29 Aralık 2019 Pazar

Osmanlı Sarayı nın Güzellik Sırları



Osmanlı sultanlarının güzellik sırları neler di ? Merak edenler ? 🌱 💄Osmanlı Saray’ında O dönemlerde de güzel olmak İçin temizliğe ve güzel kokuya. çok önem verilmiş.

🏡🌸Hamamda keselenmek , cilde peeling etkisi yapar ve ölü deriden arındırır, bu sayede canlı ve parlak görünümlü cilt elde edilmiş.



 💐 Cild İçin bal gülyağı karışımları banyo dan sonra cilde kullanılan kremlerden🌺. Saçlar İçin, sabun saçı Sertleştirdiği için hatmi çiçeği ebegümeci kötü yaprakları ve papatya karışımının yoğun kıvamlı suyu saçı yumuşatıcı besleyici ve parlatıcı olarak kullanılmış.

 👣Ayak bakımında Ölü hücrelerin ponza taşı ile  uzaklaştırılması kadar gül yağı💐 sudamyağı karışımının önemli olduğunu görmekteyiz.

 🌸Cilt bakımında gül suyu kullanımı yine çok tercih edilen güzellik ürünü. 💆🏻‍♀️Cilt için kullanılan gül yağı , daha çok kokulu güllerin yapraklarının zeytinyağında bekletilmesi ile elde edilirdi. 👰🏻 Doğal kil maskeleri, sonrasında sirke ile temizleme ve bal ile besleme cildi güzelleştirme İçin kullanılan yöntemlerden biri.

🌺Ayrıca Saray’da az yemek, iyi beslenmek, güzellik İçin şart olduğu İçin bu şekilde 🌺genç ve güzel kalınacağı baştan kabul edilen unsurlardan biri.

Gözleri süslemek için kullanılan sürmeler, diş güzelliği için misvaklar, kömür limon suyu karışımları, o dönemde kullanılan yöntemlerden . Yine saç yıkamak İçin kullanılan at kestanesi gül suyu karışımı şampuanlar, o dönemin şampıanları.  

İnstegramda @kitapperisianne  hesabımdan kitap yorumlarımı okuyabilirsiniz

#kitapperisianne #osmanlı #osmanlısultanları #adana #güzellik #eczacı #organik #doga #güzellik #guzellik #sanat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder