9 Temmuz 2014 Çarşamba

Pırtık Tekir ( Tabby Mctat) Aktiviteleri


Pırtık Tekir  ( Kitabın orjinal adı Tabby Mctat) Aktivitelerini nasıl yaptık. Yazarı Julia Donaldson. Bizim aktiviteler biraz planlı biraz doğaçlama oluyor. Bir kitabı okuduktan sonra onunla ilgili konuşuruz. Neler oldu, sen neler hissettin, sence kitabın bir bölümünden sonrasını sorar, sence bu kitaba başka nasıl bir son yazılabilirdi, sen olsan bu hikayeyi nasıl bitirirdin gibi sorular soruyorum. Sonra kitapla ilgili bir resim yapmasını istiyorum.


Resim yaptıktan sonra kitaptaki bir tekerlemeyi, cümleyi  alıyoruz ayna karşısında sinirli söyle, mutlu söyle , telaşlı söyle gibi yüz ve ses ifadeleri ile mini bir drama etkinliği yapıyoruz.
Bu sayede çocuğun dil gelişimi için önemli olan yüz kaslarını, duygusal gelişim ve kendini tanıma  için olan aynada yüz ifadesi çalışma egzersizi yapıyoruz. Yukardaki resimler kızımın ve oğlumun kitapla ilgili yaptıkları doğaçlama resimler.




Sonra internetten aldığım çıktıları kullanıyorum. Kedinin eksik olan organlarını sırası ile tamamlama çalışması yaptık. eksiği fark etme, dikkat güçlendirme egzersizi yapmaktı amacım.





Sonra kolaj çalışması yaparak sanat çalışmasını yapmış olduk. Kolaj için düğme ve yün parçaları kullandık. Aynı zamanda oğlum kısmi boyama yaptı.



Maskelerimizi de internetten aldığımız kedi maskesini simli evaların üstüne kalıp olarak koyarak yaptık. Fotoğrafta iki tane ama ben üç tane yaptım. İçimdeki çocuğun da oynamaya ihtiyacı var. : )


Bunlarda legolarla yaptığımız kediler. Bunları çocuklar yapmadı ben yaptım. Bizim kuzular bazen etkinliği bana yaptırıyorlar. Bu da onlardan biri oldu. Ben yaptım onlar oynadı. Böylece gün içindeki pırtık tekir ( Tabby Mctat) etkinliğimiz sona etmiş oldu. Mutlu kalın...





                                                     

22 yorum:

  1. hepsi de cok guzel... pirtik tekir benim de listemde, edinelim en kisa zamanda... dugmelerle kolaji muhakkak deneyeceğiz ;-)

    YanıtlaSil
  2. ama bunlar çok güzel benimde inşallah çocuğum olduğu zaman bunlar gibi şeyler yaparım :))

    bu arada mimledim seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah ilerde bıcırık çocukların olur canım benim mimim için teşekkürler hemen en kısa sürede yazacağım :))

      Sil
  3. Kaliteli zaman geçirmek dedikleri bu olsa gerek.

    YanıtlaSil
  4. Çok yaratıcı ve çok eğlenceli!

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım :) Kitabı listemize ekledim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. canım çok güzel bir aktivite olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. çok cicişleerrr,düğmeler harika işlev kazanmış :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Süper bir calisma olmus tebrik ederim!Ikinizide tabii!

    YanıtlaSil
  9. hepsi harika canim maskenin ciktisini grubunda paylasirmisin bu hafta temamiz kedi yavru kedimiz var keremin istegi uzerine kedili oyun hazirliyorum :)))

    YanıtlaSil
  10. Harika canım. Kitaba da yaptıklarınıza da bayıldım.

    YanıtlaSil
  11. bir de bu aktiviteye bayıldımm

    YanıtlaSil