27 Şubat 2015 Cuma

Çocuklar için Kaynar



"Kaynar " harika bir içecek.  İçinde 20 adet tarçın çubuğu, 50 ser gram  zencefil, Zerdecal , karanfil,  havlucan var. Kakuke isteğe bağlı.  Bu miktar 8 litre su için.  Yaklaşık 4 saat kaynayacak.
5 litreye düşer şu.  Soğuyacak.  Üç dört saat daha baharat bekleyecek. Sonra sürülecek.  Özellikle cocuklar icin harika bir kış içeceği.  Dolaba koyunca bir birbuçuk hafta bozulmadan kalır.  Sıcak sıcak üzerine ceviz yada fındık atarak da tüketilir.  Bol şekerli ve ılık halinde çocuklar pipet ile tüketiyor.  Çok yararlı tavsiye ederim.



Kaynar daha önce gözümde büyür dü.  Nasıl olacak nasıl kaynayacak uzun iş diye düşünüyordum. Artık i fikirde değilim.  Kayniyor ve dolaptan iki hafta kalıyor.  En çok da ceviz ile güzel oluyor.  Mutlu kalın. ...

11 yorum:

  1. ellerine sağlık nihal'cim bayılırım kaynaraaaa 💕

    YanıtlaSil
  2. Kaynara ben de bayılırım.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ne tadını biliyorum ne de adını. İlk defa duydum Nihal. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. of yaaaa süper gözüküyor eline sağlık :):) bugün bende markette gezerken o tarçın çubuklardan alacaktım sonra unutmuşum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de tarçın çubukları ni görünce aklım gidiyir

      Sil
  5. Belki biliyorsunuzdur ama yazmadan geçmeyeyim; Adanada kaynar doğumdan sonra misaf,rlere ikram edilir(40 gün) ve anne süt yapsın diye kaynar içer :)

    YanıtlaSil
  6. İlk defa duydum, tam kış ayı içeceğiymiş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. tam zamanında bir post harikasınız, buralarda kaynar malzemesi hazır halde yok . aktardan alayım diyordum ama malzeme listesini bilmiyordum :) ellerinize ve klavyenize sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil