14 Eylül 2015 Pazartesi

Tatil Köyü Devre Mülk Satış Komedisi



Bu yazı neden mi yazıldı. Çocuklu bir aile olarak  bir otelin devremülk satışı tanitimi için davet edilirseniz başınıza neleeer geleceğini bilin diye :)) Bu arada bunlar benim kişisel gözlemlerim. İsteyen gidip kendisi de deneyimlesin, ben karışmam  :)))  

Mersin de bir tatil köyünün devre tatil satışı nedeni ile bu hafta sonu misafir edilmek üzere davet edildik.O tatil köyünde ,İlk açıldığında daha önce bu tatil köyünde  kalmıştık ve karşılaştığımız aksilikleri  yeni olmasına bağlamıştık. Çok değiştiklerini ifade ettiler ve gelip görün diye de ifade ettiler. Gittik gördük ve eski halini mumla aradık
  Tatil köyünün devremülk satışının sartları ve fiyatlarının konuşulacağı 'mini ' bir toplantının olacagı ve pazar sabahı kahvaltısında da ' bir arada olacağımız ve otelin yarım pansiyon olduğu  'ifade edilen bir toplantı. Telefonda bilgi almak istediğimizde ise kendisinin yeteri kadar bilgi sahibi olmadığı ve kendi yöneticileri tarafından bilgi verilebileceği ifade edildi.Cumartesi saat 10 dan itibaren tatil için beklendiği özellikle vurgulandı. 
Biz öğle  gibi otelde olduk. Komedi o anda başladı.
  • Akşam yemeğini anlatayım. Sıcak yemek haşlanmış et, pirinç pilavı,bulgur pilavı ve tavuk budu. Sıcak olarak alabileciğiniz başka bir şey yok. Yalnız haşlanmış etin ortaları daha kanlı. Yanı henüz tam pişmemiş. yemekler için uzuuun bir sıraya giriyorsunuz... yemeğin tadı ve sunum şekli insana aslında  hastane yemeklerinin ne kadar güzel olduğunu hatırlatıyor.
  • Soğuk yemekler kısmı daha ilginçti. Çeşit çok az ve aynı şey üç- dört farklı tabağa konulmuş. Maliyet en aza düşürülmeye çalışılmış. Mesela kuru nane yoğurt ile karıştırılmış. İçinde başka hiç bir şey yok. Ve bu çeşit olarak önünüzde.
  • Sahiline gelince deniz ve sahil çoook taşlık ve çok pis.  Az uz değil cidden çok pis. Çocuklar hiç değilse kumda oynasın geride derseniz kumun içi sigara izmariti dolu. 
  • Odalar aşırı küf kokuyor. İki oda denedik ikisi de aşırı küf kokulu idi. 
  • Miniclub ın duvarları yeşil renkte küf kaplı idi. Miniclub da çocuklar aman duvarı ellemesin. Yan taraftaki sauna ve türk hamamından yeterli izalosyon yapılmamış. Ben bir otelin kalitesini gösteren en önemli kriterin miniclub olduğunu düşünürüm. Çocuklarımıza değer veren bize de değer verir ....


  • Daha önce bu konudan hiç bahsedilmemesine rağmen  aksam yemekleri için kişi başı 25 TL ödememiz gerektiği ve 6 yaş altı çocuklardan da para alındı..Otelin  öğle yemekleri ise ücretli ve eğer sadece iki adet küçük gözleme yer ve yanında birde içecek alırsanız  28  TL. Öğle yemeğinin diğer  fiyatlarını sormayın :))  Ben ce gitmeden çay ikrami dahil her şeyi konuşun.  

    • Yani dört kişilik normal bir aile oğle giriş yaptığında bir gün kalıp öğle olmadan ayrılırsa ve iki öğüne 210 TL ödeyerek  ayrılıyor.Bunlar yalnız gözleme yerseniz ve akşam yemeği parası.  Bu arada arada her türlü içecek - yiyecek ücretli. Çay , su bile :))Onları ilave etmedim. 
    • Gelelim toplantıya. Gidince 4 de yapılacağı ifade edilen mini  toplantınınü insanları yarım saat toplantı salonunda tutup, sonra 6.5 a alınması buz dağının görülen kısmı . Toplantıya küçük çocuklarınız ile ailecenek katılmak zorundasınız. 
    • 6.5 da başlayan toplantı, yarım saatlik yemek arası hariç toplam 4 saat sürdü. 10.30 da  ancak otelden ayrılmak istediğimi ifade ederek kurtulabildik toplantıdan.Şaka gibi....
    • Gece biz otelden yatmadan  çıkışımız yapıp evimize dönerken , diğer insanlar hala devretatil konusunda ikna edilmek üzre toplantı salonunda tutuluyor idiler. Size toplantı başladıktan sonra bir saat olduğu yazılı olarak beyan edilen toplantıdan dört saat sonra ancak kaçarak kurtulabildik. Bir ara ben de satın alsak kurtulur muyuz bu insanlardan diye de düşünmedim değil. Allah'ım ne geceydi....
    • Gelelim devremülk fiyatlarına.o en komiği idi
    • Dört kişilik bir aile on yıl boyunca, yıllık 3600 tl ödeyerek toplam 36 bin TL ye 10 yıllık devremülk alabiliyormuşuz.Bir hafta kalabiliyorsunuz. Öğle yemeği dahil değil bu hesaba  ya da diğer masraflar. Kahvaltı ve akşam yemeği fiyatı  fiyatı bu. Birde euro ya indeksli. Euro artarsa fiyat  da artıyor. 
    • Zaten bu fiyata her yerde kalırım,  hem de 5 yıldızlı otelde ve ultraherşey dahil. Mavi bayraklı yerlerde. Mantıklı değildi bence. Neden yarım pansiyona bu fiyatı vereyim ve 10 yıl boyunca oraya bağlı kalayım ki. Birde bu oda,  bu deniz ve yemeklere. İsteyen gitsin incelesin. Benim kişisel gözlemim bu. Kimsenin tatiline karışmam :))))
    • Yemek ücreti,  toplantı saati ve şekli dahil bir sürü şey gizlenerek yapılan otele davetten sonra, bakalım satıldıktan sonra ne sürprizler yapacaklar sorusu geliyor. Yani tatil köyüne davet şeklinden  itibaren, kaybederek başlıyorlar. 
    • Özetle ucretsiz bir gece kaldınızda bile, bu gece uyumadan mı gitsek, terk etsek diyeceğiniz bir yere yıllık 3600 tl vermek isterseniz hem de 10 yıl boyunca  buyrun derim. Üstelik geçen sene ile bu sene karşılaştırınca iyice kötüye gitmiş denilebilecek bir yere. Yine söylüyorum bunlar benim kişsel gözlemim. Buyrun denemesi bedeva. Aslında değil :)) Üstüne para verip şaka gibi bir hafta sonu geçirmek istiyeneler ???? Mutlu kalın...En azından kalmaya çalışın ..Sevgiler

    8 yorum:

    1. Geçmiş olsun, bu tarz tanıtımlar bize de geliyor hepsine teşekkür ettik insanları dolandırmaktan başka şey değil.

      YanıtlaSil
    2. Ben de geçmişte böyle bir tanıtım gezisine gitmiştim kiii gitmez olaydım :)

      YanıtlaSil
    3. kötü tecrübe olmuş :( geçmiş olsun

      YanıtlaSil
    4. O toplantıyı bilirim ben birde biz yakalandık bõyle bir şeye kabus gibiydi. Şimdi diyorum hangi akla hizmet gittim orda saatlerimi harcadım şaka gibi

      YanıtlaSil
    5. güler misin ağlar mısın :) bize de afyon termallerindeki bu devremülk şartlarını sunmuşlardı.. Bi yandan saçmalık bu iş fazla kapitalist geliyor bana.. Neyse ki kaçıp kurtuluşunuz olmuş :)) eğlenceli bir yazı olmuş canım :))

      YanıtlaSil
    6. Bir keresinde benide aradıklarında bir devre mülk için eşime gidelim demiştim o ise asla ,kandırmaca bunlar demişti .Gerçekten öyleymiş ve aynen dediğin gibi canım devre mülk bana da hiç mantıklı gelmez o paraya istediği tatili yapar insan,geçmiş olsun size de..

      YanıtlaSil