28 Temmuz 2022 Perşembe

What We Owe The Each Other

 


‘ Birbirimize ne borçluyuz ‘What we Owe to each other ‘ 📚 ‘ Bir eylemin ahlaki açıdan doğru mu yanlış mı olduğuna nasıl karar veririz? Bir eylem yanlışsa, bunu yapmamamız için bize ne sebep verir? Neden bu tür nedenlere diğer kaygılarımız ve değerlerimizden öncelik vermeliyiz?


Good Place dizisinde (iyi yer ) dizinde özellikle en son bölümlerinde önünüze bu kitap harika yorumları ile dikkat çekiyor 


 Bu kitapta, T. M. Scanlon, ahlakın birbirimize ne borçlu olduğumuzla ilgili merkezi kısmına uygulandıkları için bu sorulara yeni cevaplar sunuyor. Onun sözleşmeci görüşüne göre, doğru ve yanlış hakkında düşünmek, yaptığımız şeyleri başkalarına haklı gösterilebilecek ve makul olarak reddedemeyecekleri şekilde düşünmektir.


 Doğru ve yanlış hakkındaki sonuçların özel otoritesinin, başkalarıyla bu şekilde ilişkili olmanın değerinden nasıl ortaya çıktığını gösterir ve bu karşılıklı gerekçelendirme sürecindeki rolleri aracılığıyla adalet ve sorumluluk gibi tanıdık ahlaki fikirlerin nasıl anlaşılabileceğini gösterir. eleştiri.


Scanlon, sözleşmeciliğini, bu önemli kavramlarla ilgili standart görüşlere meydan okuyan daha geniş bir nedenler, değer ve bireysel refah hesabına dayandırır. Arzuların bize nedenler sağlamadığını, durumların değerin birincil taşıyıcıları olmadığını ve refahın rasyonel karar verme için genel olarak sanıldığı kadar önemli olmadığını savunuyor. 


Scanlon, hem ahlaki hem de ahlaki olmayan değerler konusunda çoğulcudur. Bu çok sayıdaki değerleri hesaba katarak, sözleşmeciliğin, görecelilikçilerin iddia ettiği ahlaki gerekliliklerdeki değişkenliğin çoğuna izin verirken, yine de doğru ve yanlış yargılarımızın tüm gücünü hesaba kattığını ileri sürer. (T.b.) 


📚📚Bu Kitaba sahip olmayı çok istiyorum ve bana hediye için harika bir kitap . Pandora kitap evinden sipariş ile gelebiliyor . Bu kitaba sahip olmayı ve okumayı çok istiyorum . Umarım en kısa sürede Türkçeye çevrilir #whatweowetoeachother

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder