11 Ağustos 2014 Pazartesi

Siyah beyaz kartlar /Bebeklerde renk algısı


Siyah beyaz kartlar bebek doğduktan 3. ay ve  sonrasında kullanılabilecek olan kartlardır. Bu kartlar özellikle çocukların dikkatini çeker  Çocuk ilk dönemde dünyayı siyah beyaz algıladığı ve renk algısı oluşmadığı için ve 3 aylık bebekte görsel farkındalığı arttırmak için bu kartların kullanılması yararlı olabilir. Bu dönemde görme mesafesi de 20-25 cm arasıdır.
O nedenle çok uzakta tutmamak gerekiyor. Bu şekilde olan kartları yatağın farklı yerlerine de asabilirsiniz. 3. aydan itibaren kırmızı rengi görmeye başlar.İfade kartları yada ifade balonlarını bu dönemde kullanabilirsiniz.
6. aydan itibaren renkli kartlara geçilebilir. Bebeklerde renk algısı 6. aydan itibaren başlar.Bu dönemde renkli kartları renk eşleştirme cisim eşleştirmeye başlanabilir. Yalnız çocuk değil siz yaparsınız eşleştirmeyi . Amaç çocuğa ait uyaranı arttırmaktır.
Aslında montessori eğitimine kaçıncı aydan başlamalayım diye düşünenler için bir örnek diyebiliriz. Bir yol gösterici. 3. aydan itibaren eğer montessoriye başlayacağım diyorsanız siyah beyaz kartlarla başlayabilirsiniz. Görsel algı  gelişimi, montessori eğitimin temellerinden biridir. Mutlu kalın....

8 yorum:

  1. Bende monozebra kartlarını almıştım ilk altı ay için siyah -beyaz;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. monozebra kartları da çok güzel.Bu yanılmıyorsam edu kids ti.

      Sil
  2. Bizde de var bukartlardan, baya bir zaman geçirdik...

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç! Anne olmak zor ya. Evet tabulenin hafif tütsülenmiş bir tadı oluyor ama bulguru közlemeden de yapılabilir.

    YanıtlaSil
  4. bizim kartlarımızdan 1,5 yaşına kadar idare etti bizi şimdi sıra kardeşimizde.

    YanıtlaSil