22 Eylül 2013 Pazar

Çiftlikteki / Yaşadığın Yerdeki 1001 Şeyi Bulun Kitabı


Çiftlikteki 1001 şeyi bulun ve Yaşadığınız yerdeki 1001  şeyi bulun kitapları tübitak yayınlarından. Dikkat ve konsantrasyon arttıran kitaplar. 3-7 yaş dönemi için çok uygun. Resmin bütününde  farklı yerlerde olan nesneleri, kitapta yazan adedince bulunmasını amaçlıyor. Mesela
3 adet siyah at resimde nerede arıyorsunuz, kahverengi ve siyah atlar var resimde. Onların arasında iki yönergeyi birden uygulamak zorunda. Renk ve hayvanın cinsi. 


Yaşadığınız yerdeki 1001 şeyi bulun kitabı da aynı şekilde hazırlanmış. Aynı şekilde 2 yönergeli kitaplar. Çevreye dair farkındalığı da arttırıyor.



Gelelim kitaplarla ilgili etkinliğimize: 

 Bu kitaptan sonra etrafımızdaki nesnelerle ve kızımın oyuncakları ile define bulma ve sayma etkinliği yaptık. Mesela bir miktar tatlı kaşığı, tatlı çatalı, yemek çatalı  ve yemek kaşığını onun  da görebileceği farklı yerlere, bu nesneleri koydum.
Yönergemiz şu idi: kaşık olacak ve küçük olacak. Toplam 4 tane var.Nerelerde var? Bulalım ve bulduklarımızı sayalım.Bakalım hepsini bulabilecek miyiz?. Bulamadığı yerlerde yer tarifi yaptım. Mesela ses çıkarır, zili var. Biz onunla konuşuruz, uzun bir kablosu var. Çantamıza alıp dışarı çıkamayız.Bu nedir? Onun yanında.Daha önce paylaştığım define bulmaca oyunu gibi. Ama burada yönerge sayısı daha az. Kızım farklı yerlerde buldu ve bulduklarını saydık. Tüm nesneleri bulana kadar oyunumuz devam etti. Bu oyunda çok sıkılmıyor. Biz bu etkinliği bazen markette yada gittiğimiz yerlerde mevcut eşyalarla yapıyoruz.Mesela anne olacak, çocuğu kız olacak bakalım toplam kaç tane bulacağız. 5 tane bulursak dondurma yiyeceğiz gibi : )
Mutlu kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder