13 Aralık 2013 Cuma

Sokak Hayvanları İçin El Yapımı Barınak


Havalar çok soğudu. Dışarısı soğuk, sokaktaki hayvanlar nasıl üşütüyordur. Bu gün nalbura gittim, bulamadım foamboard köpüğü. Yoksa bugün barınak yapacaktık kızımla sokak hayvanlarına. Kızıma doğaya seviyi, merhameti ve paylaşmayı anlatmanın en güzel yollarından birinin bu olacağını düşünüyorum. 10-20 lira arası bir maliyeti var bu barınakların. Malzemeler, koli bandı, foamboard köpük (ben  izocam kauçuk köpük sordum, başka markalar da var) maket bıçağı, karton kutu. Foamboard köpüğü nalburda bulamazsanız izolasyon firmaları  ya da yapı malzemesi satan yerlerde bulabilirsiniz.




Yaptığınız barınağın üzerine kedi-köpek resmi yapıştırabilir, ya da kalemle kedi barınağı yazabilirsiniz. Biz hazırlayacağımız barınağı yakınımızdaki bir caminin bahçesine koymaya karar verdik, etrafı çevrili ve çalıların altına. Böylece büyük köpeklerden  de  korumuş oluruz.
Ne dersiniz bu barınaklardan yapmaya? Kışın bu soğuk günlerinde yavru köpek ve kedileri korumaya. Hatta yemek artıklarını uygun kaplarda onlara vermeye ? Mutlu kalın...

8 yorum:

  1. Nihalcim,barınak yapmak için iki tane çamaşır leğeni bile yeter :) Nasıl diceksin.İnternette geçenlerde çok ilginç bişey gördüm.Ama nerde gördüğümü hatırlayamadım.Yoksa sana link gönderecektim.İki tane aynı boyutlarda çamaşır leğenini üst üste koymuşlar.Ama üste geleni tersinden düşün.Kenarlarından çivi gibi bişeylerle sağlamlaştırıp birde girebilecekleri kadar kesip kapı açmışlar.Hiçte kötü durmuyordu valla.Hatta ben ilk etapta leğen olduğunu anlayamadım bile.Modern hayvan kutularının ilkeli olmuş yanii :) İnsan da yeter ki hayvan sevgisi olsun.Her türlü çare bulunur o zaman.Senin paylaşımın için ayrıca teşekkürler.sevgilerimle...Ekranın kenarından bakan kara kedin de çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  2. canım çok iyi bir fikir hemde pratikte. İçine de eski kazaklar, çok da güzel olur

    YanıtlaSil
  3. canım bende aynı şeyi düşünüyorum ,geçen instagramda bir foto gördüm koliden yapmışlar bir yuva bakalım bende onu yapmayı düşünüyorum genelde korkak biriyimdir ama kızım hayvanları sevsin çok istiyorum ve gerçekten bu soğukta insanın içi gidiyor o canlara..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çok sevdim bu fikri Yukarıdaki barınağın içi kartyondan ya ben ce zamanla ıslanırsa hayvanlara iyi olmayacak gibi geldi bana. Bu gün düşündümde içini plastikle yaplayıp bantlayacağım. Böylece daha uzun ömürlü olacak duygucuğum.

      Sil
    2. duygucuğum hayvanlardan korkmana rağmen hayvanları sevmen ne güzel ve onlara merhamet etmen.

      Sil
    3. duygucuğum hayvanlardan korkmana rapmen onlara yardım etmek istemen ve onlara merhamet etmen ne güzel

      Sil
  4. Çok ince bir düşünce, etkinlikleriniz çok yönlü, teşekkürler:)

    YanıtlaSil