11 Mayıs 2018 Cuma

Puduhepa bebek projesi

puduhepa ile ilgili görsel sonucu

Neden Hikayesi Olan Bebekler?

Ben Renan Tan Tavukçuoğlu. Türkiye’de yaşayan bir kadınım, bir anneyim. Hepiniz gibi geleceğe dair endişelerim, bizi insan yapan kaygılarım, biz kadınlara özgü duyarlılıklarım var. Bir farkım varsa o da tek bir kişinin bile fark yaratabileceğine olan inancım.   
Bu projedeki esin kaynağımız bu topraklarda doğmuş şahane kadınlar oldu. İstedik ki onların ilham verici hikayeleri aynı coğrafyada aynı kaderi paylaşan milyonlarca kadına ışık olsun, yol açsın. İşte Puduhepa ve kız kardeşlerinin hikayesi böyle başladı.  
Puduhepa kim derseniz. O bir Hitit Kraliçesi… Tarihteki ilk barış anlaşması olan Kadeş’e mührünü basan, sevgi ve barış sözcüklerini tabletlere ilk olarak kazıyan güçlü bir kadın. Puduhepa, aynı topraklarda doğduğu kız kardeşlerinin ve kızlarımızın geleceği için binlerce yıl sonra geri döndü.  
Büyük bir heyecanla hayata geçirdiğimiz Puduhepa ve Kız Kardeşleri projesinin amacı, ülkemizdeki kız çocuklarının kendilerine güvenen bireyler olarak büyümelerine destek olmak. Bunu yaparken Anadolu’dan çıkan kadınların başarı hikayeleriyle onlara yol göstermek ve güçlendirmek. Projenin geliri de TOÇEV aracılığıyla yine kızlarımızın eğitimine destek olarak geri dönecek. Bez bebeklerimizi biçen, diken, dolduran, işleyen kadınlara, evlerinde istihdam sağlayan projemizin büyümesi, herkesin ekonomiye katkıda bulunmasına aracı olacaktır. 
Bunun için ilk olarak Puduhepa’yı daha sonra da Anadolu’daki kız kardeşlerini temsil eden el emeği göz nuru bebekler hazırladık. Giysilerini harika bir kadın tasarladı: Arzu Kaprol. Hikayelerini kadınlar yazdı ve resimledi: Tuba Şamlı Atilla ve Arbil Çelen Yuca. Hayal eden, biçen diken, emek veren herkes kadındı. Puduhepa’nın önderliğinde bütün kadınlar birleştik ve gücünün farkında yeni Anadolu kadınları yetiştirmek için yola çıktık.   
Satın alacağınız Puduhepa bebeği bir gün eskiyebilir, kaybolabilir ama yarattığı etki sonsuza kadar sürecek. Bu projede kız kardeşlerine destek olduğun, gücünün farkında Anadolu kadınları yetiştirmek için omuz verdiğin için sana minnettarız.     
Sevgi, barış ve cesaretle… 
Bu coğrafyanın kadınlarına yeni başarı hikayeleri yazdırabilirsek ne mutlu bize!  
Renan Tan Tavukçuoğlu

Neden Desteğe İhtiyacımız Var?

Daha çok kız çocuğunun hayallerini büyütebilmek, daha fazla sayıda kadının hayatını daha kısa sürede değiştirebilmek için...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder