6 Haziran 2013 Perşembe

Meraklı Minik Dergisi Haziran 2013 Sayısı


Bu aya ait  maketimizi yaptık. Patlıcanlar, domatesleri inceledik ve maketteki küreği kullanıp diktik ve suladık. Güzel bir bahçemiz oldu. Hatta heveslenip balkona bir şeyler ekmeye karar verdik.



Maket deki parçalar haraketli o nedenle sık sık yeri değişebiliyor. Biraz takmasında zorlanıyor ama olsun zamanla gelişecek tabi küçücük ellerinin kasları.


Eşleştirme kartları meyveler ve diğer yarısını bulma ile ilgili. Onları da kolaydan zora doğru oynadık. Önce sayıca az kartla başladık, sonra kartların sayısını arttırdım.



 Meyve hasat oyunu çok eğlenceli. Birkaç kez üst üste oynadık. Hatta onu pvc ledim ki fazla yıpranmadan oynaması kolay olsun O kadar oynadık ki baktım yıpranacak. Kızım hasat işini sevdi. Artık doğa ile daha fazla ilgileniyor. yemek yemeğe gittiğimiz yerde asmanın üzerindeki goruğun serüvenini konuştuk. Sonra nasıl üzüm oluğunu ve nasıl hasat edildiğini. Sonra onlardan neler yapıldığını.
Doğayla daha fazla ilgilenmesi beni mutlu ediyor. Sizde mutlu kalın...

3 yorum:

  1. bayiliyorum merakli minik setine,adim adim gelistiriyor cocukari ne guzel, maketiniz de cok guzel olmus canim ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  2. Tesekkür ederim sevgili Etka'nın annesi : ) Bizde büyük bir merakla bir sonraki sayıyı bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  3. ne güzel yapmışsınız... bende her ay alıyorum ama daha oynamak azıcık küçüğüz...

    YanıtlaSil