19 Ağustos 2013 Pazartesi

Fuzzibunz Yıkanabilir Bebek Bezlerim Geldi


Fuzzibunz Elite yıkanabilir bebek bezlerim bir süre önce geldi. Kullanayım, deneyimlerimle birlikte yazayım dedim. O nedenle fotoğrafları çektim, ama yazı biraz bekledi.
 Bloğumda yapılan Bambino mio marka yıkanabilir bebek bezi ve alıştırma kilodu çekilişi için buraya tık tık kaçırmayın bu harika çekilişi
Fuzzibunz Elite yıkanabilir bebek bezlerinden birini kızım aldı götürdü, bebeğine taktı. Antimikrobiyel ve antiallerjik mikrofiber bezden üretilmiş.
Diğer bezlerle karşılaştırması için buraya tık tık

O nedenle kahverengi  ayrı çekmek zorunda kaldım. Toplam altı tane aldım. Fuzzibunz yıkanabilen bebek bezinin tanesi 15-16 liraya  geldi.( Unnadodan kampanya takibi yaptım. )


 İçinde iki adet ped, bir tane yedek delikli lastik, ve içi mikrofiber bez ile yanları çıtçıtlı. kullanım kilodu ile birlikte toplam 4 parçadan oluşuyor.



 Bel ve bacak yanlarında delikli ayarlanabilir lastikler var bu sayede 3.5 kilodan 20 kiloya kadar kullanım aralığı sunuyor.Bu lastikten bir tanede yedek var.


 Büyüklük lastikler sayesinde aşağıdaki resimdeki gibi değişiyor. Bezi büyütüp, küçültebiliyorsunuz. Çocuğun boyuna ve kilosuna göre seçim sizin. Buda büyük avantaj. Tek bezle iş bitiyor. Yıkanabilir bebek bezini kullanırken kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. Çocuğum için iyi bir şeyler yapıyorum duygusu var ya, bence  o duygu her annenin çok sevdiği bir duygudur. : ) Hem bebeğiniz  hem de bebeğinizin ileride yaşayacağı dünya için.


Fuzzibunz ile en önemli kaygım, Çin'de üretilmesi idi. Bunlar Türkiye'de üretilmiş ve bunu görmek içimi rahatlattı. Etiketinin fotoğrafını çektim, Tamam Amerikan standardtarında yada FuzziBunz washable diaper, 2011’i Aralık ayında gerçekleştirilen ‘The Mom’s Choice’ ödüllerinde ‘Aile İçin En İyi Ve En Dost Ürün’ kategorisinde ALTIN ÖDÜLÜ’nü, 2010 yılında Amerika'da 'Yılın en iyi ürünü ödülünü' ve 'Yılın en yenilikçi ürünü ödülünü' almış ama olsun, benim içim rahatladı : )



 İlk aldığınızda en az üç kez yıkamak gerekiyor. Ben 60 santigrat derecede 3 kez %50 az deterjan ile kullanmadan önce yıkadım. Hem hijyen hemde emiciliği artıyor.


 Kurutma makinesinde düşük sıcaklıkta yada ipe asarak kurutulabiliyor. Zaten bulunduğum il sıcak, sabah astım, 2 saat sonra kurumuştu. Yazın kurutmak  kolay, kışın da kalorifer ve kurutma makinesinden yardım alacağım. Bebek bezinin sızdırmazlığına gelince şu ana kadar ben kızımda da yıkanabilen bebek bezi kullanmıştım, yeni nesil olanlarda hiç sızma sorunu yaşamadım.


Gelelim kullanım deneyimlerime; çıtçıtlarla yanların genişliğini ayarlıyorum. Evde tek ped, dışarı çıkarken çift pedli bebek bezini oğlumda kullanıyorum. Yanımda buz dolabı poşeti taşıyorum. Çişli ise bez tek, kakalı ise bez iki adet buzdolabı poşetine koyuyorum.Bebek çantasında kokmasın diye. Bunun için özel taşıma çantaları var ama ben almadım. Taşıma çantasını sonunda alacağım galiba.  Sonra bu bezler,  evdeki bezler için özel, kirli poşetine gidiyor. Yıkamadan önce kakalar tuvalete.Ekonomik değerlendirme için buraya tık tık .
 Önce kakalı olanları çok kısa proğramda az deterjan ilavesi ile yıkıyorum, sonra çişli olanları ilave edip, normal 60 derecede %50 deterjanla tekrar yıkıyorum. Kızımı da büyütürken yıkanabilir bebek bezi mümkün olduğunca kullandığım için pratikte çok zorlanmadım. Zaten çok zorlanacak bir şey yok. Hazır bezlerin kullanımından bir farkı yok. Tek fark kakaları tuvalete boşaltıp, (elime poşet yada poşet eldiven geçiriyorum) makinede yıkamak. Ama emin olun iç huzuru bu ufacık zahmete değiyor. Mutlu kalın...

