15 Eylül 2013 Pazar

Harika Çocuk Kitabı ve Rüzgar Kurdelesi


Waldorf yöntemi ile harika çocuk nasıl yetiştirilir? ( 2-4 yaş ) Yazarı Chrstopher Clouder ve Janni Nicol. Uluslararası Waldorf Okulları Vakfı Başkanı ve Temsilcisi yazmış. Kitabı okuyorum. Hem Waldorf Yöntemini anlatıyor, hemde çok pratik uygulamaları var.



Kitapta, dünyanın duyular aracılığı ile hissedilerek vücudumuzun beslendiğini, ruhumuzun ise  dünyayı yeniden oluşturmak üzere harekete geçtiğinden bahsediyor. Rüzgar sihirbazı gibi bu tarz oyuncaklarla açık havada ne kadar çok zaman geçirirse çocuğun kasları o kadar harekete geçer ve duyuları o kadar güçlenir, diye belirtiyor. Neyse bu kitaptan daha sonra annenin okuduğu kitaplar etiketi ile bahsetmeyi düşünüyorum.


Kitapta rüzgar gülü ile öneriler yukarıdaki resimdeki gibi bahsediliyor, aşağıda kitaptaki örnek resim var. Benim elimde malzemeler tam olamadığı için ve çok heveslendiğim için evdeki malzemelerle bir rüzgar gülü yaptım. Daha sonra kitaptaki gibi yapmayı arzuluyorum.



Elimde bulunan oğlumun el yapımı oyun halısından arta kalan klima hortumunu ikiye kestim. ( oyun halısı için buraya tık tık )


Sonra onu yapıştırıcı ile bantladım. Bantlamadan önce sağlam olması için bir telin ucunu ötekinden geçirdim.



Kurdele ile iyice ve sıkıca sardım. Sonra kurdeleyi iyice bağladım ve elimde bulunan diğer kurdeleler ile uçuşan kurdeleler kısmını hazırladım.


 Bir tanede oğluma hazırladım. Onunkini özellikle graphon kağıdından hazırladım. Kısa ömürlü olur biliyorum ama boğazına falan sarılıp, tehlikeli olmaz diye düşündüm. Nede olsa daha 18 aylık.


Graphon kağıdı ile aynı işlemi uyguladım. Oğlişinki de hazır olmuş oldu. Sonra balkona çıktık. Önce balkonda çok rüzgar yoktu istediğimiz verimi elde edemedim ama sonra rüzgarda bayağı eğlenceli oldu. Oğlanınki kısa ömürlü oldu, neyse yapması kolay, parka giderken oğlana yenisini hazırlayacağım, mutlu kalın...




6 yorum:

  1. çok güzel olmuş. bende çok heveslendim doğrusu. ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim sevgili anne iyi geceler

    YanıtlaSil
  3. her anlamda çok güzel ve yararlı bir bloğunuz var, o kadar beğenerek takip ediyorumki, maşallahınız var doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim. Bu sözleri okumak beni çok mutlu etti

      Sil