1 Nisan 2013 Pazartesi

Yıkanabilir Bebek Bezlerinin Kullanılışı

yıkanabilir bebek bezi

Yıkanabilir bebek bezlerim geldi. Babyneo yeni nesil bebek bezleri oldukça eğlenceli ambalajlarda geldi. Genel değerlendirme ve fiyat analizi için buraya tık. Yıkanabilir bebek bezinde karşılaştığım sorun için buraya tık Farklı marka yıkanabilir bebek bezi kullanım karşılaştırmaları için buraya tık tık 


Babyneo maket oyuncak içinde gizli

Çocuğuma maske, kartondan yapboz hayvanlar çıktı içinden. En azından biz birini maske olarak değerlendirdik. Diğerlerine hazır bez bağlayıp bebek yaptık.Onunla oynadık. Yenilenmiş babyneo nun  kalitesi oldukça iyi.Yabancı markalara göre biraz daha büyük


 

Önce ürünü anlatayım:
Yıkanabilir Bebek Bezinizi ilk kullanmadan hijyen ve emiciliğini arttırmak için, kullanmadan önce en az 3 kere yıkamak gerekiyor. Ben üst üste 3 kez yıkadım, öyle kullandım.


Babyneo bezin  kapanmasını sağlayan cırt bantlar dayanıklı , 2 yıl önce aldığım bantlar  deforme olmadı. bezin beden ayarını yaptığım çıtçıtlar da çok kaliteli. Baktım özel olarak bu amaçla üretilmiş Japon YKK markalı çıtçıtları kullanmışlar.


İç pet de dış yüzeyde hava alan ama sıvı geçirmeyen özel bir malzemeden yapılmış. Eski aldıklarım dış muşambayı takmayınca sıvı geçiriyordu, Bunlarda dış muşamba kullanmaya gerek yok. Kendinden korumalı.Ürün antibakteriyel ve antiallerjik özel bir maddeden yapılmış.Babyneo'nun özel kaygan ve leke tutmayan üst kumaşı sayesinde kakaların tuvalete boşaltımı çok kolay. Her türlü işçilik 1 yıl garantili. O nedenle fişinizi saklayın derim.


  
Nasıl Kullandım;Bebeğin altına bağladıktan sonra bebek çişini yapınca, bezi alıp bir plastik torbaya koyup bir kovaya koydum. Kakasını yapmış ise tuvalete tazikli suyla tortusunu boşalttım. Sonra onu buzdolabı poşetine koyup öyle diğerlerinin yanına koydum. Akşamleyin makineye attım, 50 derecede yarım ölçü deterjan ile yıkadım.





 Çıkınca tertemizdi. Sonra bazen dışarı astım, bazen kurutma makinesi bazen de kalorifer petek askısında kuruttum, Sabaha yeni bezler hazır.


 Ağartıcı ve yumuşatıcı kesinlikle kullanmayın:Yumuşatıcı mutlaka isterseniz babynap'ın bu bezler için özel ürettiği yumuşatıcı var, fiyatı da uygun.
Lineer bir kullanımlık üst yüzey kağıt bezi, yıkanabilir bebek bezinin üstüne kullanmayı tercih edebilirsiniz. Bu bezde ihtiyaç olmadı, ama kullanılması anneye rahatlık. Tuvalet kağıdı gibi bir şey. Rulo şeklinde ve doğada çözünüyor.

Bu bezler için özel üretilmiş kokuyu dışarı sızdırmayan saklama çantaları var. Fuzzybunz ve kushies'in. Ben almadım her gün yıkamayı tercih ettiğim için. Bir kampanya bulup uygun fiyata yıkanabilen bebek bezi satın aldığımda hem bez sayısını arttıracağım, hemde o çantalardan alacağım.
Bunlar babyneo ile ilgili deneyimlerim.  Diğerlerini  başka bir sefere paylaşacağım.
Mutlu kalın...

21 yorum:

  1. Paylaşımız için teşekkürler. Bende tavsiyenizle babyneo aldım 22 liraya. Çok güzel ve rahat bir kullanımı var, çok memnunum. İlerde oğluma alıştırma kilodu gibi de kullanmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Süpper bir paylaşım olmuş: ) Bende başladım yıkanabilir bebek bezleri kullanmaya.Gerçekten ne kadar rahatmış kullanmak !

