Gelelim hazırlamasına. Deniz börülcesi kızımın yardımı ile yıkadık. Sonra bir tencerede bol su kaynatıp, içine hiç tuz atmadan deniz börülceleri kaynatılr. Yaklaşık 10 dakika sonra deniz börülceleri kontrol edilir. Eğer elinizle sapından tutup çekince sapından ayrılıyorsa olmuş demektir. Önemli olan çok yumuşamadan pişirmek.
Saplarından ayırırken yalnız yeşıl olan yerlerini sıyırarak alın. Kahverengi olan yerlerini salataya sıyırıp koymayın. Deniz börülcesini alırken mümkün olduğunca küçük saplı olanları tercih edin. Piştikten ve ayıkladıktan sonra ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve nar ekşisi karışımı bu bitkiye çok yakışıyor. İyot oranıçok yüksek bir bitki.İnşallah sizin bebişiniz de sever.Aslında bir meze. Evdeki büyüklerin de seveceğini umuyorum.: ) Afiyet olsun ve Mutlu kalın...
Translation isn't working well unfortunately. Looks like spinach though which I love :) Thanks for sharing with us!
YanıtlaSilthank you :))
Sil