı kullanmıyorum ama durulamada sirke, deterjan olarak toz hacı şakir kullanıyorum. ilkinde dalanın bitkisel sabun tozunu kullanmıştım hiç sızdırma olmamıştı yine onu bir deneyeyim ya da normal deterjanı deneyeyim. babyneo nun setini de yıkayıp artık kullanmayı düşünüyorum biraz büyük de olsa onun pedleriyle de deneyebilirim sonra dediğin gibi. tekrar rahatsız ederim harika deneyim sonuçlarım için :)

      Sil
    8. zeynepciğim bel lastiği kaçta ?

      Sil
    9. merhaba nihal,uzun sürdü cevap vermem ama bir şeyin cevabını bekliyordum.üretici firmayı aradığımı söylemiştim.onlar bir danışayım demişti yetkiliye. daha sonra artık benim pes ettiğim bir zamanda tekrar aradım onları ki onlar beni aramışlardı bir gün önce ama ben açamamıştım bu sefer beklemeden ben aradım. benden sızdıran bezlerden 2-3 tane göndermemi istediler. kargoyla gönderdim bezleri faturaların fotokopileriyle. aradan 20 gün geçti ben sıvı deterjan aldım. tekrar bir deneyeyim dedim sonra arayayım. denedim daha ilk bezde 2 saatte yine sızdırma oldu. durum ne kargo ulaştı mı diye bir arayayım dedim. telefondaki bayan kargoya verdik dedi şaşırdım aynılarını mı dedim pek ümidim yoktu çünkü hayır 10 tane yeni dedi. yarım saat sonra da bezler aynı renkleriyle elime ulaştı. bu firma natura baby tekstil tic. babyneo yu üreten firma. bayan hata olduğu için fabrikadan yenilerini gönderdiklerini söyledi.şimdi yeniden denemeye başladım.babyneo ları da kullanmaya başladım onlarda hiç bir sorun yaşamıyorum 3 saat kalsa bile.inşallah bu yeni gelen bezleri de problem çıkarmadan kullanabilirim. firmayı takdir ettim gerçekten böyle şeylerde insanları çok uğraştırabiliyorlar ama sadece bir kere anlattım derdimi bu kadar. bu sayfanın forum kısmını da bununla işgal ettik bi nevi ama inşallah benzer konularda bilgi arayanlar baya birşey bulabilir bu soru cevaplarda.. tekrar teşekkür ederim yardımların için.. artık başka konularda konuşmak üzere inşallah :)

      Sil
    10. çok sevindim. O kadar sevindim ki anlatamam. Özellikle firmanın seni yormamasına ve yeni gelenlerin seni üzmememsine . Oleeey. Bir mutlu yıkanabilir bebek bezi annesi aramıza katıldı. Umarım sorun yaşamazsın bir daha

      Sil
    11. zeynepçiğim bloğun internette görünmüyor. Yokmuydu bloğun

      Sil
    12. :) ben de çok sevindim vazgeçmiştim çünkü. ancak babyneo lardan alabilirim belki diye düşündüm bir ara. şimdilik iyiyiz :). bloğum yok,çok istiyordum açmayı niyetlenmiştim fakat oğlum erken doğdu herşey bir süre çok farklıydı. aslında yine niyetliyim bakıyorum düşünüyorum ne yapabilirim diye.. bakalım :)

      Sil
    13. Zeynepçiğim bloğunu açtığında haber verirsen ilk takipçin ben olmayı çoook isterim. : )
      Bence ilk önce herşey hakkında yaz, bir iki yazıdan sonra özelleşip istediğin alana kay. Bırak içinden geldiği gibi, hissettiklerin seni yönetsin. Özellikle ne hakkında bloğun olmasını istediğine sonra karar ver. (bence tabi sen nasıl karar verirsen : )) sevgiler

      Sil
    14. tavsiyen için teşekkür ederim iyi fikir bence de :), bloğu açtığımda muhakkak haber vereceğim :)

