3 Ocak 2014 Cuma

Hava Fişek Yüzük ile Baskı


Havai fişek yüzük ile boyama ve baskı yaptık. havai fişek yüzükleri fırça olarak kullandık. Havai fişek yüzük kızımın takarken çok eğlendiği bir yüzük. Yapımı da çok basit, parlak tüylü teller kullanılıyor yapımında.


Telle yapılıyor. Parlak tüylü bir teli sekiz parçaya bölüyorsunuz, kestiğiniz parlak tüylü tellerin alt kısmını yüzük haline getiriyorsunuz ve  uç kısımlarına kıvırarak palmiye görüntüsü veriyorsunuz.


Burada gördüğüm bir etkinlikti. Çok eğlenceli ve yapması kolay bir etkinlik oldu. Artık bunu sık sık yaparız. Yapması ve uygulaması çocuklar için eğlenceli.Yüzük olarak basabileceği gibi yüzük kısmından tutup da boyama yapabiliyor. Böylece eli çok kirlenmiyor.


Boyamayı sulu boya ile yapınca, baskı renkleri akrilik boya ve guaj boyaya göre daha soluk oluyor. Ama parmak  boyası bu etkinlikte en iyi sonucu veriyor. Daha koyu kıvamlı olduğu için.


Yüzük yıkanıp pek çok kez boyama için kullanılabiliyor.Eğlenceli bu etkinliği bizim yaramazlar  bidaha bidaha deyip istiyor. Umarım sever sizin  yaramazlar da. : )) Mutlu kalın...


10 yorum:

  1. çok güzel bir fikir.Ne güzel eğlenmişler :)

    YanıtlaSil
  2. yine güzel bir çalışma, küçük hanımın ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. Bu gün de oğlişle yaptık bu çalışmayı. Çok sevdiler

      Sil
  3. çok seveceğine eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin süslü fıstık bence bu yüzüğü takar boyamadan önce : )

      Sil
  4. çok eğlenceli görünüyor canım:)harika olmuş.Bizim listeye de eklendi:)

    YanıtlaSil
  5. Çok orijinal bir fikirmiş..saolun...

    YanıtlaSil