2 Aralık 2013 Pazartesi

Aliminyum Folyo Açama Aktivitesi


Sevgili Kayra nın annesinin blogunda gördüm. Bizim oğlan da sever dedim, gerçekten de sevdi hatta bayıldı. Alimünyum folyolara oyuncakları sardım, meyveleri sardım. Küçük kas gelişimi (ince motor gelişim) için destekleyici bir aktivite oldu.



Ama sıra ile koydum önüne. İlgisi dağılmasın diye. Bayıldı bayıldı. Birde kızım sıra ile kardeşine getirip, bu benim hediyem, bu babamın hediyesi deyip iyi ki doğdun diye alkışlayınca, iyice mutlu olup hepsini açtı. Hatta bitince bile masanın başına geçip yenisini istedi. 


Ablası da arada paketleri açmasına yardım etti. Folyoları sakladım, Arada bir tekrarlamayı düşünüyorum. iyi ki sevgili Gamze'de bu etkinliği görmüşüm. Mutlu kalın...



15 yorum:

  1. harika bir aktivite olmuş. Bizim kıza da yapmayı planlıyorum bakalım 13 aylık kızım ne tepki vericek :)

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli gerçekten hep unutuyoruz yapmayı :)

    YanıtlaSil
  3. evet gerçekten de çok güzel bir aktivite olmuş.

    YanıtlaSil
  4. Biz de yapmıştık bunu. Ben de turuncu nesneler sanmıştım. Eglenceli gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renk öğreniminde kullanmak ne güzel biz de yapalım

      Sil
  5. çocuklar ne de güzel eğlenmiş,keyifli bir etkinlik gerçekten,devamını getireceğimiz kesin:)

    YanıtlaSil
  6. Çocuklarla bu tür faaliyetleri yapmak ne güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba benşm 7 aylık bebeğim var bana önereceğiniz aktiviteler var mı? Bu aktivite bizim için erken sanırım, siz kaçıncı ayda yapmıştınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz aliminyum açma etkinliğimizi geç yaptık, aslında bu etkinlik 16-18. aya daha uygun ama biz daha geç yaptık. 7 ayla ilgili önerebilceklerim
      1-bilişsel: 7.1. Yetişkin, bebekle oyun oynamak için karşılıklı durur. Bebeğin görme alanı içinde ilgisini çeken bir nesneyi gösterir ve dikkatini nesneye çeker. Bu nesneyi kendi arkasına ya da bir yastığın arkasına saklar. Bebeğin nesneyi arayıp aramadığını gözlemler. Bebek nesneyi aramıyorsa araması için nesne saklandığı yerden çıkarılır, bebeğe gösterilir ve o bakarken nesne tekrar saklanır ve araması beklenir. Bu oyunu çeşitli nesnelerle zaman zaman tekrarlanır.
      7.2. Bebeğe bakım veren yetişkin, bebeğin görme alanında durur. Bebeğe seslenerek ya da çeşitli jest ve mimiklerle bebeğin ilgisini çeker. Bebeğin kendisine baktığından emin olunca görme alanından çıkarak saklanır. Bebeğin jest, mimik ve hareketlerle tepki verip vermediğini gözler. Yetişkin saklanma oyununu zaman zaman tekrarlayarak, kaybolmadığını bebeğe fark ettirir.
      Dil:7.1.Yetişkin bebekle konuşurken yüksek/alçak ya da hızlı/yavaş, ses tonları kullanarak onun ilgisini çekmeye çalışır. Yetişkin kendi kullandığı bu sesleri bebeğin ellerini, ayaklarını hareket ettirerek tepki vermesini bekler.
      7.2.Yetişkin oyuncak hayvanlar, bebekler gibi materyallerle yeni sözcükler kullanarak bebek ile konuşur. Zaman içinde bebeğin bu sesleri tekrarlayıp tekrarlamadığını gözlemler.

      Sil
    2. motor ve diğer gelişimleri de istermisiniz ?

      Sil