17 Ocak 2014 Cuma

Evde Tebeşir Nasıl Yapılır



Evde tebeşir yaptık. Gerekli malzemeler; gıda boyası, sabun tozu, alçı, su., ve silikon kalıplar. 3 ölçü  alçıya bir ölçü toz sabun tozu (yada rendelenmiş sabun tozu) ve gıda boyası ilave ediliyor. Sonra soğuk su ilave edilip karıştırıyoruz.Kıvamı süzme yoğurt gibi oluyor. Bizimkiler kırmızı rengi sevdiği için kırmızı renkte yaptım.




Gıda boyası elleri boyuyor. Ve yıkayınca da çok zor çıkıyor. Bayağı bir süre elimde kaldı. Alçı ellerimi kuruttu Ellerimle karıştırdım, iyice özleşsin diye, boş bulunup eldiven kullanmadım.Sonuçta buruşmuş ve boyalı ellerim oldu.  Siz yaparsanız eldiven kullanın.



Tebeşirlerimiz hazır. Tebeşir nasıl yapılır, tozsuz tebeşir nasıl hazırlanır falan derken aklıma eski bilgiler geldi okuldan kalma. Hatırladığım kadar yaptım, oldu. İçine çam reçinesi de konuluyordu ama bende yok. Neyse bir tarifim daha var çocuklar yese veya ağzına alsa da sorun olmayan, 2 yaş altı için, onu da yakında paylaşırım.




Biraz da turuncu renk koydum, O sayede renkler farklı farklı oldu. Yakında bir de gökkuşağı tebeşir yapmayı planlıyorum. Rengarenk. Böylece daha eğlenceli olacak.  Çocuk parkında yerler bizi bekler boyanmak için. Mutlu kalın...


5 yorum:

  1. vallahi bravo yaa..Süper aile :) süper anne ve çocukları.Harikasınız siz...

    YanıtlaSil
  2. yabancı bloglarda hep görüyorum ama hep erteliyorum nedense,ben diğer tarifi sabırsızlıkla bekliyorum,bunlar da harika olmuş canım,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ağzım açık okuyorum... helal olsun

    YanıtlaSil
  4. Super alkışlar sana glsın cnm:)

    YanıtlaSil
  5. Nihal harikasın iki çocuk ve böyle aktiviteler,enerjine ,sana kocaman bir maşallah canım..

    YanıtlaSil