23 Ekim 2017 Pazartesi

Bir Oğul kitabi

"Bir Oğul " okurken sonunu çok kestiremedigim,  sonunda ise  göz yaşları içinde bitirdiğim bir kitap. Sessiz,  kendi hâlinde bir cocuk olan Guille, kendi  okulundaki tek arkadaşı olan ve  Pakistandan gelen kız arkadasi Nazya ile birlikte yıl sonu için bir gösteri hazırligina giriyor.  Aslinda öykü Guille nin " büyüyünce ne olacaksiniz ? "
sorusuna "Marya Poppins olacağım" demesi ile başlıyor.  Psikolog  Maria ile yolları , bu gösteri hazırlığı  esnasında kesişiyor.  Uzaktaki annesiyle yaşadığı sorunları saklamaya çalışan babasını da  gösteriye başlamadan az önce goz yaşlarına boğan  Guille, kitabın sonunda bu kez  sizi göz yaşlarına boğuyor.
İçimi acitan, duygu yüklü, ilginç sonu ile şaşırtan  sıra dışı bir kitap…yas grubu 10 yaş üstü. Yazarı Alejandro Palomas. @finalkultursanat dan çıktı. Kitabı okudum sonra bir daha okudum ve bazı kısımları beni çok  etkiledi.

256 sayfa olan kitap çocukların dünyasının sadeliği ve aslında dinlersek ne kadar çok şey anlattığını bize gösteriyor. Eğitimcilere ve anne babalara tavsiyemdir. Okurken çocuk ruhundaki kırılganlıklari kesfetmek isterseniz bu kitabı mutlaka okuyun.Mutlu kalın....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder