19 Temmuz 2017 Çarşamba

Asi kızlara Uykudan Önce Hikayeler

" Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler " ". Orijinal adı Goodnight Stories for Rebel Girls" olan bu kitap, “dünyanın dört bir yanından 100 sıradışı kadının” hikâyesini hoş bir dille  anlatıyor.  Masal tadında hikâyelere, yine dünyanın farklı
ülkelerinden  60 illüstratörün birbirinden güzel resimleri eşlik ediyor. Kitap görsel olarak çok güzel.



Çocuklara yönelik medya ürünleri geliştiren Timbuktu Labs’ın kurucusu olan  iki kadının (Elena Favilli ve Francesco Cavallo) hazırlamış olduğu bu  kitabın önemli bir özelliği de, basılması için gereken fonun, okurlarının desteğiyle oluşturulması. Basıldığı yil olan 2016 yılında bir ay içinde 40 bin dolar toplamak üzere  yürütülen kampanya, kısa sürede 600 bin doların üzerinde para toplamış.


Sadece çocuklar için yazılmış bir kitap  değil, yetişkinlerin ve içindeki çocuğu hala canlı tutan büyümüş cocuklarin da çok şey bulabileceklerini ve kitabı  okudukça mutlu olacaklarını  düşünüyorum.
Kolombiya’nın özgürlük savaşçısı Policarpa Salavarrieta,  Balerin Misty Copeland , Halterci Amna Al Haddad gibi benim de ismini bu kitapta öğrendiğim çok güzel hikayeler var.
Deniz Oztok un harika çevirisi ile "Hep kitap " tan çıkmış olan bu kitabı her akşam bir hikaye okuyabilirsiniz.Yaş grubu 6 yaş üstü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder