12 Mart 2013 Salı

Yıkanabilen Bebek Bezi



13 aylık bebeğim günlük ortalama 8-10 bezden yıllık ortalama 3500 adet kullan at bebek bezi kullanıyor. Hazır bezlerde kullanılan ağartıcılar ve zararlı maddeler de insanı düşündürüyor. Hazır bezlerde maliyet yıllık 1800-2000 TL yi buluyor.(Yaklaşık 3 yıl kullanacaksınız yani x3  toplam maliyet en az 5400) Yıkanabilir bebek bezlerinde maliyet ise 10 adet için bir defaya mahsus 220-440  TL. Yıkanabilir bebek bezlerinin sağlıklı olması da cabası. Kullanım deneyimlerim için buraya . Farklı marka bebek bezi  kullanımına ait karşılaştırmaları için buraya  

Yıkanabilen bebek bezlerinin maliyetine baktığımızda


Babyneo-yerli üretim-5 li set 89 TL(bambu)


Babyneo-yerli üretim-1 adet     22 TL(sızdırmaz olan) (Mayıs 2013 te benim aldığım rakam)

Babynap yerli üeretim-5 li set- 59 TL (bambu)

Kushies kanada da üretim 5 li set: 139 TL

Alvababy çin'de üretim-10 lu set 160 TL

Fuzzibunz çin'de üretim 5 li set 140 TL (kampanya ile 75 TL ye aldım temmuz 2013'te)


Bambino mio menşei ingiltere üretim (bilmiyorum) fiyatı 39.90

Mothercare akıllı bez sistemi siparişle getirmediler



(Babyneo yu denedim. Yıkaması çok kolay ve leke tutmuyor.)
Aslında beş marka bulabiliyorsunuz: BabyNeo, BabyNap, Fuzzibunz, Bambinomio ve Kushies. Diğerlerini E-bay den bulabiliyorsunuz. Bunlarla ilgili hem olumlu, hem olumsuz yorumlar okudum.Avantaj ve dezavantajlarını üst üste koyunca , sağlıklı olanı yıkanabilir çocuk bezi. Babyneo ve babynap daha ucuz. Bence beşini de az az alıp denemek lazım. Sonra beğendiğini kullanmak. 


Mioliner Koruyucu Doku-Bambino Mio
Mioliner Koruyucu Doku-Bambino Mio
Mioliner Koruyucu Doku-Bambino Mio
Mioliner Koruyucu Doku-Bambino Mio
Sonuç olarak, ben bir kampanya bulup bir miktar Kushies ve Babynap siparişi verdim.Kushies stokta kalmamış 2 numara.  Bu marka yıkanabilir bebek bezini deneyip göreceğiz. Diğer yıkanabilir bebek bezlerini denediğimde deneyimlerini sizlerle paylaşacağım. Fuzzibunz kullanımdeneyimi be bezle ilgili ayrıntılı fotoğraflar için buraya . Bambino mio liners bez deneyimim için buraya Eskiden üçgen bağlama bez yapılırdı muşambadan. Onun gibi kullanması meşakkattli de değil..
                                     

Yıkanabilir bebek bezini tercih etmemin nedeni yıkanabilir ve çevreci olması. Bebek de daha rahat ediyor.Bir kovada biriktiriyorsunuz. Sonra 40-60 derecede yıkıyorsunuz. Hiç leke tutmuyor. %100 bambu olanlar bazen bir miktar sızdırıyor. Onu daha çok uyurken kullanıyorum. Yıkanabilen bebek bezinde, bebek çok daha huzurlu bunu çok iyi gözlemleyebiliyorsunuz. Hem çevre için zararları,hem maliyeti  hemde atılan bezlerin bir kısım muhtemel yan etkileri ve kişisel bebiş memnuniyetim nedeni ile yıkanabilir bebek bezini tercih ettim.




Ekonomik, kızım için aldığım 1 numara yıkanabilen bebek bezlerini şu anda oğlumda da kullanıyorum. O nedenle daha unisex renkleri tercih etmenizi öneririm. Belki farklı cinsiyette bir bebeğiniz daha olur

Mutlu kalın

45 yorum:

  1. merhabalar
    öncelikle mailime yanıt verdiğiniz için tesekkürler. Öneriniz üzerine babyneo yeni nesil bez aldım. Önerdiğiniz site %20 indirimli. 5 gündür kullanıyorum.Çok memnun kaldım. Hazır bez kullanmak gibi, hiç farkı yok. Yanlızca daha sağlıklı ve oğlum daha mutlu. Poposundaki pişikler azaldı.Sizde kullanım tecrübelerinizle ilgili bir yazı daha yazacağım diye cevaplamıştınız mailde . Onunla ilgili bir yazı bekliyorum . )
    Sizde mutlu kalın

    YanıtlaSil
  2. öneriniz üzere yıkanabilen çocuk bezi deneymlerimi paylaştım. Tesekkürler

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar Nihal hanım bizimle bu bilgileri ve deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler,2 ay sonra bebişimiz geliyor fakat kafamız çok karıştı alvababy ve atılan linerler bize hem pratik hem de ekonomik geldi fakat bunları nasıl sipariş edeceğimizi bilmiyoruz bu konuda yardımcı olursanız çok seviniriz şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Sevgi serpil hanım, öncelikle inşallah sağlıkla, mutlulukla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim. Bebeğiniz için alvababy ve linner düşünüyorsunuz yazdıklarınızdan anladığım. Ben sizin için kampanya araştırmaya başladım.bulduğum en güncel kampanyayı yada en uygun siteyi, en kısa sürede bulduğum linkleri sizinle paylaşacağım, : ))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili serpil hanım sizin için kampanya arştırmaya devam ediyorum. Sizin yazınızdan 3 hafta kadar önce kampanyadan (unnado) fuzzibunz almıştım. Şimdi onun gibi bir kampanya bulmaya çalışıyorum. Bulduğum marka ve fiyatlarla ilgili size mail atacağım. Sağlıklı gebelik geçirmenizi dilerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, FuzziBuns yıkanabilir bezleri hangi siteden aldınız? Sadece 'hepsi anneden' isimli sitede görünüyor, orada da pek çeşit yok. Bol bol yenidoğan seti var..
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. sevgili sema hanım
    ben unnadodan kampanyadan aldım. Ama hepsi anneden de de var doğru. http://www.hepsianneden.com/fuzzibunz-one-size-elite-bebek-bezi
    olarak tıklarsanız yeni doğan olmayanını da görebilirsiniz.
    Unnado da yada başka bie yerde kampanya takibi yapıyorum. Bulursam hem sevgili serpil hanıma haber vermek için.Sitede de de yayınlayacağım, iyi geceler

    YanıtlaSil
  8. Selamlar, Nimet Ben
    Benim oğlum 13 aylık ve 2 ay sonra yeni bebeğim gelecek dünyaya..

    Yıkanabilir bez kullanma düşüncesi başladı çünkü bebeğim dünyaya gelirken işi bırakmış ve onları biraz büyütene kadar ev hanımı anne olmayı seçtim.. ben araştırmalarım sonucu kushies olan yıkanabilir bezleri tercih etmiştim ama şu anda bulmak mümkün değil gibi yada ben beceremedim getiren asıl firmada artık getirmiyeceğini beyan etti.. ve bende vazgeçtim.. ellerindeki ürünler ve satış sistemleri çok saçma geldi bana 2 günde yordular resmen ... Neyseki sizin bloğunuzu buldum ve bugün kararlılığımla siparişimi vermiş olmalıyım diye inat ettim.. kendimi buna hazırlamışken vazgeçmek istemiyordum.. okuduklarımdan sonra çıkardığım aslında babyneo dan daha memnun oluşunuz gibiydi.. ama o firmada aradım cevap vermedi oldum olası sinir olmuşumdur cumartesi tatil olan özel sektör firmalarına.. ve vazgeçtim fuzzibunz için hepsi anneden sayfasını aradım ve satıcının ilgisi çok hoşuma gitti anlatımı yardımcı olması vs. bende toplamda 6 adet onesıze ve 1 adet kirli torbası sipariş ettim.. bakalım ürünlerim pazartesi elimde olacak özellikle tavsiye edeceğiniz şeyler varmı sormak istedim.. beden değişmiyceğinde 2 çocukda rahat kullanımım açısından toplamda sizce kaçtane edinmiş olmak mantıklı ürünler gelince kullanmadan birkaç defa yıkanması gerektiğini okudum başka neler yapmalıyım tamamen bunumu kullanmalıyım yoksa dışarda gezmede hazır bezmi tercih etmeliyim cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.. Miniklerinizle birlikte Hoşça ve sağlıkla kalın emi..

