4 Ocak 2015 Pazar

Kıl hamuru hazırlarken nelere dikkat etmek gerekir

Dogal Kil hamurundan yaptigimiz bukalemun kalemlik.  Boya Yalım dedik ama kızım istemedi.  İsteyince boy atacağız.  Aslında Dinazorlar diye yola çıktık ama sonra bukalemun a benzedi : )
Kil hamuru hazırlarken nelere dikkat edilmeli. Öncelikle kıvamına.  Bir cocuga bir cay bardagi su yetiyor.
 Şekil alacak kadar katı olsun istiyorum.  Kulak memesi kivamindan daha sert olmalı yoksa eğilip şeklini bozuluyor. Alçı hazırlar gibi. Bir çay bardağı suya yavaş yavaş kili ilave ediyorum. Hem daha iyi karışır hem de kıvamı ayarliyoruz.  Yetiyor bir çocuğa bir çay bardağı su ile hazırlanan.  Hatta yapacağınız işleme göre iki çocuğa da yetiyor. Ana ölçün bir çocuğa bir çay bardağı su.
Tuz ilave ederseniz daha güzel olabilir ama çocuğun Elleri acıyor bir süre sonra tuz ilavesi de.  Özellikle elinde kesik yara var sa.
Hemen güneşe koyarsanız çatliyor.  Önce gölge de sonra güneşe koymak gerekiyor. Kalorifer yanında dağa iyi kuruyor ama üstüne koymayın.  Bozulabilir ve hızlı kur ama olursa catla yabilir.  Mutlu kalın. ..

4 yorum:

  1. aaaaa yaaa hiç yapmadım ki du ben de deneyim barik :) pekoşmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel olmuş.Bunu boyayacak mısınız peki?

    YanıtlaSil
  3. el kaslrının gelişimi için böyle şeyler ypmaları çok faydalı, küçükten elleri gelişirse gelecekte ince iş isteyen işleri daha güzel yaparlar, bizde yapalım:)

    YanıtlaSil