24 Nisan 2014 Perşembe

Montessori Zımpara Harfler Uyarlaması



Montessori zımpara harfleri tüm montessori anneleri bilir. Amaç çocuğun dokunma duygusuna da hitap ederek okuma yazma çalışmalarının ilk adımlarını oluşturmaktır.  Zımpara harfler için zımpara aldım, harf leri oluşturmak için çıktı aldım, bir türlü kesemedim. Ben de baktım olmuyor. Sıcak silikon tabancası ile harfleri yazdım. 


 Tamam haef yazımında çok başarılı değilim ama yine de kızım ve oğlum beğendi ve eğlendi. Biz de çok eğlendik. Hem de geceyi kurtarmış olduk.


İhtiyayıcınız olan malzemeler, sıcak silikon tabancası, pastel boya ve A4 kağıdı. Aşağıda küçük ve büyük L harfi çalışmamızı görüyorsunuz.  


Aşağıda oğlum için yaptığım araba çalışması var. O da arabasını boyarken bayağı bir eğlendi. Önce ne yapacağını çok anlamadı. Ağabaaa diye çok mutlu oldu. Sonra ablaya bakıp o da boyamaya başladı.



Kızıma gözlerini kapatıp harfleri hissetmesini ve anlamaya çalışmasını istedim. Bayağı bir eğlendi bunu yaparken. Tahmin etmeye çalıştı.




Etkinliklerimiz bu şekilde sona erdi. Hem montessori dokunma harfler, zımpara kağıdının farklı bir şeklini yapmış olduk, hem de montessori'ye uygun  iki kardeş aktivitesi. Mutlu kalın...



19 yorum:

  1. Plastik magnetli harflerimiz vardı, mama sandalyesinde yemek yedirirken döküp onlarla oynardık. Bazen harfleri bazen renkleri söylerdik. Bazen de sayardık kaç tane diye. Bizimkiler bunlarla uğraşırken açarlardı ağızlarını:-) Şimdi harfleri görünce o geldi aklıma:-)

    Silikon tabancası ile iyi fikir olmuş, çok hoşlarına gitmiştir:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. manyetik harfler biz de var bayılıyorlar ona. Manyetik harfler de montessori de var.

      Sil
  2. Çok güzel bir yorum katmışsın olaya canım:)Silikon iyi fikir.İki kardeşin oynaması da ne izlenmeye değerdir:)

    YanıtlaSil
  3. Yaaa bazı şeyleri ilk kez senin sayende öğreniyorum. Süpersin yaa. Yaratıcılığına hastayım. Her anne senin gibi bilinçli olsa şu an Türkiye daha iyi bir yer olabilirdi. He benim her konuyu bir şekilde vatan millet konusuna bağlama gibi bir yeteneğim vardır. :D ama yalan mı yaa. Eğitim şart! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estagfurullah canım :)) çook teşekkürler

      Sil
    2. Rica ederim bebeğim. Emin ol gerçekten, kalpten hissederek dedim bu lafları ;)

      Sil
  4. Çok güzel bir çalışma olmuş.Ellerine emeklerine sağlık becerikli anne...

    YanıtlaSil
  5. silikon güzel bir fikir bence de :)

    YanıtlaSil
  6. Senin kuzular maşallah beraber ne güzel oynuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekkürler canım. Yaşlar yakın olunca :))

      Sil
    2. çok tesekkürler canım

      Sil