28 Ağustos 2017 Pazartesi
Güneş sistemi hakkında ' neredeyse ' herşey kitabı
' Güneş sistemi hakkında " Neredeyse " her şey ' kitabı uzayı ve güneş sistemini merak eden kızımın bayıldığı bir kitap. Neler öğrendik neler; Venüs diğer gezegenlerle karşılaştırıldığında ters yönde döner yani ben üstten bakıldığında güneş doğudan doğup batıdan batar. Venüste her şeyi kırmızı tonlarda görürdük ve bu konuyla ilgili venüste olsak nasıl görürdük, venüs gözlüğü nasıl yapılır etkinliği var.
27 Ağustos 2017 Pazar
Okula Başlayan Çocukların Akranları İle İyi İlişkiler Kurması İçin Onları Nasıl Hazırlamalıyız? - 2
İlk okul ya da anaokuluna başlayan çocukların arkadaşları ile iyi ilişkiler kurması için evde yapacağımız etkinlikler neler , hangi be etiketi ev ortamında kazandırıp okula göndermeliyim , evde neler yapabilirim ? gibi sorular benim hep aklımda idi. Okula başladığında sosyal açıdan donanımlı olsun, hayata karşı güçlü olsun, okulda mutlu olsun anne olarak isteğim idi. Bu yazacaklarım okuduğum kitapların , aldığım ders notlarının, eğitimlerim ve deneyimlerimin paylașımı.
24 Ağustos 2017 Perşembe
2017 2018 MEB Okul Takvimi
- 4-15 Eylül 2017 : Öğretmen Hizmet içi eğitim semineri (Çocuğunuz anaokulu ya da ilk okula başlayacak ise, kurban bayramından sonra, pastanızı kekinizi yapıp, çocuğunuzla öğretmeni tanıştırmak için ideal zaman. :))
- 18 Eylül 2017 2017-2018 Okulların açılması
- 11 – 15 Eylül 2017 Bazı okullarda uyum programı başlıyor.(Okul Öncesi, İlkokul 1. Sınıf, gibi) ;
- 1. TEOG sınav tarihi 28-29 Kasım 2017
- Birinci Dönem sonu 19 Ocak 2018 Cuma
23 Ağustos 2017 Çarşamba
Zıp zıp ayıcık kitabı
" Zıp zıp ayıcık " ödüllü yazar Mira Lobe nin. Yazarın Elma ağacında bir büyükanne isimli kitabı 1965 yılında çocuk edebiyatı o konusunda ödül almış. O kitabi da şiddetle öneririm.Kitap yeni raflarda yerini aldı.
Sevimli oyuncak ayıcık rafta satın alınmayı, umutla bekliyor. Sonunda şeker bir kız onu satın alıyor. Bal aşırırken aksilik bu ya karnındaki talaşlar yere dökülüyor ve
19 Ağustos 2017 Cumartesi
Kullanım Kolaylığı ve Estetik Bir Arada
Derin dondurucuların faydalarını anlatarak zamanınızı almayacağım, uzun süreli gıda depolama için başka bir seçeneğin olmadığını zaten biliyorsunuzdur. Henüz bilmiyorsanız da, bu yılki Kurban Bayramı’nda öğreneceksiniz zira etleriniz buzdolabı içerisinde en fazla bir hafta dayanacak! Yani ister et, isterse de diğer gıdalar için uzun süreli depolama yapmak istiyorsanız, bir derin dondurucu kullanmanız gerekiyor. Bu bakımdan iki seçeneğiniz var: yatay ve dikey derin dondurucu modelleri. Yatay olanlar bir sandığı andırıyor ve kapakları üst kısımda yer alıyor. Dikey olanlar ise aynı bir buzdolabı gibi: Kapakları ön kısımlarında bulunuyor ve (isminden de tahmin edebileceğiniz gibi) dik şekilde kullanılıyorlar. Ben, tercihimi dikey derin dondurucu modellerinden, hatta daha net söyleyecek olursak, UED 5170 DTK A++ modelinden yana kullandım.
Neden derseniz, her şeyden önce Uğur Soğutma markası güven veriyor. 60 yılı aşkın bir süredir derin dondurucu üretiyorlar ve bu nedenle benzersiz bir uzmanlıkları bulunuyor. Unutmayın, bu cihazları on yıllar boyunca kullanmak için alıyorsunuz ve he sağlamlıkları, hem de servis ağlarının yaygınlığı önem taşıyor. Uğur Soğutma, her iki bakımdan da beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor. Gelelim tasarıma: UED 5170 DTK A++, dikey bir derin dondurucu modeli. Ben bu tasarımı seviyorum zira kullanması daha pratik geliyor: Aynı bir buzdolabı gibi rahatça kullanabiliyor, hatta buzdolabının yanına koyarak uyumlu ve estetik bir görünüm elde edebiliyorsunuz (ben öyle yaptım, tavsiye ederim).
UED 5170 DTK A++ yalnızca 46 kilo, yani kimseyi çağırmama gerek kalmadan bir köşeden diğerine kolayca taşıyabiliyorum. İç hacmi 170 litre, sadece benim değil, komşularımın gıdalarını bile depolamaya yetiyor! A ++ enerji sınıfında olduğu için, neredeyse hiç elektrik harcamıyor. En sevdiğim özelliği de, elektrik kesintilerinde bile içindekileri 15 saat boyunca korumaya devam edebilmesi oldu. Sık sık kesinti yaşanan bir yerde oturuyorsanız, emin olun bu özellik çok işinize yarayacak. Satın almak için https://satis.ugur.com.tr/item/ued-5170-dtk-a/100028 adresini kullanmanızı tavsiye ederim, peşin fiyatına 12 taksit yaptırarak kredi kartınızla alabiliyorsunuz. Geniş iç hacimli, dayanıklı, pratik ve uygun fiyatlı bir derin dondurucu arıyorsanız, UED 5170 DTK A++ modelini gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
10 Ağustos 2017 Perşembe
Adana Arkeoloji Müzesi ve Müze Kompleksi Açıldı
Adana Arkeoloji Müzesi nihayet açıldı. 1924 yılında açılan ve Türkiye'nin en eski 10 Müzesinden biri olan bu müzede yaklaşık 18.000 arkeolojik Eser ve 26.000 sikke bulunmakta. Henüz hepsi sergiye sunulmamış.
Adana'nın 49 dereceyi bulan sıcaklarında harika bir havalandırma sistemi var. Bu kadar geniş alanı serinletemezler bunalırım diye düşünmeyin, gelip mutlaka bir uğrayın. Cafe'si de açılmış, üstüne güzel Türk kahvesi içmek çok iyi gelecektir. Türkiye'nin en büyük müzesinin içinde neler var derseniz gelin birlikte bakalım.
Bu yeni açılan müze, eski müzeye göre çok daha ferah ve geniş. Tarihi eserlerin yerleştirme şekli ve sunumu çok daha iyi. Müzede bence en inanılmaz parça; milattan önce 1000 yılından kalma küçük kristal heykel. Yurt dışındaki örnekleri gibi o kristal heykelin benzerini yapıp, müze içinde satılır ise harika bir hediyelik olur.
Eski müzede bulunan Hitit dönemine ait aslan, lahitler, tarihi küpler, mancınık gülleleri burada. Silifke Taşucu ve Uzuncaburç'tan getirilen iki adet Augustus heykeli, Tarsus tan getirilen Truva Savaşı' nın anlatıldığı Akhilleus (Aşil) Lahti çok güzel bir şekilde temizlenmiş ve sunuma hazırlanmış.
En özel parçalardan biri olan, Seyhan Baraj Gölü'nün yapılması ile sular altında kalmış olan, Augusta antik şehrinden kurtarılarak getirilen; yılan saçlı Medusa kabartmalı lahit; tüm ihtişamı ile sizi bekliyor, bence gözden kaçırmayın.
Karataş Magarsus antik kenti'nden getirilen, insan boyutundaki bronz Karataş heykeli diğer heykeller arasında hemen dikkat çekiyor.
Yukarıdaki resim küçük ok başları. İnsanlığın gelişim evreleri küçük maketlerle çocukların dikkatini çekecek şekilde hazırlanmış. Gayet eğitici ve güzel olmuş.
68400 metrekarelik alanı ile Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun en büyük Müzesi. Adana’nın çok eski sanayi kuruluşlarından biri olan ve ünlü yazar Orhan Kemal’in de bir süre bekçi olarak çalıştığı dışı ateş tuğlası kaplı, 1907 yılında açılan Milli Mensucat Fabrikası’nın binasına ve arsasına inşa edilen, müze kompleksi içinde; Arkeoloji Müzesi, Kent Müzesi, Tarım Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi, Çocuk Müzesi ve Mozaik Müzesi planlanmış, ancak bir kısmı henüz tamamlanmamış.
Obsidyen taş, yani cam görünümlü volkanik taşlar, o çağlarda Çukurova da kullanılmış. Alttaki resim Obsidyen çekirdeği. Neolitik çağdan kalma. Obsidyen taşı eski çağlarda kehanet taşı olarak da adlandırmış. Aynı zamanda ok ucu olarak da kullanmışlar. Bu taşı eski çağlarda Aztekler gecenin ve karanlığın tanrısı olarak kabul etmiller ve mayalar da ayna yapımında kullanmışlar.
7 Ağustos 2017 Pazartesi
Optimus Prime nöbet tutarken " y " harfi calismasi
Oğlum sabahleyin uyanır uyanmaz boyama yapmaya koştu. Optimus Prime bir resmini bekliyor diye. Çocuklar kafalarında plan yaparak uyanıyorlar. Ne olduğunu beni istediklerini bilerek. Keşke onlar kadar işlerimizde tutkulu olsak diye düşündüm.
Bugün günümüz ses çalışmaları ile geçecek. Eğer çocuğunuz y harfine çıkaramıyorsa önce ortadaki " y "denemek lazım.
Bugün günümüz ses çalışmaları ile geçecek. Eğer çocuğunuz y harfine çıkaramıyorsa önce ortadaki " y "denemek lazım.
6 Ağustos 2017 Pazar
Slime hamuru istediginiz gibi olmazsa ne yapmali
Bugün çocuklarda Slime yaptık. Açık konuşayım istediğim gibi olmadı Sert tuhaf bir hamur oldu. Önceki deneyimlerinden yola çıkarak bol bol ılık su ilave edip
yoğurduk.