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar Nimet hanım,
    Öncelikle yeni bebişiniz hayırlı olsun, hayırla doğsun inşallah. Kushies bebek bezi için ben Unnado dan kampanya bekliyorum. Bir kere kampanya yapmışlar, ben kaçırmışım. Dediğiniz gibi Türkiye de Kushies almak biraz zor oluyor. Hatta bir sitede lineer vardı, onlar da satışı bitirmişler, ebay de var. Unnado dan kampanya ya da başka bir sitede bulduğum bir kampanya olursa buradan duyuracağım. Ben 2 numara babyneo bebek bezlerimi http://hementeslimal.com/urun/babyneo-yeni-nesil-yikanabilir-bebek-bezi-beyaz-puantiyeli-2-beden.aspx den aldım. 22.65 TL olmuş şimdi baktım. 1 numara olanlar daha uygun bir çok sitede var. Babyneo'nun kendi sitesinde 29 lira. Ben 2 numara bezi en uygun burada bulup almıştım (daha uygun bir site varsa, bulanlar benimle paylaşırsa sevinirim)
    Fuzzibunz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bebişinize sağlıkla kullanırsınız. Kirli torbasını çok iyi yapmışsınız. Ürünler elinize gelince ve kullanınca deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. İlk deneyim için çok ideal bir rakam almışsınız. Ama sonra iki çocukta rakamı sizin deneyimleriniz ve çocuk özellikleri belirleyecek ve ona göre değişecek ama her bir bebek için 10 (toplam 20) adet alırsanız sıkıntı çekmeden kullanabilirsiniz. İlk kullanımda 3 kez yıkayın, yarım doz deterjan kullanın.Gezmede kirlenenleri poşete koyup ağzını sıkıca bağlayarak evde yıkayabilirsiniz.Ben yıkanabilir bebek bezi kullandığımda çocuklarım için, içim daha rahat oluyor. Kendimi daha iyi hissediyorum.
    Büyük bebişinizi öpüyorum, küçüğe de sağlık ve mutlulukla kavuşmanızı diliyorum. Siz de hoşça ve sağlıkla kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok güzel cevaplamışsınız aklımda soru işareti kalmadı.. aldıklarımla oğluma kullanmaya başlıycağım şimdi.. doğuma 2 ay kadar var sanırım o arada deneyimlerim artar evde bir miktar 2 numara bez stoğum var onlar bitene kadar yeni bebişte kullanmıycağım malum kullanılmadığı için heder olsunlar istemem.. şimdi çalıştığımdan geceleri kullanmayı planlıyorum oğlumda akşam eve gidince yeni bezi takıp sabaha kadar gerektikçe değiştirip ama sabah hazır bezle bırakmayı planlıyorum yani sanırım bende oğlumda bu işe direk geçiş yapmamış olacağız.. biraz alıştıra alıştıra metodu olucak.. Elbetteki sizin bu kadar özveriyle zaman ayırıp yazdığınız bloglar sayesinde daha rahat karar verdim bende mutlaka burdan paylaşıcağım tecrübelerimi.. ben kushies çok pahalıya geleceğinden ve çok rahat temin edemiyceceğimden dolayı vazgeçtim.. ama Fuzzibunz lerinde bedensiz oluşu çok hoşuma gitti açıkçası evet yıkama işini sormayı çok istiyordum atlamıştım iyi oldu tekrardan belirtmeniz oğlum yaşına girdi açıkçası her kıyafeti ütülenmiyor artık .. hata bazen birikmediğinde bizimkilerle bile yıkıyorum elbetteki yeni bebekte bu ayrım ilk dönemde olacak mutlaka.. zaten 2 numara bez stoğumuz ilk 2 ayımızı çıkarır diye düşünüyorum o arada elimdekiler oğlumda rahat kullanım olsun diye baya stoklanmış olur.. arada kafamdaki başka bir soruya yanıt aldım sanki bebeklerde beden gözetmediğinden bu markadaki memnuniyetten sonra bezler karışırsa diye tedirgin olmama gerek yok heralde çünkü o çok takılıyor kafama 2. de erkek ya karışırsa renkler hep aynı olacak diye:) ben markaları karıştırmayı düşünmüyorum bundan memnun kalırsam bunla devam etmek istiyorum stoklamaya.. çok pahalıyada gelmedi sanki bi kampanya yakalarsam mutlaka facebookdan haber vericem ama sizde lütfen Fuzzibunz için kampanya denk gelirse haber verin.. İçtenliğiniz için teşekkür ederim.. Elbette öperim hemde koklaya koklaya defalarca.. İnşallah sağlıkla ve mutlulukla kavuşma temenniniz gerçekleşir.. beklemek çok zor.. Tekrar teşekkürler Sevgiler....

      Sil
  10. Nimet hanım yeni aklıma geldi, o nedenle geç paylaşıyorum kusura bakmayın, bebişinizin 40 ı çıkana kadar bezlerini ayrı yıkayın bence. Ben iki bebeğin normal çamaşırlarını da ayırıp yıkamıştım. 40 ı çıkana kadar. Yeni doğan bebeğin florası oturana kadar diye düşünmüştüm. Siz bilirsiniz tabii. İsterseniz önce yıkanabilir bebk bezlerini büyük bebişinizde kullanın deneyimlenin,severseniz kullanmayı, yeni bebekte kullanmak size çok daha kolay gelecektir. Benim bebişlerimde şu ana kadar ( organik bambu olanları ilk kullandığımda yanılıp sızdırmaz kilodu üstüne takmadan önce ki tecrübesizliğim hariç : ) ) hiç sızdırma problemim olmadı. Atılabilen bebek bezlerinden hiç farkı yok. Gezmeye giderken hep kullandım. Şükür kızımda artık ihtiyacım kalmadı. Oğlumda da hep kullanıyorum. Sağlıkla kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım çok karışık yazdım:) bu arada kızınız bezi ta olarak ne kadarlıkken bıraktı..

      Sil
  11. nimet hanım asıl ben içtenliğiniz için teşekkür ederim. Bence bezlerin kullanım şekli ve sırası ile ilgili çok güzel bir plan yapmışsınız. Karışırsa diye aldığınız önlem de çok güzel. Sağlık açısından da çok iyi. Elinize sağlık. : )

    YanıtlaSil
  12. Benim kızımın tuvalet eğitimine 18-20. ay civarı başladık, 30. ay civarı yalnız çişlerini beze yapmaya başladı.O da arada tuvalet her ihtimale bez şeklinde idi. 36-37. ay da bir gün ben artık büyüdüm bez istemiyorum dedi ve ondan sonra bir iki ufak kaza harici tuvalet eğitimimiz bitmiş oldu.

    YanıtlaSil
  13. şu anda unnadoda kusies için kampanya var duyurulur : )

    YanıtlaSil
  14. bnde 1 ay sonra doğum yapacağım hazır bebek bezleri ekonomik açıdan bizi çok etkileyecek bu yüzden bnde yıkanabilir bebek bezi almayı düşündüm ama aklımda bir kaç soru takıldı ilk doğduğu andan itibaren bu bezleri kullanabiliyormuyuz?eğer kullanabiliyorsa kaç adet sipariş vermeliyim ve marka öneriniz varmı?cevap yazabilirseniz çok sevinrim teşekkurler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar sevgili Adsız.
      Yıkanabilir bebek bezini doğumdan itibaren kullanabiliyor. Doğum kilosu eğer çok düşük ise pronatalı var.
      Spariş verirken benim önerim yaşadığınız yerde ebebek varmı ? varsa bayneo bir tane alıp deneyebilirsiniz. benim önerim farklı markalardan az az almanız. Bu sayede ilk etapta hem hangisini rahat kullanacağınızı görebilirsiniz, hem de size uygun olanı seçebilirisniz.
      Fuzzibunzın sızdırmasından şikayetçi (bebeği 7-8 kg arasında ) 2 anne vardı. Babyneodan şikayet yazan an ne olmadı. Birde henüz denemedim bambino mio bebek bezi var. Kullanan biri olursa deneyim paylaşırsa yazabilirm.
      Unnadoda ara ara kampanya oluyor. Birde kliksa da şu an babyneo indirimde bildiğim kadarıyla. Kampanya olduğunda paylaşmak isterim bloğumda sevgiler

      Sil
    2. yıkanabilir bebek bezlerinin karşılaştırması ile ilgili yazımı okuyabilirseniz, hangisinin size daha uygun olduğunu daha rahat bulabilirsiniz. 4 tip bebek bezinin karşılaştırması var. İsterseniz bir bakın, ona göre tekrar konuşalım ne dersiniz.

