7 Aralık 2014 Pazar

Çocuk Odasındaki Resim Seçimi ve Tablo



Çocuk odasına asılan resimlerin çocuğun bilinç altına verdiği mesajlar, estetik beğenisini desteklemesi, hayal gücüne verdiği mesajlar, resimlerde kullanılan renkler ve o renklerin kalitesi önemli.  Bu resimler görsel bir uyaran olarak sanat değeri taşımalı ve çocuğun genel sanat duygusunu desteklemeli. Görsel algının, öteki algı türleri arasındaki oranı oldukça yüksek. O nedenle çocuk odası resimlerinde doğru renk seçimi, rengin ve görselin kalitesi çocuğun algı kapasitesi ve uyaran şekli açısından önemli.
Sanata bakış açısını desteklemesi açısından da önemli. Kullanılan renkler ve resim çocuğa çizme isteği oluşturacak, dinamik ve neşeli etki oluşturacak sıcak renkler tercih edilebilir. Sıcak ve hayatı sevmelerine neden olacak, pozitif, umut taşıyan resimler tercih edilmeli. Çocuk ve resim ilişkisi o kadar önemli ki. 


Sevgili fatoşça tatlar blogundan harika bir hediye kazandım. Atlantis Tablo'dan kızımın odası için enfes bir tablo. Kızım balonlara bayılır. Kızımın odasına astık. Kızım ne hikayeler yazdı tablo üzerine.
Bu, Atlantis Tablo'nun bendeki ikinci tablosu. Her ikisinin de resim kalitesi ve baskısı çok güzel. Büyükler ve çocuklar için harika resim seçenekleri var.


Resim deyince fatoşça tatlardan da bahsetmeden olmaz. Hem harika yemek yapıyor hem de yaptığı yemeklerin harika fotoğraf çekiyor. Yukarıdaki fotoğrafa bakar mısınız. Ben çok seviyorum bu blogu. Çok  şeyler de öğreniyorum. Teşekkürler sevgili fatoşça tadlar ve atlantis tablo bu harika tablo için. Blogu ve atlantis tabloyu bir ziyaret edin derim. Mutlu kalın...

9 yorum:

  1. Tablo konusuna deginmen cok guzel olmus.egitici bilgilendirici paylasimlarin var.kendi adima tesekkur ederim.egtimci olarak benim sana bir sorum olacak.daha once salonumda kullandigim siyah buyuk bir saatim vardi.yuzunde kediler var beyaz renkte.rakamları pati seklinde.bunu kizimin odasina aldim istemem diye tutturdu.odasinda niye saat istemiyo.merak ettim.bununla ilgili yorum yaparmisin bana.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım couklar bazen aklımıza gelmeyecek şeylerden korkuyorlar. elleri ayakları olması geren gibi değil akrep yelkovan pati şeklinde oldugu için rahatsız olmuştur

      Sil
  2. tabloyu ben de çok beğendim çocuk odasına ne güzel uymuş :)

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel ve farkli bir konuya deginmissiniz. Bu faydali anlatim icin tesekkurler...

    YanıtlaSil
  4. evet dediklerinde haklısın mutlaka önerini dikkate alacağım :)

    YanıtlaSil
  5. Tablo çok güzelmiş hakkaten.Güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
  6. Tablo gerçekten çok güzel, güle güle kullan...Fatoş hanımın tatlıları da enfes gözüküyor :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Pembe Makyaj Çantam Bloğum taşındı yeni adresimde de takibini beklerim. Sevgiler... blogkizsalseyler

    YanıtlaSil