36 yorum:

  1. merhaba bende bebeğime bu bezlerden kullanmak istiyorum hangi siteden sipariş verdiğinizi ögrenmek istiyorum türk ürünlerini pek övmüyorlar fuzzi en çok kullanılanlar içinde ve internette mennun olunan bır marka.Aslında merak ettiğim nasıl bir set almam gerektiği henüz dogmadı.set olarakmı almalıyım yoksa ayrı kilot ve parçalını mı almalıyım yardımcı olursanız memnun olurum bilgilerniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. merhabalar sevgili anne.
    öncelikle bu kararınız için kutlarım. Bence nu kararı aldığınıza çok mutlu oldum, sizi kutlarım :)
    Ben Unnado dan kampanyadan aldım. Kampanya olduğunda bloğumda yayınlayacağım, (kaçırmamayı umuyorum). Ama isterseniz hepsianneden isimli sitede de indirimli satılıyor.İletişime geçen sevgili annelerden , müşteri ilişkilerinden ve ilgilerinden memnun olduklarını söylüyorlar. Bir de ebay da var.
    ben babyneo dan çok memnunum. belki bambu olanları kullanmak biraz zor, ondan mı bahsediyorlardı acaba yada olumsuz deneyim yaşamış olabilirler. Yeni nesil babyneo bebek bezinin birinde ufak bir imalat problemi vardı, hemen hiç uğraştırmadan kargo ücretleri onlardan yeni bir tanesini gönderdiler,dediğim gibi çok memnunum. Ama fuzzibunz da çok iyi bir marka, ondan da çok memnunum.
    Ben 2 numara babyneo bebek bezlerimi http://hementeslimal.com/urun/babyneo-yeni-nesil-yikanabilir-bebek-bezi-beyaz-puantiyeli-2-beden.aspx den aldım. 22.65 TL olmuş şimdi baktım. 1 numara olanlar daha uygun bir çok sitede var. Babyneo'nun kendi sitesinde 29 lira. Ben 2 numara bezi en uygun burada bulup almıştım (daha uygun bir site varsa, bulanlar benimle paylaşırsa sevinirim)
    Satın alırsanız, deneyimlerinizi bizlerle de paylaşırsanız çok sevinirim. iyi geceler

    YanıtlaSil
  3. kusura bakmayın setle ilgiili sorunuz cevaplamamışım. Set halinde alınca (5 li set gibi ) daha uygun fiyata geliyor. Eğer bambu set alacaksanı set halinde olanı öneririm.( http://www.nappoint.com/kategori/yikanabilir-bebek-bezi.aspx )bambu çok daha sağlıklı ama kullanımı bence yeni nesil olanlara göre zor) yeni nesilde set olunca aynı üründen 5 adet yada 2 adet gibi sayılarda oluyor. yada babyneo daki gibi iki adet kilot ve 5 adet ped gibi olabiliyor http://www.e-bebek.com/babyneo-yeni-nesil-yikanabilir-bebek-bezi-gunluk-set_BAN-GSS1
    Kilot ve parçalarını ayrı ayrı alırsanız işinize yaranayabilir. Çocuk genelde pedin dışında kilodu da ıslatıyor yada bebişiniz ıslatmadıysa bile, ya bir şekilde ıslattıysa ve ben fark etmediysem diye insanın içine sinmeyip hepsini birden makineye atıyorsunuz.
    fuzzibunz da ben 5 li set aldım. İçinden 5 farklı renkte kilot ve 10 adet ped çıktı. 5 adette yedek lastik. Ben fuzzibundan çıkan fazla pedleri, babyneo bambu setten çıkan sızdırmaz kilotlarım vardı onlarla birlikte de kullandım. Yada bazen 2 ped birden koydum. Yedek pedin şöyle bir iyiliği de var, dışarı astığınızda şansınıza fazla rüzgardan uçan bir pediniz olursa elinizde yedeğiniz oluyor:) iyi geceler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Ben hepsianneden.comdan fuzzibunz
    one size elite
    siparişleri vermistm.bana kesim
    olarak küçük geldiler Bezin boyu bel kemigne zorla geliyor.sanki hayalari eziliyor o darlıkta nasl ciş yapck. tek beden
    olarak biliyordum yoksa belli bir
    bedeni mi var bunların. oğlum
    4,5aylik 8kilo tablodaki ayarlar
    sıkistriyor iz kalıyor vucudunda resmen.kendim ayar yapmaya
    çalıştım bacak bölgesindn sizmalar
    oldu..beli son lastikte ve citciti da
    en sondakini yapmama ragmen rahat gelmedi bana.şimdiden
    böyle dar gibiyken 2yaşina kadar
    kullanilamycak gibi geliyor.6taneyi 120tlye aldm boşuna mi aldım diyorum şimdi.ben nerde yanlış yaptım sizce.selamlar

