Ben var ya ben aramatik bitkileri seviyorum. Aromatik farklı tadı olan her şeyi seviyorum. ne diyeyim. Bu sefer yaptığım bitki yine zehirli bir bitki. Adı acı hardal bitkisi. Zehirli zehirli kokar.Prensesim bu yayın özellikle san . Anneden kızına yöresel tatları unutmaman için.
Acı hardal bitkisi yaprağı bayağı bir sararır, bayağı sarı bir hale gelince yeşil rengi dönünce süzülür (tadına bakılıp acı tadı gidince). Saplar taze taze salata yapılır. Yaprakları hemen yaprak sarması gibi sarılabilir, buzluğa atılıp daha sonra sarılmak üzere saklanabilir ya ya limonlu tuzlu su hazırlanıp dolaba konulur ve salamurası yapılır. Ben buzluğa koydum yaprakları.Sarmasına da et yerine salamura keçi peyniri konularak farklı bir sarması yapılır.Yada bazen buzluktan çıkarılıp doğranıp meze yapılır.
Saplarına gelince küçük küçük doğranır. Taze kekik(ben kekiği taze iken alıp buzluğa atarım. Kurutulmuş kekik yerine bunu kullanırım) Aşağıdaki resim gibi oluyor. Hatta taze kekik salatasını da bundan yapıyorum mevsimi değilse. Hatta salatalara az az atarım.
Taze kekik, nar ekşisi, limon, sızma zeytinyağı sarımsak ve çok az sirkeli bir karışım hazırlarım. Bu sosu üzerine bol bol dökerim.
Acayip bir salata oluyor. Farklı aroması ile kekik birleşince çok güzel bir meze ortaya çıkıyor. Güzel kızım bu paylaşım özellikle senin için. Anlatma fırsatı bulamazsam buna bakıp yaparsın. Bol bol yaprak fotoğrafı çektim tanıman için ve yöresel tarifleri unutmaman için. Mutlu kalın...
günaydın :)
YanıtlaSilhardalı salatada çok kullanırım bu şekilde denemedim :)
günaydın şeker:))
Silbaharcığım harika oluyor öneririm
gerçekten zehırlı mı o ? ;) ellerine sağlık cok güzel sağlıklı bır ogun olmuş afıyet olsun.
YanıtlaSilteşekkürler zehirli bir bitki
SilEllerine sağlık ne ilginç yemekler var vallahi sayende öğreniyorum :))
YanıtlaSilteşekkürler şeker :)))
SilHamaratsın vesselam, ben kı daha zehırsızlerı yapamazken, zehırlıyı adam etmişsin. Helal olsun...İbretle takipteyim sevgiler :)
YanıtlaSilestegfurullah şeker
SilSen İzmir de olmalısın canım tam senlik ot cenneti ama ben bu kadar ilgili değilim sanırsam,düşüncen de harika bunlar da aktarılmalı çocuklarımıza, annem ananemden öğrendiği enginar dolmasını çok güzel yapar şimdi de ben öğrenmekteyim bu işler sırayla;)
YanıtlaSilcanım şu an izmirde değilim ama izmirde uzunca bir süre yaşadım. izmiri de izmirlileri de çok severim enginar dolmasının paylaşımını bekliyorum
SilEne cesarete ve hamaratlığa bak. Ben bunu hazırlamayı beceremem, yerken ölür giderim ayol :)))
YanıtlaSilhiç duymadım ama otçuyum bi bakıyim :)
YanıtlaSil:))))
Sil:)) ha haaa... Allah uzun ömür versin sana .. Sen gel bensana yapayım tipitip tv de yayınlayalım :))
YanıtlaSil