16 Haziran 2017 Cuma

" Okuyorum anlıyorum yazıyorum" tatil kitabı


 Prensesim 1.sınıfi bitirdi ve aklımda iki deli soru. Yaz tatilinin ilk haftası bitti ve 7 gündür kafam karmakarışık. Bunlar daha küçük yaz tatilinin tadını çıkarsın, yaz tatilinde sonuna kadar eğlensin mi, yoksa arada da olsa, bir şeyler yapalım mı.Annelik içgüdülerimle etrafımda gördüklerim arasında gidip geldim. TEOG'a şimdiden hazırlamak isteyen annelere mi dersiniz yoksa 1. sınıfta deli gibi test çözdüren anneleri mi.

Çocuklarını at yarışına girdirecekmis gibi şimdiden hazırlayan anneler var. Bazen kendime acaba çocuklarımla eksik mi ilgileniyorum sorusunu sorup kendimi sorguladım. İtiraf etmek gerekirse.
 Okuyorum anlıyorum yazıyorum 1 sınıflar için etkinlikler ve tatil kitabı. Öykülerle türkçe, hayat bilgisi ve değerler eğitiminin verildiği, Figen Ogutken in  yazdıgi çatı kitapları yayınevi'nden çıkmış bir kitap

 Sonra farklı kaynakları araştırmaya başladım. Çocuğum bir şeyler yapsın. Ama  aynı zamanda yaz tatilinin de tadını çıkarsın. İstedigim bu.
Çünkü yapılan araştırmalar yaz tatilinde çocukların Akademik olarak  bir ay geriye gittiğini Ortaya koymuş.
Bu kitap kızım için aldığım yaz tatili kitaplarından biri. İçinde Mini Hikayeler var. Sonra hikaye ile ilgili : öykünün adı nedir, olay, yer, zaman, kişiler gibi sorular, sonra dikkat ve konsantrasyon ölçen basit sorular, en son ise siz olsaydınız sorularını içeriyor.
Kitap yaz tatili önerilerimden bir tanesi. Kizim için aldığım  o ve test tekniği içermiyor ve çocukları düşünmeye yönlendiriyor.
 Dikkat ve algı artıran çalışmalar içeriyor. Bence bu kitap 1. sınıf çocukların da yaz tatili kitabı olarak tercih edilebilir. Mutlu kalın...
               

4 yorum:

  1. Bizde yaz tatilindeki ilke hep sıkmadan, yormadan az az okusunlar. İleriki yıllarda tabiki test de gerekli ama dinlenmek hakları

    YanıtlaSil
  2. Bir yıl bitti ha, maşallah, hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin. Kitap güzele benziyor.

    YanıtlaSil
  3. Benim tanıdığım en mukemmel annesin canısı

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Kitabi nerden aldiniz acaba

    YanıtlaSil