22 Aralık 2013 Pazar

Camda Boya ile Harf Çalışması



Kızımla alfabenin harflerini pencerede çalıştık. ne güzeldi etrafı kirletmeden boya etkinliği yapmak. Aslında oğlumun zevkle oynayacağı bu etkinliği, kızımın eğitim çalışaması olarak kullandık. darısı oğluma


Kilitli poşete boyayı koyduk ve bu poşeti cama yapıştırdık. Kızım önce boyayla oynadı, sonra alfabedeki harflerle çalışma yaptık. Harflerden  bazılarını kızım  zihninden yaptı, bir kısmını gösterdiğim karta bakarak yaptı.. Alfabe çalışması için keyifli bir yol.
 




D harfini ters yazdı. Harfleri ezberden yazınca bazılarının yönü  böyle değişiyor. Mutlu kalın...



16 yorum:

  1. Camda boya güzel fikir, bu fikirde aklımda olacak.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir çalışma olmuş.Benim kızımda harfleri yazmaya çalışıyor.Aynen dediğin gibi yönleri farklı oluyor bazen ama o bir şeyler yazabildiği için çok seviniyor.

    YanıtlaSil
  3. Kilitli poşeti cam'a ne ile yapıştırdınız? Çok fazla etkinlik yaptığınız için malzeme seçimi konusunda uzmanlaşmışsınızdır artık :) sizden fikir almak istedim. Parmak boyada hangi markayı önerirsiniz ?
    Anket gibi oldu sorularım kusura bakmayın :)
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmamışım değilmi? sen yazınca fark ettim canım kusura bakma. İzolabantla yapıştırdım canım.Estağfurullah, parmak boyasında Creall Senses Hissedilebilir Parmak boyası tercih ettiğim şu anda marka
      . Ama elimde Mothercare, giotto, fabercastel, nova, pritt var. Mothercare fazla yoğun, giotto iyi koyu, fabercastel 6 renk vardı, bitti. Çok etkinlik yaptığım için nova, fabercastel, mothercare, ve pritt miktar olarak az geldi. Hemen bitiverdi. Giotto 750 ml, uzun süre gidiyor.Giotto da en-71 onaylı.
      Ama en sevdiğim derseniz Creal Senses. 500 ml, özel dokunma dokusu çok farklı. Bence bir renk alıp deneyebilirisniz. Ben üç ana renk alıp karıştırıyorum genelde parmak boyalarını.
      Creal senses Su bazlı, dokunduklarında özel bir his veriyor, aslında az gören yada görme engelli çocuklar için üretilmiş. Özel dokusu çocukta gözü kapalı iken 'sence hangi renk' etkinliği yapabilmenize olanak sağlıyor. Avrupa Birliği EN-71-7 Belgeli. Ben onu öneririm. Yada kendiniz yapabilirsiniz gıda boyaları ile.

      Sil
    2. Tüm bilgiler için çok çok teşekkür ederim. Gece gece zahmet verdim.

      Sil
    3. estagfirullah ne demek mutlulukla

      Sil
  4. şahaneeee olmuş maaşallah kızına canım

    YanıtlaSil
  5. camda boyayı ben de oğluma yapmıştım ve cok eğlenmişti,ben bile o bıraktıktan sonra biraz ilgilendim:)çok keyifli olmuş kızın için de oldukça faydalı canım.Annesi çok güzel etkinlikler yapıyor şanslı çocuklar;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeciğim sende yapmıştın dimi . Etkinlikleriniz birbirinden güzel. Maşallah ne kadar etkinliklere uyumlu bir çocuk (nazar deymesin diye dua okudum şimdi )

      Sil
  6. benim kızımda harfleri yazmaya çok meraklı.. çok güzel olmuş denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  7. Ben sizleri takip edebilmek icin yeni actim blogger sizlern paylastiklarini nasıl gorebilirim

    YanıtlaSil