    YanıtlaSil
  5. merhabalar
    ben ilk aldığımda bacak bölgesindeki ayarları görmemiştim : ) Sinirlenmiştim bu ne nasıl olacak diye.
    Fuzzibunz yıkanabilir bebek bezinin içinde toplam 6 adet düğme var .ikisi belde ikişer tanesi bacak kısmının içinde Acaba onların ayarlarını yaptınız mı.? Bebişinizin vücut yapısına göre değişir ama 3 uygun gibi görünüyor. Merak etmeyin boşuna almadınız, kullandıkça iyiki almışım demeniz dileğiyle . )

    YanıtlaSil
  6. Evet evet bütün ayarlarını yaptm lastiklerle her defasinda ayar yapıyorum kullanırken.iz çıkması beni uzuyor.sizintilarda oluyor.Her defasinda ümit ederek bezliyorum. zaten sizin yazınizdan etkilenerek almıştım hemen.umuyorum beni de mutlu eder.sizin fuzzilerin boy uzunluğu kaç acaba zahmet olmazsa.Size zorla yukarı geliyormuş gibi olmuyor mu?Yukarida 2tane mavi bez resmindekinin açık mavi olanı gibi kullanıyorum şu aralar. tamam bebişm biraz tombik ama 2yasina kadar kullanilmasini düşünunce acaba bez buyudukce bebişim mi küçüleck diyorum :-)

    YanıtlaSil
  7. Bizimkinde sızıntı olmuyor. Benim oğlum 11 kilo. 2 beden getiriyorum. Çıtçıtları da en sonun bir önüne takıyorum. İz olmuyor. Standart diye biliyorum ama evim tadilattan yeni çıktı. Eşyaları yerleştirmeye çalışıyorum. mezroyu 1-2 gün içinde bulmayı umut ediyorum. Bulur bulmaz ölçüp ölçülerini yayınlarım. Merak etmeyin, gözümüzden kaçan bir şey var ama ne? sorunu bulup çözeriz birlikte. Sizden ricam 6 adet düğmenin hepsini 2 numaraya getirin. Pedin de yalnız birini koyun. Düğmelerin 2 adedi belde 2 şer adedi bacağın ön üst ve arka üst kımına doğru iyice içeride. Bu 6 adet düğmeye de arka popo bölgedeki açık olan sırt kısmından ayarlama yapılıyor. Sonra ön kısımda olan çıtçıtların en üstte 8 adet olduğunu göreceksiniz. Onun 1 ve 3. çıtçıta bir yan bel çıtçıtını , 6 ve 8.çıtçıta da diğer bel çıtçıtını takın ve sık sık bebişin poposunu kontrol edin ve ne olur sorunun çözüldüğünü söyleyin : )
    Sizin olumsuz deneyiminiz umarım olumlu deneyime döner. Benimki zorla yukarı geliyor gibi olmuyor. İlk aldığımda yan taraftaki düğmelerden bir çiftini görmediğim için öyle olmuş sinirlenmiştim. Baby neo yerli üretici Türkiye deki çocuklara göre diye düşünmüştüm. Sonra en aşağıdaki düğmeleri de keşfettim. Bez rahatladı. İnşallah siz de olur. : )

    YanıtlaSil
  8. babyneo ile fuzzibunz ı karşılaştırdığım yazımda bir resim var. Orada fuzzibunz ın en küçük ve en büyük halinin bir fotoğrafı var. O size ben mezroyu bulana kadar yardımcı olur mu acaba

    YanıtlaSil
  9. İlginiz için teşekkür ederim.Sizi de çok yordum. inanın bütün ayar düğmelerini biliyorum hepsini denedim.teknik olarak sıkıntı şu uygun bedeni buldum(ön ve arkadaki 3.dugme boşlugu-0 da var bizde rakamsal olmasada-) ama sızdırıyor.bu bacaklarından bol geliyo demek 1dugme kucultnce iz kaliyor.bel zaten 2yani da 2.dugmede.velhasil ben kullanmak ve tekrar sipahiş vermek için inatlaşiyorum.6bezle zor döngü oluyor çünkü.ama önce boşuna almadığıma kendimi inandirmaliym :-)şu sızma olayı olmasa bikmycamda zira çocuğun her seferinde ustunu çıkarmak zorunda kalıyorum.keşke boyle olmasa da gece bile kullansam.uyanip rahatsız olmasın diye primanin iğrenç kokulu ama hiç sızıntı vermeyen bezini kullaniyruz. siz gece nasıl yapıyordunuz?

    YanıtlaSil
  10. Ben geceleri de yıkanabilir bebek bezi kullandım. Hatta özellikle kullandım. Fazla hazır bezle temas etmesin diye. Oğlumda ve kızımda o dönemi Babyneo 1 numara ile atlattım. Şimdi bile sıkıştığımda kulllanıyorum 1 numara olanı. Acaba 3-4 tane babyneo mu alıp deneseniz. 2 numra . Onun da altında çıt çıt var. Benim oğlum 9 kilo iken babyneo 2 numara ablasından kalanları yıkayıp kullandım. Sıkıntı olmadı. Hemen teslimal isimli siteden almıştım. 22 lira civarı idi. O arada ben de sızıntı problemi ile karşılaştım. Hemde size sızıntı olmuyor diye yazdığım günün ertesi gündüz vakti İlk kez sızdı. : ) Ne belaymış sızıntı. Kıyafetleri üstü başı kaka oluyor. İnsan çok mutsuz oluyor. Çok haklısınız karar verememekte.Sizi çok iyi anlıyorum. Ama insan çocuğu için sağlıklı olanı yaptığını düşününce kendisi ile gurur duyuyor bence. Ben yıkanabilir bebek bezlerini çekmeceye yerleştirirken şöyle bir bakıyorum, içim mutlulukla doluyor, çocuğum için ben bunu yapıyorum. kakasıyla çişiyle uğraşıyorum ama uğraştığıma değiyor diye içimden geçiyor. İnşşallah sizin de sorununuz çözülür. Acaba ara kiloda mı bebişiniz?, belki 1 kilo daha alınca her şey yoluna girecek.Umarım. Size ve bebişinize sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler ben yeni anneyim henüz ben de hep daha iyi seyler yapmak icin kendimi geliştirmeye calişiyorum gelişimimzi blogumuzda paylaşmaya çalişcdm vakit bulamasam da.bu arada blogum buyuyunceanneolucam.blogspot.com. böyle adsız adsız yazsam da cvpladgnz için teşekkürler.bez için bana öncü oldunuz eğer tekrar alırsam kushies denemeyi düşünüyorum.oğlanı biraz besleyim en iyisi tam olsun :-) Sizinde bez sızdırdigna göre bebek büyüyor olmalı. selamlar

    YanıtlaSil
  12. Bu arada babyneo yu turkiyedeki fuzziyle ayni firma üretiyormuş.baby neo şu an daha mantikli gelmeye başladı. sanırım sadece bezin iç kismina ara bez konuluyor.ana govdenin iç kismina gelmedigi sürece ara bezler gün ıçinde değişebilir. neodann 2tane günlük set alsak içinden 5ara bez cikiomuş 10ara bezle 2gun idare edilmez mi.fuzzibunz bu açıdan biraz mantıksız geldi her seferinde renkli kısım da değişmek zorunda. Bi soru daha kaç saatte bir değişiyosunuz gündüz ve gece-

    YanıtlaSil
  13. bence bir tane nazar boncuğu oldu. o sızıntı. : ) İlk ve tek olmasını umuyorum. Tam da aklımdam bu bezler nasıl sızdırıyor hiç benimki sızdırmadı derken büyük konuştum :) dünden beri başka olmadı. Olursa tekrar burada sızdırdı diye paylaşacağım . Sevgiler bigane isimli bloğun da yazarı. bloğunuzdaki Yazılarınızı merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  14. Babayneo set ben almıştım. Ama bambu olanı. Bambular daha sağlıklı ama kullanımları daha zor. Ara bezle idare edebilirsiniz doğru ama çocuğunuzun dışkısı yada idrarı büyük olursa dışarı sızabilir. Etrafınızda yaşadığınız yerde ebebek mağazası var mı. Orada da satılıyor babayneo. Belki oraya uğrayıp hem seti hem de babayneo tekli paketi inceleyebilirsiniz.. Karar vermeniz daha rahat olur.Çocuğun durumuna göre değiştiryorum. Bazi günler 10 taneye kadar çıkıyor gündüz, bazı günler 5-6 tane yetiyor. Geceleri de 1 yada iki kez değiştiriyorum. Bazen de hiç ihtiyaç olmuyor

    YanıtlaSil
  15. Sevgili bigane bloğu yazarı anne
    Oğlunuzun gelişim skalasında baktım yaklaşık %75 lik persentilde. Maşallah bebişiniz biraz iri bir bebek galiba. Bu şekilde büyürse inşallah yani bu persentilde giderse 36 aylık iken bebişiniz 16.24- 17.71 kg arası olması beklenir.(ortalama) eğer bebişiniz 36 aya kadar bezli olursa (ki umarım olmaz ama bebiş bu belli olmaz her çocuk farklı ) babayneo ile daha rahat edersiniz gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  16. Biraz yapili evet :-) hareketlendgnde formunu korur diye düşünüyoruz ve umarım tuvalet eğitimi o kadar uzun surmez. şimdilik aldıklarımla daha az hazır bez kullanmaya başladım sızdırma olsada gündüz kullanıyorum sık degiserek.sızdirma sorununu çözüp babyneo almayı düşünüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuklar yürümeye başlayınca kilolarını biraz atıyorlar. Hazır bez kullanımınızın azalmasına çok sevindim.

      Sil
  17. Eskiden muşamba bezler vardı naylon mavi ve pembe renk nerede satılıyorlar onlar şuanda?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eski tuhafiyecilerde olabilir ama e- bebekteki bebyneo yıkanabilir bebek bezi bambu dış bezi ona benziyor Ben 4 liradan almıştım bir ara1.99 a kadar düştü. Ona bakabilirsiniz. resm, benim bebek bezi karşılaştırması yayınımda var

      Sil
  18. Normal mavi ve pembe muşamba bez tam eski usül olucak olanı beyneo değil mavi ve pembe renk üçgen muşamba bez nerede satılır yada satılıyordur artık göremiyorum nerden bulunabilir acaba?

    YanıtlaSil
  19. merhaba, ben de fuzzibunz aldım ve bugün denedim ilk defa. ama oğlumu terletti:(. sanırım yüzeyin polar olmasından kaynaklı. siz de böyle sorunlar yaşadınız mı? antalyada yaşıyorum havalar da ısındı ondan olabilir belki. sonuç olarak kullan at beze geri döndük. diğer marka bezlerde de aynı sorunu yaşar mıyız bilmiyorum.
    bu arada ben o pembe ve mavi naylonlardan buldum. 3-4 ay önce de onu denedim ama naylonlar direk bebeğin tenine temas ediyor ve hava aldırmıyor olacak ki terletiyor. bir de onların sağlıklı olup olmadığından emin olamadım doğrusu...

