2 Ocak 2020 Perşembe

Ekmeğin kabarması ve kıvamı İçin ne yapmalı



İdeal bir ekmek için iyi bir tarife ihtiyacımız var. Benim tarifim 1,5 su bardağı süt 3,5 su bardağı un bir tatlı kaşığı tuz , bir çay kaşığı şeker , yarım çay bardağı yağ , küçük paket ile , yarım paket Pakmaya,  mümkünse yaş olan. Gelelim püf noktalarına...


Ekmek yaparken hamurunu bir miktar cıvık olmasını dikkat etmek gerekiyor yani kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olacak. En önemli püf nokta iyi yoğurmak ve yoğurduktan sonra en az 30 dakika dinlendirip sonra tekrar yoğurmak.

Sonra 1 saat kadar bekletip öyle fırına sürün.  150°C’de pişirdiğinizde çok güzel sonuç elde ediyorsunuz ve üzerine bir miktar yağ ve pekmez karışımı sürerseniz hem lezzetli hem de güzel bir görüntüsü olur. Mutlu kalın...

1 yorum:

  1. Vakit bulup evde ekmek yapmayı çok isterdim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil