8 Ekim 2016 Cumartesi

Hangi dişlik bebekler için uygun

Geçen gün çocuklarım için aldığım dişlikleri bir araya getirdim. Ne kadar da çok dişlik almışım. Bunlar bir kısmı. Daha buzlu ve fileli olan da var. Onları resim çekilirken bulamadım. Onlarla ilgili de yorumda bulunacağım. Çocuk doğunca ve dişler çıkmaya başlayınca insan hangisini alacağını şaşırıyor. Şöyle yorumlar da duyacaksınız diş kaşıma için. Havuç ver keçi boynuzu ver. Aman vermeyin.
Bir parca kopup nefes borusuna kaçtığı için acile geçen bebekler var.Hatta ölümle sonuçlanan vakalar da. Aman havuç tan diş kaşımak için uzak durun.
İlk deneyim paylaşımın chicco diş kaşıma oyuncağı. Hasır haşır tuhaf bir  ses te çıkarıyor. Benim ufaklıkların ikisi de oynadı ama o sert yeri ile dişini kaşımadı. Özellikle çevirip sert yerini vermeme rağmen. Bizimkilerde bu dişlik işe yaramadı.Hani 10 üzerinden beş yildiz alır.
Yukardaki  diş kaşıma oyuncağının markasını hatırlamıyorum ama sallayınca ses çıkarıyor. Çevirince  gözleri oynuyor. Çıngırak olarak kullanılabilir ama dişlik olarak isimize yaramadı. 10 üzerinden 6 yıldız alır dişlik olarak.
Fisher prise in çıngıraklı diş kaşıma. Dikkat çekiyor ve eğlenceli ama bizim okuyarak az da dişini kaşımadı ne yazıkki. Yine 10 üzerinden 5 yıldız ancak.

Yukardaki resimdeki fisher prise olmalı. Ne yazık ki oda çıngırak olarak evet ama diş kasiyici olarak bizde kullanılmayacak ürünlerden biri oldu. Bu dişlik de ancak on üzerinden 5 yıldız alır.


Üstteki diş kasiyici diğerleri ne gore en çok ise yarıyan oldu. Eğlenceli ve dikkat çekici idi. Diş kaşıma isi için kısmen kullanılabilir. Bu diş kaşıma özelliği açısından 10 üzerinden 7 yıldız alır.
Gelelim resimde olmayan fileli diş karşılığıyla. Harika bir ürün.  İçine güvenli olarak meyve konulabilen ve aralarında en ise yarayan oldu. Hem kimyasal bir şey dişlemiyor hem de vitamin alıyor.  Havucu içine koyuyorsunuz. Boğaza kaçma riski olmadan kullanılabiliyor. Ben en çok ondan yarar gördüm. Resmini bulunca ekleyecegim. Ama alacaksaniz yakın zamanda diş kașıyıcı, fileli meyve koyulan diş kașıyıcı diye isterseniz, size satıcılar verebilirler. Mutlu kalın...

1 yorum:

  1. İlk kızımda sekiz şeklinde yassı üzerinde çok az kabartmalı bir dişlik almıştım küçük kızım da kullandı bi ara üstelik denediklerim arasında en iyisi oydu sanırım ben şerit halinde kestiğim kumaş parçalarını ıslatıp donduruyor ardından bebeğin eline veriyordum bu onlara çok iyi geliyordu havuç gibi sert şeyler öneren kişilere ise sormak gerek "sen denedin mi verdin mi"diye o çok çok riskli bir şey aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil