26 Mayıs 2015 Salı

Myca Eksik - Fazla Oyna Öğren Kartlari


Myca eksik fazla oyna öğren kartları çocukların görsel dikkatini , kavram becerilerini, bütünselliği ve farkındalığı arttıran ve çocuk psikologları tarafından üretilen bir eğitim aracı.  İki yaş üstü  piyasa da fazla bir etkinlik materyali yok. Bu kartlar iki yaş üstü diye geçse de 5 yaşındaki kızım a da hitap ettiğini deneyerek gördüm.  Alttaki Resimdeki ler üç yaşa uygun olan kartlari an örnekler var.
 




Kullanırken kartın bir tarafında eksik olan bir resim var diğer tarafında ise bir parçası fazla olan bir resim var.  " hangisi eksik.... " sonra kartı çevirip " hangisi fazla..." diye soruyorum. Böylece hem eksik ve fazla kavramı tam olarak zihinsel oturuyor hem de öğrenirken egleniyor.  Toplam 34 resmin bulunduğu bu resimler 10*10 cm ölçülerinde ve basım kalitesi çok iyi.



Masanın üzerine bıraktığınız bu kartlar ile Çocuklarınızı kendi kendine oynar iken bulabilirsiniz.  Bu kartlar ile ilgili fikrim. Uzm. Psk . Ayşegül Alkış ve Zeynep Kaya nin eline sağlık.  İyiki yapmışlar bu kartlari ve iyiki çocuklarım oynuyor. Bence kuzularını bu karttan mahrum bırakmayın ve alın.  Özellikle 2 yas 3 yas ve 4 yas anneleri.Mutlu kalın. ..


5 yorum:

  1. Bu tarz kartları ben de çok ediniyorum. Gerçekten işe yarıyor, oğlum hem keyif alıyor hem de öğreniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok iyi oluyor bu kartlar. Keşke yakın olsak da bunable da oynasalar

      Sil
  2. gerçekten eğitici oluyor bu kartlar :)

    YanıtlaSil
  3. bilmiyordum bu kartları hemen bakıyorum netten ,sağol canım..

    YanıtlaSil
  4. sagol canisi cok guzel bir paylasim olmus hemen bakacagim

    YanıtlaSil