8 Mayıs 2013 Çarşamba

Evde Ördek Besliyoruz


ördekler etrafı seyrediyor
Çocuklarım için ördek aldım. 4 tane çok tatlı ördek yavrusu. Kızım adlarını poşet, lamba, bez ve gazete olarak koydu. Poşet isimli ördek yavrusu aldıktan bir gün sonra öldü. Kızım biraz üzüldü. Ölümü daha önce anlattığım için geldi, dua etti. 'Allah'ım onu cennetine al' diye.
Sonra kardeşlerinin yanına gittiğini söyledi. Buradaki kardeşleri de onu özleyecek bende özleyeceğim dedi ve üzüldü. Sonra diğer kardeşlerinin yanına melekler gelip aldı götürdü diye ertesi gün anneannesine anlattı. Hepimiz çok üzüldük, hayvan beslerken ne yazık ki böyle üzücü durumlarla karşılaşılabiliyor.


Yavru ördeklerin kuyrukla baş arası 7.5 cm. Çok sevimliler. Ekmek ilk etapta ağızlarını yara yaptığı için rendelenmiş salatalık, hazır yem, sıcak suda önceden ıslatılmış ve bekletilmiş bulgur verdik. Sindirimi için toprak ve bol bol su veriyoruz. Geceli üşümez ise ve bir iki hafta ıslandıklarında kağıt havlu ile yumuşakça kurular ,sak hayvanlara kolay kolay bir şey olmayacağını araştırmalarımız ve etrafımızdakilerin ve bizim tecrübe paylaşımları sonucu öğrendik. 


Bir gece de masa lambası ile biraz ısıttık. Sonra içine eski bir kazak ve içine kağıt havlu  konulmuş daha küçük bir kutuda geceleri uyumalarını sağladık. Satın aldığımız 30 litrelik plastik saklama kabında gündüzleri vakit geçiriyorlar. Arada apartmanın bahçesine çıkarıyoruz kedilere dikkat ederek. Birde gündüzleri bir kısmı gölgede bir kısmı güneşte olacak şekilde pencere önüne bira büyükçe bir kaba su koyarak banyo yapmalarını sağlıyoruz. Çok seviyorlar banyo yapmayı.



Elimizi hayvanları elledikten sonra yıkamak için tentürdiyotlu sabun hazırladım. Sağlık açısından. Bazen ellerim hayvanlarla temas ederken bir şekilde çok kirleniyor, Hazırlanışı yaklaşık bir ölçü tentürdiyoda 5 ölçü sıvı sabun. Tüm hayvan besleyenlere öneririm. Ellerin hijyeni için çok iyi.
Ördek yavrularının altındaki gazeteyi bir elime poşet geçirip sık sık değiştiriyoruz. Hem onların sağlığı hem de bizim burun sağlığımız için. : )
Bu hayvanlara bir süre bakacağız sonra ne yazık ki bir yerlere bağışlamamız gerekecek. Hadi hayırlısı.
Mutlu kalın...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder