Ceviz reçeli yapma serüvenim bugün bitti. Kavanozu mümkün olduğunca süsledim çocuklara cazip görünsün diye.Yaklaşık 50 tane ceviz 5 su bardağı şeker sonucunda çıkan miktar bu.
Alttaki bir yemek tabağı. Standart bir yemek tabağı. Üstteki 1 litrelik bir kavanoz. Yani yarım kavanozdan az fazla çıktı. Yaklaşık 15 günlük bir uğraştan sonra çıkan miktar. : ))
Ne diyeyim bebişler söz konusu olunca insan ne yapacağını şaşırıyor. :))
Bence eğer sizde yiyeceksiniz en az 200 ceviz ile başlayın. Yani 50 ceviz yarım kavanoz demek. Cevizleri biraz daha büyük iken toplayayım derseniz sertleşiyor. Cevizin cinsine de bağlı tabii. 50 adet cevizden çıkan reçel miktarını özellikle paylaştım. Daha önce yayınlamış olduğum tarifin katlarını yapabilirsiniz isteyen olursa.
Süreç:
- Cevizleri soyup en az 10 gün boyunca sabah akşam suyunu değiştirmek
- Kireçli suda bir gün bekletmek ve yıkamak
- Kaynar suda 10 dakika kaynatmak
- Yaklaşık 8_12 saatte bir kaynatıp soğutma işlemi ile 4- 5 kez şeker ve su ile kaynatma işlemi yapmak
- Tarçın ve karanfil ilavesi ile işlemi sonlandırmak
Çok ama çok zahmetli bir iş. Eline, emeğine sağlık. Afiyetle yiyin. :)
YanıtlaSilhiç duymamıştım faydalı demek ki tadı da güzel miii :)
YanıtlaSilCeviz reçelinin tadı gerçekten çok güzel. Eminim senin yaptığın da harika olmuştur. Ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerinize, emeğinize sağlık...
YanıtlaSilNe kadar zahmetli bir iş. Sizi tebrik ediyorum doğrusu.Elinize sağlık.Blogunuzla tesadüfen karşılaştım. Öncelikle soyadınız ilgimi çekti. Bilecik Bayırköy'de beraber kaldığımız ev arkadaşımın soyadı da Koçer'di. O da Adana Kadirliliydi. Kadirli artık il oldu. O zaman Adana'ya bağlıydı. Arkadaşım vefasız çıksa da o güzel zamanların sıcaklığı hâlâ bende. Kim bilir belki de bir akrabalık vardır. "dildennagmeler.blogspot.com"
YanıtlaSil