12 Ocak 2014 Pazar

Slikon Tabancası Nasıl Kullanılır

BOSCH GBL 800 E ÜFLEYİCİ
Bosch GBL 800 E Silikon tabancası
 Sonunda benim de silikon tabancam oldu. Ne güzel bir alet öyle. Bayıldım. Bir süredir almayı istiyordum. Ama silikon tabancalarını çeşitleri neler, özellikleri neler,slikon tabancası nasıl kullanılır, kullanırken nelere dikkat etmek gerekir ? derken  bayağı bir araştırdım.. Sonra, neyse şimdi işi iyice öğrenene kadar ekonomik bir tane alayım. Sonra bir tane profesyonel alırım, diye düşünüp basit ve uygun fiyatlı bir tane aldım. 

                                  BOSCH GLUEPEN,KABLOSUZ SİLİKON TABANCASI
Elimde bayağı bir keçe var, eva var onlar etkinlik bekler değil mi? Ben önceden mum silikon alıp, ucunu ocakta ısıtıp kullanıyordum. Bu eziyete değmezmiş. Yalnız çocuklardan uzak tutmak lazım. Çok uzak çoook. Yoksa zarar görebilirler.Ucu çok sıcak ve soğurken de tehlikeli. En iyisi onlar uyurken kullanmak bu mum tabancasını (sıcak silikon tabancasını)
Sıcak silikon tabancası alırken nelere dikkat etmek gerekiyor: Öncelikle watına. 40 Wattan başlıyor, sonra  giriş gücü 500 watta kadar çıkıyor. Kablolu mu kablosuz mu istiyorsunuz,kaç liraya kadar düşünüyorsunuz(7 liradan başlıyor 225 liraya kadar var) üflemeli mi, kaç dakikada ısıtıyor, menşei gibi bir türlü özellik var.

İçinden çıkan bir denge demiri var. Onu mutlaka takın derim. Bu sayede ayakta ve dengede kalıyor ve kullanırken emniyeti arttırıyor. Slikon da çeşit çeşitmiş. Beyaz ve sarı diye renkleri, ince ve kalın diye büyüklüğü. Beyaz slikon 1 tl sarı slikon 50 kuruş.

İlk önce mum silikonu takıyorsunuz. Daha sonra bir beş dakika ısınmasını bekliyorsunuz. Sonra ucundan akmaya başlıyor. Çok hızlı donuyor o nedenle hemen yapıştırmanız lazım. Tabanca kullanır gibi tetiğine basıyorsunuz. İlk önce birkaç kez basın, sonra akmaya başlayacak.Acil durumda  önüne kahve fincanı da koyabiliriniz.Ben ev tadilatı sırasında kalan parka parçasını önüne koyuyorum. Ucu etrafı kirletmesin diye. kartonu alumunyum folyo ile kaplayıp kullanabilirsiniz, bu da bir seçenek.


Bir sürü şey yapıştırdım, mobilyanın altından düşen keçeleri, oğlişin ve kızımın oyuncaklarını, tokaları, keçeleri, evaları. İlk gün hevesi tabi. Bakalım neler yapacağım bununla.


Şunu söylemeden edemeyeceğim. Kullananlar bilirler (SevgiliTuğba ve Etka çok aktif kullanıyor, onlardan heveslendim ) bence etkinlik yapan her anneye şart silikon tabancası. Şu ana kadar kullanmayan anneler  deneyin bana hak vereceksiniz.Mutlu kalın...


10 yorum:

  1. Ben de 2 hafta önce aldım ama kullanmayı bekliyor..ilk tokalardan başlayacağım..Ama benim ki uyduruk sanırım biraz..Öyle denk geldi bir mağaza da almıştım..neyse öğreneyim iyice profesyonelinden alırım..Size bol etkinlikli saatler dilerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim ki de çok iyi değil, senin dediğin gibi uyduruk. Ben de sonra iyisini almayı istiyorum. Biraz öğreneyim. Ama her eve lazım birşey miş bu

      Sil
  2. ah en çok işime yarayan şey:)her eve lazım gerçekten.sana da kolay gelsin canım çok iyi işler çıkacağına eminim.ama çok dikkat etmek gerek sanırım.ben aktivite kitabını tamamlarken aaltına koydugum kagıda akmış ve gecenin geç saati uykulu uykulu anlamadan parmağım değdi oraya değdiği gibi de aldı götürdü derimi:(hemen kabar ve sabaha kadar nasıl ağrıdı anlatamam.Özellikle Kayra uyudugunda yapıyorum onunla işlerimi.dikkat etmek şart:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kıyamam ona. Nasıl canı yanmıştır. Uyarın için teşekkürler

      Sil
  3. Mutfak masasının kırılan ayağına kadar heryeri herşeyi yapıştırabilirsin Canım , hem de zevkle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden heveslendim ama iyi ki de heveslenmişim harika bir alet

      Sil
  4. parmağınıza metal bir yüksük takmanızı öneririm yapışması için bastırmak gerekiyor çok sıcak olduğu için yakıyor ve silikonları emin önüden toplu olarak alıyorum çok ucuza geliyor iyi günlerde kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler en kısa sürede bir metal yüzük edineceğim. Bilmiyordum çok çok teşekkürler

      Sil
  5. güzelmiş

    http://teknikyaz.blogspot.com.tr/2015/12/silikon-tabancasi.html

    YanıtlaSil
  6. Ben de rapid markalı silikon tabancası aldım. Henüz kullanma fırsatım olmadı. Acaba takdığımız mumu iş bittikten sonra geri çıkarabiliyor muyuz? Yoksa bitinceye kadar takılı mı kalmalı.

    YanıtlaSil