23 Ağustos 2016 Salı

İp Bebek Nasıl Yapılır ?


İp bebekten bebek yapmak çok kolay ve eğlenceli, Aynı zamanda çok da kolay . Bu ip bebeğin aisini yaptık. Anne baba çocuk bebek ip bebekler. O kadar eğlendik ki yaparken. Gittikçe daha da profesyonelleştik. İp bebek yapımına gelince:




Bir çocuk sandalyesi alıyoruz. Onu ters çevirip arka ve ön ayaklarına sarıyorz. Yukardaki resim gibi. Yaklaşık yirmi kez. Biri büyük biri küçük olmalı yaklaşık biri bir Haris ise biri beş parmak kadar. 




Daha sonra tersine t şeklinde koyulur. Kuş gibi bir görüntü düşünün.  Biri diğerinin içinden geçirilir.  Sonra çapraz bağlama ile bağlanır.  Farklı renk iplikle daha uygun oluyor. Sıkı sıkı bağlanır.  



Daha sonra gövdesi ve kolları sıkı sık ya bağlanır.  Böylece daha sağlam olur. Boynu ve beli daha belirgin olsun diye daha sıkı bağlanır.  Ne kadar sıkı bağlanır ise o kadar sağlam olur.  


Daha sonra bacağı ve kafası da bağlama yolu ile yapılır.  Farklı cinsiyetler yapılabilir.  Resimdeki erkek bebek. Kız bebek de yaptık.  Baba , anne , bebek kardeşler de yaptım.  



Gözleri de ip bağlayarak yaptık.  Üç kısımları makas ile keserek duzlestirdim. Çok sağlam ve çocukların zorlu oyunlarına dayanıyor.  Bir yıl geçti o kadar oyuna dayandı ve hala oynuyorlar.  Bence bir deneyin. Mutlu kalın. ...



3 yorum:

  1. Çocukken annem bize böyle oyuncaklar yapardı o günlere gittim bir an. Anne eli değince ne tatlı oluyor her şey.

    YanıtlaSil
  2. Yün bebek derdik, en sevdiğimiz oyuncağımızdı. Çünkü istediğimz gibi şekil aldığından plastik arabaların kapılarını kesip içine otutturarak dolmuşçuluk oynardık, sirke şişesinden koltuk, kibrit kutularından çekmeceli dolap, hamurdan telefon falan yapıp evin içine onları yerleştirirdik :) Çocukların kukla partisinde kaleme geçirip kukla olarak oynatmıştık :D

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar güzel olmuş, benim hiç ama hiç böyle becerilerim yok:( Allah vermemiş ne yapayım. Eline sağlık.

    YanıtlaSil