13 Temmuz 2015 Pazartesi

Her güne bir etkinlik (5-6 yas ) Haftalık Planımız-2

Tatil haftasına giriyoruz. Tatilde sevdiklerimizi görüp geri geleceğiz. Bu planda bazen faaliyetlerin gününü değiştirebilirim. Çocukların isteğine göre. Plan uygularken seçenek sunuyorum. Bir gün sonraki plan mı bu günkü plan mı diye iki seçenekli plan uygulaması çocukların özgüvenini destekliyor. 
Etkinlikler ile ilgili açıklama: Tenis topları ile orff etkinliğinde ritmik müzikle kardeşe aktarım oyunu yapacağız. Faaliyet dosyaları kurtarıcı . Mangala daha öğrenim aşamasında.

Mangala normalde 8 yaş üstü diye geçiyor. 5 yaş grubunda mangala nasıl öğretilir derseniz aşamalarını yazacağım.  Zeka oyunları eğitmeniyim. Biraz işe yarasın :)) Mesela  önce tek çift sayıyı öğrettim. Ama 20 ye kadar yoğunlaştık. Şimdi mangala oynamayı öğrenmeye başlayacak.
Yonca etkinliği define bulma oyunu gibi. Kitap festivalinde sınırsız etkinlik var.

Bu arada eğitici materyal çekilişimin bitmesine az kaldı. Kaçırmayın harika hediyeyi. Tek yapmanız gereken bloğumu 'izleme ' tuşuna basıp, yayının altına ' katıldım' yazmak. Mutlu kalın...

4 yorum:

  1. iyi eğlenceler o halde ;)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. merhaba, toplarla orff eğitimi nasıl açıklarsanız sevinirim
    teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu gün yayın yapacağım ayrıntılı ama özetle birkaç tane tenis topu alınıyor. Hep beraber oturuluyor. önce ritm li müzikte alkış yapılıyor. Sonra ellerine top veriliyor. alkış yaptıkları ritmde toplar elden bırakılmadan yere vuruluyor. Sonra elden ele yer bırakarak yan tarafa kendisi için arkadaşının bıraktığı topu belli bir ritmle alıyor. Resimle daha iyi anlaşılır diye umuyorum

      Sil