30 Haziran 2013 Pazar

Anne Sütü Nasıl Arttırılır


Bunlar benim kişisel deneyimlerim. Kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ben iki bebeğimi de emzirdim.İlkini 18 ay ikincisi 16 aylık hala emziriyorum. Geçen gün bir arkadaşım aradı.Sen ne yaptın, sütüm çocuğuma yetmiyor galiba.Sütüm az diye. Anlattım, aklıma geldi. Blogumda da paylaşayım dedim : )

  • Tahin yemek. Tahin sütün kalitesini ve miktarını arttırıyor. Helva yemek çok kilo aldırıyor. Ben tahin pekmez yedim. Ama ayarında tabii.
  • Bol bol su içmek, bol su süt oluşumunu arttırıyor. Özellikle akşama doğru daha çok su için. Ben gece uyumadan önce su içerdim. Birde gece uyandıkça su/ süt içerdim ki sabaha sütüm olsun.


  • Fiziksel yorgunluk benim sütümü azaltıyordu. Eğer çocukla birlikte uyuma fırsatınız varsa gündüz onunla birlikte yatın, fırsat buldukça uyuyun. Gündüz de çok iş yapmayın.İlk etapta size huzur veren bir kişi yanınızda olsun.
  • Bulgur, mercimek, nohut, fasulye gaz yapıyor. Hem anneye hem bebeğe. Ama bulgur pilavı ve yanında kuru soğan yemek çok süt yaptı bende. Üzerine de ilaç içer gibi. Bir kaşık kimyonu toz halinde ağzıma atıp üzerine bol su içtim. İşe yaradı.

  •  

  • Kimyon yemek, hem gazı azalttı, hem de süt yaptı.Yerken cimri olmayın. Bol bol yiyin.
  • İncir reçeli çok işe yaradı. Tereyağını erittim. İçine bir miktar incir reçeli koyup, birlikte biraz pişirdim. Aynısını formül.pekmez tereyağı  ikilisi. Hem lezzetli hemde süt yapıyor. Ama dikkatli olun fazla kaçırıp kilo almayın.
  • Sakın bol bol yemek yemek tuzağına düşmeyin. Etrafınızdakiler "kızım ye, ye ki süt olsun" diyecekler. O zaman gelsin kilolar. Yemeğinizi yiyin ama ayarında. Süt ve su bol tüketin. 

  • En önemlisi rahat olmak, rahat olun ve kafanızın içini boşaltın. Emzirirken sizi mutlu eden şeyleri düşünün ve size huzur veren şeyleri düşünün.Kalp atışlarınız bile değişir ve çocuk da bunu hisseder.O zaman bebeğiniz de rahatlar. Sütünüz artar.Yanınızdan canınızı sıkacak, sizi üzecek insanları kibarca uzaklaştırın. Önemli olan sizin mutlu bir lohusalık geçirmeniz. Ben tecrübe ettim. Canımı sıkan kişiler etrafımda olduğu gün sütüm azalıyor ya da hiç gelmiyordu. Ya da benim kafama bir şeyler taktığım günler, sütsüz kaldığımız günlerdi. 

  • Patlamış mısır yedim. Patlamış mısır yemek hem keyifli hem de süt yapıyor.Bol bol da su içiriyor. 
  • Malt içecekleri işe yardı. Ama gazsız olanları tercih edin. Gazlı olanları gaz yapıyor. : )
  • Mutlu Kalın...


9 yorum:

  1. Güzel bilgiler, Birde Naturpy Milk Tea Anne-Bebe çayı bizlere çok katkı sağladı deneyin derim

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler sevgili adsız : ) kesinlikle deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Naturpy Milk tea yüzde % etki garantisi veriyor aktardan aldım ve etkisini gördüm arkadaşlar Hatice

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o ürünü daha önce duymamıştım paylaşım için teşekkürler : )

      Sil
  4. Naturpy Milk tea toker bebe mağazasından aldım ve bende etkisini gördüm emel-çukurambar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paylaşım için teşekkürler canım : ))

      Sil
    2. Merhaba Anne sütünü arttırmak için naturpy milk tea kullanablirsiniz arkadaşlar ben kullanıyorum gayet memnunum ekstra bitki vs uğraşmak istemeyenler kullanabilir. Doktorum tavsiye etti kullandım fiyatıda uygun internetten bulabilirsiniz.

      Esra Can
      Ayrıca Ürün Orjinal satıcısı naturpystore.com dur bilginize

      Sil
  5. Teşekkürler. İstanbul joker baby mağazasından aldım. Sayenizde çok memnun kaldım

    YanıtlaSil
  6. merhaba yukarıdaki yorumlar endikasyon içermektedir lüfen kaldırırmısnız

    YanıtlaSil