    YanıtlaSil
  3. Bende bu konuyu yeni yeni araştırıyorum şunu merak ettim kaç tane bez kullanıyorsunuz ve ara bezi falan da varmış bunlar tam olarak ne oluyor kaç tane almak gerekiyor yanıtlarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  4. benim şu anda 20 adet kullandığım ve bebeğinin bedenine uygun olan bez var. Sık sık yıkıyorum, yeteli oluyor.Oğlum 17 ayı yeni bitirdi. Ara bez benim bildiğim iki çeşit; atılabilen ve yıkanıp kullanılan. Atılabilen Türkiyede kusies markada var. Yıkanabilen için benim elindeki babyneo. 3.5-9 kg arası olan bambu yıkanabilir bebek bezinin setinin içinde mikrofiber olarak çıkmıştı. Bambu yıkanabilir bebek bezi en sağlıklısı ama kullanımı yeni nesil olanlara göre daha zordu. O bezlerde bu ara bezini kullanmıştım. Babaynap bambu yada pamuklu yıkanabilir bebek bezinin içinde de var incelemek istersenizhttp://www.babynap.com.tr/ adresinde ayrıntısı var. kussies ara lineer atılabilir ara bez kampanyadan bulabiliniyor. Kampanyayı unnado ve trendyol yaptı benim takiip edebildiğim daha önce.

    YanıtlaSil
  5. Goοd sіte you haѵe here.. Іt's dіffiсult tο find eхcellent wгіting like уours thеse dаys.
    I honestly aрpreсіate individuals
    lіke уou! Takе care!!

    Also visit my homеpage; Http://www.bofigo.com/crystal-baby-nova-travel-sistem-bebek-arabasi-mavi-mavi-urun13563.html

    YanıtlaSil
  6. Heeeyyy! Süper bi blog keşfettim milleeeettt!!! :D
    Şu anda chrome da 18 sekme açık ve 12 tanesi sana ait, hakikaten bayıldım (:
    Yıkanabilir bebek bezlerini hangi deterjanla yıkadığını merak ettim. Basit bir lekeyi bile çıkarmaktan aciz granül sabunlar kaka lekelerini çıkaramazmış gibi geldi de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkürler. Yorumunuzu okumak beni çok mutlu etti. Ne kadar güzel sözler. : ))
      Yıkanabilir bebk bezini sıvı deterjanlarla yıkıyorum çok uzunca bir süredir. Marka yazmak gerekirse şu sıralar persille yıkıyorum. Eski bezleri (bambu olanları) leke çıkması zordu ama yeni nesil bezleri ıslatmaya gerek yok, leke tutmuyor, sızdırmıyor ve nefes alıyor. Dolayısı ile kaka lekesi diye bir şey yok. Tertemiz ve bembeyaz. Sevgiyle kalın..

      Sil
    2. Gülbilge'nin cildi çok hassas, ben normal deterjan kullanamam. O zaman bizim deterjanlarla yıkarım önce, sonra onun deterjanıyla yıkarım. Bi de babaya danışalım bakalım. Çünkü artık bezden kurtulma sinyallerini alıyorum. (;

      Sil
    3. sevgili Zeynepciğim iyiki bu soruyu sormuşsun. Evde tadilat yapılırken 1-2 ay dışarıda yaşadık. Sonrada evi tadilat sonrası temizleme ve yerleştirme sürecine girdik. o dönemde yanımda taşıması kolay diye yıkanabilir bebek bezlerimde hep sıvı deterjan kullandım. senin sorun ve yorumundan beridir kendime geldim ve bebekler için olan sabun tozuna ve deterjana geri döndüm. Yav önceden ben de özel deterjan kullanırdım şeklinde idi kendime yorumum. Titedim ve özüme döndüm. : ))
      Öbür deterjanlar hiç gerek yok zaten bebiş deterjanları ter temiz yapıyor.
      Tadilat döneminde bir ara kullan atlara döndüm. Onları kullanmamla pişikler de geri geldi. Yıkanabilir bebek bezleri pişik oluşumunu da engelliyor yada çok çok aza düşürüyor. Test edildi onaylandı. : )

      Sil
    4. kullan at dediğim kullan at bebek bezlerine döndüm demek istedim. Hazır bezlerin kendisi de çoğu kez pişik yaptı benim bebişlerde.