    YanıtlaSil
  20. popişi mi terletti. adana da sıcak ama ben pek yaşamadım. Yüzeyi polar değil mikrofiber ben deki fuzzibunzların. Polar ise satici firma ile görüşüp sorunu bildirin bence. Dış yüzeyi de nefes alan dış yüzey fuzzibunz ve diğer yıkanabilir bezlerde. Benimkiler çok rahat ettiler yıkanabilirlerde. sonraki deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  21. kasıkları da terletti maalesef. yüzey microfleece imiş. yani poların incesi oluyormuş o da :) haftasonu şehirdışında olduğumuz için tekrar deneme fırsatım olmadı ama bugün tekrar deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bilmiyordum çoook teşekkürler. Ben daha önce babyneonun bambusunu kullanmıştım. O da biraz zor temizleniyor

      Sil
    2. Aylin hanım muşamba bezlerinizin markası eda markamıydı ne marka idi mavi ve pembe muşamba bezlerinizin aldığınız öğrenmek için soruyorum saygılar..

      Sil
    3. ben üçgen muşanba bezi sorduğumda bulamamıştım

      Sil
    4. (özel olduğunu düşündüğüm için soruyu yayınlamıyorum)hasta altı bezlerini devlet ödüyor , üçgen bezler yerine hasta altı bezi denediniz mi? -rahatsızlığınız nedeniyle minirin siprey de kullanılabiliyor. Bazen de largactil tablet . Ama bunların hepsi doktor kontrolünde kullanılacak. Bu ilaçları yazmamın nedeni yazdığınız rahatsızlığın çözümü olabilir. çok üzüldüm. Sizin için özel arayıp bulmaya çalışacağım. Şu an rahatsızım ayağa kalkıp gezebildiğim anda arayacağım. Mailinizi bana atabilirmisiniz. benim ki cocumlaeglenirken@gmail.com. Bulur bulmaz size mail atacağım.isterseniz

      Sil
  22. pardon düzeltiyorum sitesinde microfleece yazıyor bendeki ürün etiketinde ise top layer:%100 polyester fleece yazıyor.ama o da polar sonuç olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu ayrıntıları bilmiyorum ama çoook teşekkürler mutlaka araştıracağımve size araştırıp size bilgi vermeye çalışacağım. Bu benim çok bildiğim bir konu değil ama teşekkür ederim

      Sil
  23. Fuzzibunz tek beden gibi lanse edilse de, aslinda kucuk (Small) ve orta (Medium) seklinde satilmakta. Muhtemelen sizin aldiklariniz kucuk beden gelmistir. Ben de siparis verdikten ve elime ulastiktan sonra etiket uzerinde okuyunca sasirdim, cunku internet sitesinde beden secenegi bulunmamaktaydi. Ben BumGenius ve Charlie Banana (sanirim Charlie Banana Turkiye piyasasina yeni girdi) tavsiye ederim. Charlie Banana FuzziBunz gibi cep (pocket) stili bebek bezidir. BumGenius'in hepsi-bir-arada (All in one- yani cebe ayri parca ekleme zahmeti olmayan, buna bagli olarak kuruma suresi daha uzun) ve cep model secenekleri bulunmakta. Eger E-bay veya Amazon'dan siparis etme olaginiz varsa, Grovia markayi da tavsiye ederim. Hybrid sistemi -yani klasik bezleme tarzi, sizdirmaz kabuk (shell) icine yeni bezleri citcit ile tutturamak sureti ile yapilan bir bezleme sistemi. Ayni dis kabugu sizinti olmadigi surece 3-5 kere kullanma olanagi saglar, sadece icine konulan bezler yikanir. Ayrica tercihe bagli olarak bambu, %100 koton veya sentetik ic bez secenegi sunuyor.

    YanıtlaSil
  24. http://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/eda-ucgen-hasta-ve-cocuk-musamba-bezi-172936765 burada satılıyor

    YanıtlaSil
  25. Mrb nihal hanim yikanabilir bezleri arastirirken blogunuza rastladim.benimde size birkac sorum olacakti.bu konuda tecrubeli insanlardan bilgi almak benim icin cok iyi olacak.

    YanıtlaSil
  26. Uzun arastirmalar yaptim ve babyneo nun iki cesit bezi varmis onlari bulabildim sadece.hangisini almaliyim biturlu karar veremedim.tek beden olani mi,yoksa yeni nesil olani mi almaliyim.ikisi arasinda nasil bur fark var biliyormusunuz.hangisi sizdirmazlik yonunden daha iyi.

    YanıtlaSil