      Sil
    3. teşekkür ederim yardımınız için kliksa da indirim olduğunu gördüm teşekkür ederim bn şimdiden almak istiyorum sanırım sizin de tercihiniz babyneo dan yana :) bebeğim doğduktan sonra 3. ayında başlamak istiyorum bunları kullanmaya fakat eşim karşı yorulacağımı ve sağlıklı olabaileceğinden pek emin değil ikna edemedim bnde şimdiden alıp zoraki yapmayı düşünüyorum.. şimdi 6-7 tane alavağım ama hangi numaralardan alacağım pek emin değilim tecrübeli bir anne olarak yardımlaırnızı beklıyorum teşekkurler şimdiden... :)

      Sil
  15. Selamlar nihal hanım hatırlarınızı bilmiyorum çünkü deneyimlerimi sizle paylaşamadım uzun süre aykut ve sonrasında yükseltin gelişini beklemek ve o zamanki koşturmadan bide çalışan anne olunca.. fuzzibunnz almıştım 6 adet bide kirli torbasını ama tarif edilen lastik ayarlarını yapmama rağmen ilk zamanlarda çok sızdırmasada artık her kullanımda sızdırıyor deneyimlerinizden dolayı baby neo sipariş ettim üzgünumki sizin deneyimlerinizi okumadan vermiştim ilk siparişimi sanırım en geç carsamba günü elimde olur baby nevadaki deneyimlerimide sizlerle paylaşıcam şimdi onlar gelmeden sormak istediğim şu ki baby ne oda dış kaplar her defasında yikanmiyormu ... yine çok karmaşık yazdım sanırım ve çok soru sordum...:-) şimdiden paylaşımlarınız ve cevaplarınız için teşekkür ederim .. bu arada nimet ben....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar nimet hanım nasılsınız ?
      Allah c.c. size kolaylık versin. Hem çalış hem bebiş zor. lastik ayarlarını ve bebişin şimdiki kilosunu yazabilir misiniz. Babayneo dan çok memnun kalacağınızı umut ediyorum. Babyneo da dış kısım her defasın da yıkanıyor. Çünkü içiniz rahat etmiyor ya bir yerlerine çiş değdiyse diye.: )) Fuzzibunz ı 2 ped birden koymayı denediniz mi? aynı anda. Sızdırmayı daha aza düşürebilir. Ben dışarı çıkarken her ihtimale 2 kat koyuyorum. Çok işe yarıyor. Lastik boyu ve bebiş kilosunu yazarsanız çok sevinirim

      Sil
  16. Merhaba,
    Yıkanabilir bebek bezi ile en iyi sonuç aldığım marka Bambinomio oldu. Türkiye'ye yeni gelmiş olan bu ürün İngiltere'de bir çok ödül almış. Tam zamanlı olarak kullanıma geçtim. Kızım 8 aylık, sızıntı yapmadan, gece uykusu bölünmeden kullanıyorum. Bebeğim içinde iyi olduğunu hissediyorum. İçine kullandığınız bir çok yardımcı ürün ile kullanımı çok rahat oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. linner bezini kullandım çok memnun kaldım. Kuruluş hikayesi de çok ilginç. İngilterede yıkanabilir bebek bezi yıkama firması varmış eskiden, sonra firma bu sektöre geçmiş. Çok eski bir firma yıkanabilir bebek bezini ve yan ürünlerini merak ediyorum. Öneriniz için teşekkürler

      Sil
  17. Nihal hanım, öncelikle böyle bir duyarlılığa sahip olduğunuz için tüm babalar adına teşekkür ediyorum. Ben de bu kullan at bezlerin geri dönüşümünü araştırırken bloğunuzla karşılaştım. Çok güzel birşey hem doğaya hem de tüketim çılgınlığımizin kontrolüne çok faydası olacağını düşünüyorum. Kızım 29 mart 2014 saat 14.55 te atmosfer solunumu yapmaya başladı hayırlısıyla. 6 günde 30 dan fazla kullan at bez kullanmisiz tam yazı günah dönüştürülüyor mu diye düşünürken sizin yazınızı okudum, kızım için tüm bezli dönemi için kaç tane almam gerekir numarası vs var mıdır yardımcı okursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali bey
      öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim
      bebişiniz hayırlı uğurlu olsun. Uzuuun güzel bir ömrü olsun analı babalı
      bebeğinizinin ilk üç ayı günde 10-20 arası bez tüketecek yine az tüketmiş : ) çünkü abbe sütü kakası diye bir kaka tipi var sulu ve sık sık kakaya çıkabiliyor.
      iki seçenek var 3-10 ve 10-18 arası iki farklı almak
      yada doğumdan itibaren almak
      3-10 10-20 arası için babyneo, kushies, babynap
      doğumdan itibaren için bambinomio, alvababy ve fuzzibunz
      ben babyneo ve bambinomiodan özellikle memnun kaldım.
      yabi 1. seçenek ise tercihin,z babyneo 2. seçenek ise tercihiniz bambinomio öneriririm. Bambinomio yu en son aldım ve çoook memnunum.
      babayneo için kliksa yı bambinomio için morhipo yu öneririm. bambinomio nun lineer bezini mutlaka alın hayat kurtarıcı.
      ilk önce deneme için 10 adet alırsanız hem ürünü hem de kullanımını denemiş olursunuz.
      Keşke birkaç gün önce bloğumdaki yıkanabilir bebek bezi çekilişine katılabilseydiniz ücrtetsiz deneme şansına sahip olurdunuz.