      Sil
    5. Anlaşılan o ki, bebekler değişiklikten çok da hoşlanmıyorlar (:
      Zaten Gülbilge bez bırakma dönemine yaklaşıyor, ben hiç değişiklik yapıp alışkın olduğu bezleri değiştirmeyeyim. Kardeşi olursa direkt yıkanabilir olanlardan başlarım. Düşünülmesi gereken ne çok ayrıntı var yahu, içim şişti. Anne olmak büyük bir yürek, fazlaca sabır ve bol kıvrımlı kocaman beyin gerektiriyormuş :D

      Sil
    6. Sevgili Gülbilge nin inşallah hayırlısıyla sağlıklı bir kardeşi olur da ona kullanırsınız.Çok haklısınız annelik çok yürek isteyen bir görev. Kocaman kıvrımlı bir beyin, kocaman bir yürek bol bol sabır ve sevgi. Ve harika bir şey

      Sil
  7. Allahım bir anda ne çok şey öğrendim:)
    Gerçekten sağlık açısından en iyisi bu bezler; ama bir yandan da çok kafam karıştı.
    Sanırım ben yine hastane için bir paket Prima Premium Care alacağım, sonrasında eve geldiğimizde bu bezlere başlayabilirim. 10 tane alsam, 2 günde bir yıkamak için yeterli olur herhalde değil mi? Her gün de yıkarız da ne bileyim elektrik gider, su gider, kurumaz falan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebekler ilk üç ayda günde yirmi taneye kadar kullanabiliyorlar(bebişin performansına bağlı : ))) ama anne sütü kakası denen bir kaka tipi var. Başta ona denk gelirsen 10 tane yetmeyebilir. İlk alışma için 10 tane iyi bence. Hangi marka düşündün

      Sil
  8. Ben şeyma Bilgilendirme leriniz süper. Çok teşekkürler. 6aylik hamileyim kesinlikle yıkaman bez kullanacağım. İcinde lineer atılan ara bezinde olduğu toplu herseyin olduğu bir paket bulamadım yardımınızı bekliyorum. Gercekten tecrubelerinizi paylaşmanız ornek bı davranış .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler şeyma hanım. Lineer b ezi artık birtek unnadonun kampanyalarında rastlayabiliyorum, o da adedi çk az oluyor, ben bakana kadar bitiyor. Yıkanabilir bezlerden babyneo şu sıralar en uygun http://www.bebemax.com/pinfo.asp?pid=36943 gördüm. 16.20 tl ye .Onu önerebilirm .Bence en uygun olanı o. 2 beden olan fiyatı bu bir bedeni de var. . İsterseniz toplu paket yârine ondan tek tek alabilirsiniz. Bayneo dan çok memnun kalabilirsiniz. Birde kot desenli bu yazdığım adresteki unisex. diğer çocuk olursa onda da kullanabilirsinizNe yazıkki o toplu paket bir süredir stoklarda yok galiba
      sevgiler ve umarım hayırlısıyla doğar

      Sil
    2. bebemaxtan almayı düşünürseniz stokta var diye yazmasın rağmen lütfen stok sorun teşekkürler

      Sil
  9. Bebemax artık çalışmıyor sanırım onlıne satın alabılecegımız baska bır sıte varmı onerecegınız?

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,

    Ben de oğlum için doğumdan itibaren kullanmak istedim ama bir rahatsızlık geçirdiğimden pek ilgilenemem diye kaldı. şimdi oğlumu tuvalete alıştırıyorum bu dönemin daha kısa ve kolay olmasnı sağlayacağın düşündüğümden satın alma işlemi bu güne kaldı.

    türk malı olduğundan baby neo kullanmak istiyorum ama bazı anneler cırt cırtlarının tahriş ettiğini söylediler. o yüzden babyneo ve bambino mio arasında kaldım. tabii bambino mio babyneonun iki kat fiyatta bu da beni biraz düşündürüyor.

    sizden bu husustaki görüşünüzü rica edeceğim ve ayrıca oğlumun bezi bırakma dönemini göz önüne alırsak ve bizim günde 4 hazır bez kullandığımızı da düşünürsek kaç tane bez sizce yeterli olur tecrübelerinizden faydalanmak istrerim.

    YanıtlaSil
  11. Ah ahhh. Eskiden göz ucuyla okuduğum blog :) bir gün detaylı şekilde acaba nasıl yaparım nasıl ederim diye didik didik okuyacağımı biliyordum :)
    Bende yaklaşık bir ay önce kafaya koydum yıkanabilir bebek bezi kullanmayı.
    2,5aylık bebepimde Çok çok kötü bir pişik mazimiz oldu.
    Güya en iyi marka bebek bezi kullanıyorduk.
    Hatta o dönem aklıma esti ve bir sabah mağazadan babyneo alıştırma küldou ve babyneo mayosu aldım, ara bez olarak müslin bezler alarak döndüm. Biraz maaliyetli oldu tabi biraaz da alıştırma külotları bedenimize uymadı :) tabi henüz o sıralar bebek bezinin türkiyede olduğınu bilmiyorum ebayda deli gibi araştırmalar yapıyorum ;)

    Şimdi tekrar araştırmalara girdim. Ve blogundaki yazını ve yorumları okumak istedim;)

    YanıtlaSil