8 Ekim 2014 Çarşamba

Çocuğu Ölen Bir Anneyi Nasıl Teselli Edebilirsin ki



Etrafımda son zamanlarda çocuk ölümleri oldu. Lenfomadan, hastalıktan... İnsanın içi acıyor. Annenin gün geçtikçe acısının artması ve teselli edecek cümlelerin anlamsızlığını fark ediyorsun ama ne denebilir ki. En azından daha fazla acı çekmedi mi . Çocuk bu zaten acı çekmemesi gerekiyor.
Icim boğuluyor dusununce. Bir anne ye ne diyebilir sin. Sonra Allah korusun kendi çocuğum aklıma geliyor ve korkuyorum.  Ölüm kaybetme korkusu oluyor o zaman. Allah hepimizin çocuğunu korusun. Mutlu kalın. ..

26 yorum:

  1. Çocuk ölümleri diyince bile içim cız etti. Herşeyden zor olmalı çocuğunu kaybetmek. Allah kimseye yaşatmasın :/

    YanıtlaSil
  2. Düşünmek bile fena yapıyor :( Allah çocukla sınamasın kimseyi

    YanıtlaSil
  3. İnsanın içi acıyor, Allah çocuklarımızı esirgesin.

    YanıtlaSil
  4. :'((( Allah göstermesin, hiç bir anneye evlat acısı yaşatmasın. Çok acı, tarifsiz...

    YanıtlaSil
  5. Offf çok fena bir konuya değinmişsin.
    Bana epipen lazım, Oğuzalp'in süt ve yumurta alerjisi var; sen daha önce arı sokma vakasından bahsetmiştim sanırım.
    Siz nereden temin ettiniz?

    YanıtlaSil
  6. :(( sanırım edemezsin...:(( çok kötü ya...düşünmesi bile kötü...Allah sabır versin:( ben bu kanser artışlarını yiyecek adı altında tv de reklamları bolca yapılan ve çocukların canını çektiren jelibon, melibon, gofretler, cipslere bağlıyorum. Ülker vs. gıda markaları GDO lu ürünler kullanıyorlar, malum akp hükümeti GDO yu yasaklamadı tersine serbest bıraktı, gofretlerde çikolatalarda bolca kullanıyorlar. E tabii sonra gelsin kanser, gelsin bilmem ne!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o tamamiyle kafa yedirecek bir konu. çok haklısın

      Sil
  7. Dua etmekten başka ne yapabiliriz.... Çoğunlukla gen bozukluğu/bünye sebepli bu tip hastalıklar :( Allah kimseyi evlat acısıyla sinamasin amin!

    YanıtlaSil
  8. Düşünmesi bile yürek yakıcı. Allah korusun çocuklarımızı...

    YanıtlaSil
  9. :((Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın :(

    YanıtlaSil
  10. hep dua ederken söylerim rabbim evladıyla imtahan emesin evlat acısı göstermesin diye hani sözün bittigi yer ne dersen de bu kalbe sözde başka hiç bir şeyde teseelli olmuyor rabbim evlatlarımızı korusun

    YanıtlaSil
  11. Düşünmesi bile nefesinizi tıkayan o acı imtihanla taa içinden yanan bir anne olarak Allah kimseye ama kimseye yaşatmasın diyorum. Ne çaresi var ne acısı azalıyor. Yanmakla da bitmiyor..
    http://asilmiran.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  12. Teselli cümlesi yok yani bulmaya uğraşmayın. Yanına oturup ağlayın bence siz de, en samimisi o olur. Başka hiçbir cümle ona samimi gelmez.. Kendimden biliyorum (http://asilmiran.blogspot.com.tr)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında en doğrusu bu ve bende yalnızca bunu yapabildim. yalnız sessizce ağlayamadım. İçime kor duşmuş gibi. İçim bir daha asla soğumayacak gibi ,

      Sil