      Sil
  11. merhaba anneler.Burda sizlerin yazdıklarınızı okumak sizler gibi bilinçli anneler görmek beni okadar mutlu ediyor ki :) 31 haftalık hamileyim ve bebeğim için bende yıkanabilir bez kullanmak istiyorum.Ayrıca çevre mühendisiyim ve hazırbezlerin doğada 500 yıl yok olmadığının farkındayım.Kime dediysem ne ugraşcaksın dediler.Hatta bi facebook grubnda yazdım.Demedikleri kalmadı.İnsanlar çok bilinçsiz.hem bebeğimin sağlıgı için hemde doğa için yıkanabirlerden denemek istiyorum.Ama hangi marka almalıyım kararsızım.fuzzibunz yanlarında lastik var ayarlanabilr peki diğerleri oyle değilmi.?ilk etapta kaçtane alarak başlamalıyım.babyneo numaralı glba ne almalıyım ondada.birde ilk ay bebek çok küçük diye hazır bez kullanan anneler var.2.aydan sonramı başlamalıyım.lineer bezi nerden temin ediyorsunuz?ayrıca bezi erken bırakması için bebeğin ilk aylarından itibaren Tİ eğitimi varmış.bezsiz bebek kitabından.onuda alıp okuyacağım.Ayrıca alwain organik deterjan aldım ilk çamaşırlarını yıkamak için bebeğin.O deterjanın ceviz sabunundan yapıldığını ögrendim.Ceviz sabunu duyan kullanan var mı? Şuan hamile olduğum için belki herşey doğal ve kimyasalsız olsun istiyorum.İnşallh bebekten sonra bunları yapacak gücüm kalır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar cansu hanım
      bilinçli bir anne ile karşılaşmak beni de çok mutlu etti.
      Yıkanabilir bebek bezinde türkiyede şu an alabileceğiniz markalar babyneo,babaynap, fuzzibunz, bambino mio ve kushies.
      Fuzzibunz ve bambinomio doğumdan itibaren kullanılabiliyor. diğerleri doğumdan 10 kg a kadar 1 numara , 10-18 kg arası 2 numara kullanmak gerekiyor. Fuzzibunz lastikli bambino mio cırtlı yan kenarları var. Eğer bebeğinizin percentili büyük seyrediyorse yani iri bir bebekse fuzzibunzın kalıbı biraz küçük geldi bana bambino mio nun yada babyneonun kalıbı biraz daha büyük , çocuk iriyse daha rahat edebilirsiniz.

      ne kadar da çok şey araştırmışsınız. Ne güzel. : )) alwain markayı daha önce duymadım. İnternetten bakınca alma win diye bir marka çıktı. O markamı
      sabun cevizini siz yazınca öğrendim
      http://www.kristaltuz.com/index.php?route=product/product&product_id=58&tracking=518426db19fe2 de gördüm internette denemeyi düşünüyorum çok teşekkürler
      umarım gebeliğim sorunsuz ve sağlıklı geçer. Bir blog açarsan ve haber verirsen açtığını çok mutlu olurum. Bilgi birikiminden faydalanmayı çok isterim
      Bezsiz bebek çok güzel bir kitap. Ben çok uygulayamadım ama uygulayabilen anneler var.

      Sil
    2. istersen bloğumda yıkanabilir bebek bezi hediye çekilişi var. bambinomio marka. İstersen şansını dene . Hem deneyim olur.

      Sil
  12. Merhaba sevgili anneler. Yorumları yazıları okudukça okuyorum. Benim gibi düşünen insanları gördükçe öyle mutlu oluyorum ki anlatamam. Bende şu an 29 haftalık hamileyim. Hazır bezlerin denetim sorunu olduğundan ve özellikle erkek bebeklerde kısırlığa yol açtığından kesinlikle baştan itibaren hazır bez kullanmak istemiyorum. Ben eski usul pamuklu bez muşambayla yaparım diye düşünürken bu yazıyla karşılaştım. Allah razı olsun diyorum hakikaten çok istifade ettim. Ne mutlu size bilinçli bir annesiniz. Türk malı olmasıda ayrıca mutlu etti beni. Artık içim çok rahat. İlk etap olarak babyneo nun sitesinden yeni nesil seti alıyorum içinde 2 adet gövde 5 adet bez var.Babyneo nun 1 adette bebek bezi kıludundan almayı düşünüyorum mantıklımı değilmi bilemedim. 2 adette fuzzibunz almayı düşünüyorum tecrübe etmeden öğrenemicem sanırım. Bunlar yeterli olurmu. İçine konulan bezlerin alımını arttırmammı gerekiyor? Şimdiden vereceğiniz cevap için çoook teşekkür ederim. Mutlu kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pelin hanım
      sizin gibi annelerle karşılaşınca asıl ben mutlu oldum.
      Set almak çok mantıklı. Fuzzibunz deneme almak çok mantıklı. İçine konulan bezlerini arttırmak çok doğru olurmu bilmem çünkü dışkı kilodun kendisine de bulaşıyor. Genelde bir bez bir kilot harcıyor.
      bebeğinizin büyüme persentili % 50 nin üstünde ise fuzzibunz bebek bezinden çok almayın bence kilolu bebekte şikayet eden çok var. Tek tek ara bez almaktansa kliksa gibi sitelerde babyneo da indirim var. isterseniz oraya da bakabilirsiniz. sevgiler

      Sil
  13. FuzziBunz hiç bir yerde yok nerder buluyorsonuz siz anlayamadım?

    YanıtlaSil
  14. Yorumlar çok güzel yurt dışında bu bir sektör. Birçok farklı firma da var. Hatta insanlar ürünleri 2. El satıyorlar. 2. El daha uygun alıyorlar. Hijyen açısından hiçbir problem olmuyormuş ve kullanıyorlar. Bende kullanıyorum bebeğim büyüdüğünde satıcam. Sizlerde satın ki almak isteyen kişiler daha uyguna alsın. Kullansın ve bu şekilde bu bezler yayılsın. Çocuklarımız daha temiz çöpsüz ve organik bir dünyada yaşasın

    YanıtlaSil