      Sil
  18. fizzibunz sızdırdı memnun kalmadım hemde küçük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir annenin de aynı sorunu var dı satın aldığı yer le görüştü fabrika hatası çıktı yenisini yoldılar. Sizinde aynı prob lem olabilir mi acaba.? bir görüşseniz

      Sil
  19. merabalar nihal hanım bende yıkanabilir bez kullanmaya karar verdim açıkcası korkuyorumm çünkü bebişlerim biraz normale göre iri. bebek bezi primanın kullanıyorum 6 numara fakat oğluma küçük geliyo yıkanabilir bebek bezi kaç numara kullanabilirim ne kadar dayanıklı ve hangisi daha iyi şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebeğiniz kaç kilo ve ayı nedir yazarsanız hangi percentilde bakabilirim daha yararlı olur diye düşünüyorum. Prima 6 numara kullnan bir bebebğe daha önce hiç rastlamamıştım maşallah kuzuya :))

      Sil
  20. bu bezleri sizin sayenizde tanıdım.çok güzel bir araştırma herkese faydalı olmuşsunuz ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Nihal Hanım, tebrik ederim yazınız için. Endüstriyel bebek bezi ve kadın bağı üretimi, atıkları değerlendirilemediği için çevreyi kirletiyor. Marketteki ürünlerin hemen hemen tamamı bu tür ürünlerden oluşuyor. Fikir vermesi için, biri, benim makalem olan, diğeri ise, orijinal İngilizce makale:
    http://muzdankagityapimi.blogspot.com.tr/2013/06/kadn-baglar-muzdan-yaplr-m.html#more
    http://www.health24.com/Lifestyle/Woman/Menstruation/Banana-waste-to-sanitary-pads-under-spotlight-20130918

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. Sayenizde ne kadar çok şey öğrendim :))

      Sil
  22. Bu ürünler, piyasadan yeniden değerlendirilmek üzere, üretici kuruluş tarafından ya da belediyeler tarafından da toplanmıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çevreye verdiği zarar çook büyük. Ayrıca kullanılan ve çocuğun muatab olduğu kimyasallar da cabası

      Sil
  23. Bebek bezi ve kadın bağı, ürün içeriği olarak birbirine yakınlar. Bu nedenle, fikir vermesi açısından, makalemi kaynak gösterdim.

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Nihal Hanım bu bebek bezlerini makinaya atmadan önce suda arıtmak gerekiyor sanırım küçükken sorun değilde biraz büyüyünce zor olmazmı acaba ? bu arada blogunuza bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. suda biraz temizliyorum birazda kolanyalı mendille fazlalarını alıyorum. Büyüdükçe kakaları daha da sertleşıyor ve hop tuvalete atılıveriyor yani bulaşığı da az oluyor beze

      Sil
  25. ikinci çocuğum iki ay sonra gelecek inş. yazınız gerçekten çok iyi oldu kararımı verdim galiba çok teşekkğrler..

    YanıtlaSil
  26. Nihal hanim bu bezlerde kullanılan nano teknolojinin
    Zararlı olduğu söyleniyor. Sizin fikriniz nedir. Araştırma yaptınız mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu konuda bilimsel bir makaleye rastlamadım. Sizin sorunuzdan sonra tekrar baktım . PUPMED de bir yayın yok

      Sil
  27. Bu bezlerde kullanılan nano teknolojinin zararlı olduğunu öğrendim siz ne düşünüyorsunuz

    YanıtlaSil