7 Haziran 2017 Çarşamba

Amcam ve Ben ' Talihsiz Sihirbaz '




Uçsuz bucaksız hayal gücüyle harika hikayeler anlatan bir amca ve bu amcanın inanılmaz öyküleri...Kitabı elime aldığımda  sayfa yapısının dokusunu, okuduğumda öykünün örgüsünü  çok beğendim. Kitap yeni çıktı. Bu arada illustrasyonlar ise dünyaya çizim yapmak için geldiğine inanan ve küçükken Kızılderili olmak isteyen  Nalan Alca'ya ait.  Çok güzel çizimler.
Amcanın arkadaşı zebra, tecrübesiz çırak aranıyor ilanına başvuruyor. Yalnız bu işi, bildiğimiz işlerden değil. Zebranın kötü bir büyücünün çıraklığını yapması gerekiyor. İşler ise hiç zebranın planladığı gibi gitmiyor. Bu da durumun ilginçleştiriyor. Bizim Acemi ve tecrübesiz çırak korkunç şeylere çevirmesi gereken nesneleri pastalara börekler ya da tavşanlara çeviriyor. Durum böyle olunca da bizim kötü büyücü Acemi Çırağı şatodan kovuyor. Bizim çırak pes eder mi? Asla! Bundan sonra gelişen eğlenceli olayları okumak isterseniz devamı kitapta.


"Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde... Kötü mü kötü felaket mi felaket, korkunç mu korkunç bir büyücü karanlık soğuk ve rutubetli bir şatoda birbirinden korkunç büyüler yaparmış... " diye başlayan bir öykü...



Genç Osman Yavaş' ın kitap için bestelediği  2 şarkı  da kitabın bonusu. Çok güzel çocuk sarkıları. Begüş'ün dilinde, mırıldanıyordu sabah. : ) Akıllı telefondan ya da tabletten kare barkod okutarak yazarın sesinden bu kitabı dinleyebiliyorsunuz. Görme engelliler de düşünülmüş.

Mavi Sakal grubunun solisti Genç Osman Yavaş 'ın Final kültür Yayınları 'ndan çıkan bu kitabını kızım bir solukta okudu ve "diğerleri ?" diye sordu ve ben de diğerlerini hemen sipariş verdim. Ama tabii ki  yazardan yeni kitaplar da bekliyoruz.





 Amcam ve Ben, Talihsiz Sihirbaz kitabını   bu yaz bence okumalısınız... Dört yaş ve üzeri çocuklarınızın ilgisini kesinlikle çekebilecek bir kitap . Mutlu kalın....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder