23 Haziran 2013 Pazar

Örüntü Blokları İle Çalışma


Örüntü blokları ile etkinlik yaptık. Setin tanesi 2.5-3.5  TL fiyatı aralığında fiyatları var. Ben 2 set aldım biri yeterli gelmedi etkinlik yapmaya. Önce kızımla http://www.prekinders.com/pattern-blocks/ sitesinden örnekler yapmak için çıktılar aldım. Resmi % 125 büyüttüm. Yoksa çıktılar küçük geliyor.


 Sonra ilk birkaç uygulamadan sonra kızımın hayal gücüne ket vurmasın, önce kendisi bir şeyler yapsın diye düşünüp, hayal gücüne  bıraktım. Daha sonra çalıştık tabi. buraya tıkla görebilirsiniz


Şekiller doğaçlama çıktı. Bence iyi de oldu. Oğlanda kızımda çok seviyor örüntü blokları ile oynamayı. Ara ara oğlum ablasının yaptıklarını bozmuyor değil.


Diğer tarafta da kardeş oynayınca kızım elindekileri bir süre sonra serpiştirmeye başladı. Plastik basit şeyler ama çok güzeller. Ben bunları montessori harf öğretiminde kullanılan metal çerçeveler gibi kenarlarını çizmek için de kullandım.

 Montessori metal çerçevelerin aslına göre, küçük olduğu için bu iş biraz zor oldu ama yinede birkaç denemeden sonra bayağı oldu gibi, özellikle altıgen ve dikdörtgen çok iyi oldu. Daha önce kartondan hazırladığım şekiller etkinliğinden kızım bayağı şekilleri öğrenmiş. Bu etkinlikle onuda anlamış oldum.
Mutlu kalın...

3 yorum:

  1. Fiyatı da uygun. Dediğiniz siteden çıktıları aldım. Kızım Su çok güzel oynadı.

    YanıtlaSil
  2. Kızınızın sevmesine sevindim. Benim elimdeki örüntü blokları biraz büyüktü. O nedenle yazıcıdan çıktı alırken %125 büyütüp kullandık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi Akşamlar acaba blokların kenar uzunlukları kaç cm bana yazabilir misiniz

      Sil